MegaForum.COM - Türkiye'nin En iyi Forumu  

Anasayfa Bugünki Mesajlar Forumları Okundu Kabul Et Social Groups Kimler Online
Go Back   MegaForum.COM - Türkiye'nin En iyi Forumu > YAŞAM VE İNSAN > Pratik Bilgiler > Mutfak - Yemek > Tatlılar

Yeni Konu aç  Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 28-12-2008, 19:54   #1 (permalink)
PERFİNYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Üyelik tarihi: 08.25.08
Bulunduğu yer: Dünyadan
Yaş: 32
Mesajlar: 19,768
Aldığı Teşekkürler: 0
Ettiği Teşekkürler: 0
Tecrübe Puanı: 3800
Rep Puanı: 17227
Rep Derecesi: PERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond reputePERFİNYA has a reputation beyond repute
İlişki Durumu: İlişkim yok
Takım:

Standart Kireçli kabak tatlısı

Hani bayramlarda muhakkak ziyaret edilen büyükler vardır. Bilirsiniz ki, o kapı çalındığında, sofra kurulmadan, hele de her bayram yapılan o meşhur yemekler yenilmeden, o kapıdan dönülmez.

İşte kireçli kabak da böyle bir tatlı.Her bayram ziyaret ettiğiniz halanızın, teyzenizin sofrasında karşınıza çıkan, hatta kabak tatlısını sevmenizi sağlayan bir tatlı. Ağza ilk alındığında o çıt sesini duymanın verdiği zevkle tabağın ansızın boşalıverdiği bir tatlı.
Uzun yıllar bu tatlıyı bayramlarda yemiş biri olarak, kireçle yapıldığını ilk duyduğumda şaşkınlığımı gizleyememiştim. Başka hiçbir yerde tarifine rastlamadığım bu tatlının malzemeleri:
1- 3 kg. kabak.
2- Şeker.
3- Sönmemiş kireçten elde edilmiş, “cevizden biraz büyük” ıslak kireç. Katkı maddesi olmamasından dolayı sönmemiş kireç kullanılmalıdır.

Yapılışı:
Kabak soyulup ince ince doğrandıktan sonra genişçe bir kaba alınır. Başka bir yerde kireç suyun içinde çözdürülür. Sonra bu kireçli su kabakların üzerine çıkacak kadar konulur. 15 dakika bu su içinde bekletilir. 15 dakikayı geçmemesine dikkat edin. Yoksa kabaklar çok sertleşir. Daha sonra bol su ile birkaç kez yıkanır. İyice temizlenir.
Daha sonra tencerenin dibine bir sıra kabak üzerini kapatacak kadar şeker, tekrar bir sıra kabak, tekrar üzerini kapatacak kadar şeker konulur. Bu işleme kabaklar bitene kadar devam edilir. Su konulmaz, kabakların suyu yeterlidir. Gerekli görülürse şeker ilavesi yapılır. Servis yapılırken, tencerenin dibindeki şerbetten kabakların üzerine bir miktar dökülür ve servis yapılır.

__________________
Neyine güvenirsin ki bu dünyanın.. Geçmişi TUFAN, Geleceği KIYAMET..!
PERFİNYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam alanı

Chat.Org Kameralı Sohbet

Reklam alanı
Otobüs Bileti
Cevapla

Etiketler
kabak, kireçli, tatlısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Hakkında Yasal Uyarı
Powered by vBulletin® Version 3.8.8
Copyright ©2000 - 2014, vBulletin Solutions, Inc.

Megaforum.Com Her Hakkı Saklıdır-Tema Tasarım: Nokta
Google: Google Sitemap: Sitemap Etiket: Etiket Arşiv: Arşiv
Webutation
 

Her kullanıcı Kendi yaptığı paylaşımdan sorumludur. Bu suretle Forum içerisindeki yazılardan sorum sahibi sorumlu TUTULAMAZ Forumumuz her türlü paylaşımın yapıldığı , özgür bir plartform olarak kullanılmaktadır. İndirilen eklentileri , temaları v.s mutlaka taratınız. Eğer ki hak sahibi iseniz ve forum'dan konunun kaldırılmasını istiyorsanız bizimle iletişime geçiniz.