Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi  09 Şubat 2018, Saat 22:01
DurumuÇevrimiçi
1905
ReiS - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi

 
Yorum #1
Konu ReiS tarafından (09 Şubat 2018 Saat 22:04 ) değiştirilmiştir.

Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığı Nedir, Otizm Hastaları Nasıl Beslenmeli, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi Nedir?


on yüz yıl içerisinde otizm tanısı koyulan bireylerin sayısında inanılmaz bir artış gözlemlenmiştir. Uzmanlar yıllardır otizmin yani yaygın gelişimsel bozukluğun neden olduğunu araştırmış beslenme ve sindirim sistemiyle büyük bir ilişkisi olduğu ortaya koyulmuştur. Fakat araştırmaların daha derine inmesi gerektiği daha birçok sorunun cevabının bulunması gerektiği belirtiliyor. Sindirim sistemindeki bazı virüsler huzursuzluk ve tekrarlanan kelimeler, davranışlara neden olduğu ön görülüyor. Uzmanlar otizmli bireylerin sindirim sisteminde görülen bu değişiklikleri beslenmeye düzene sokmaya çalışıyorlar. Bu araştırmalar ve uygulamalar sonucu da birçok olumlu örnek görmekteyiz.
Otizmli Bireylerin Kesinlikle Tüketmemesi Gereken Besinler
• Margarin, soya yağı, mısır yağı, Ayçiçek yağı
• Paketlenmiş abur cubur diye nitelendirdiğimiz her türlü gıda
• Süt ve süt ürünleri (keçi sütü ile yapılanlar hariç)
• Çikolata (haftada bir kez çok kaliteli bitter çikolata yenebilir)
• Soya fasulyesi
• Şehriye
• Buğday, arpa, çavdardan yapılmış her türlü gıda
• Tarhana
• Buğday unundan yapılmış her türlü tatlı (baklava, tulumba, kadayıf..v.s.)
• Patates kızartması
• İçine buğday ve ekmek içi koyulmuş her türlü yemek




Otizmli Bireylerin Tüketmesi Gereken Besinler

Kuru fasulye
• Mercimek (yeşil-kırmızı)
• Nohut
• Taze fasulye
• Ceviz, fıstık, badem..v.s.
• Lahanalar
• Şalgam
• Hardal yaprağı
• Ispanak
• Pazı
• Turp
• Pancar
• Nane
• Maydonaz
• Yabanı yenebilen otlar
• Sarımsak, soğan
• Turunçgiller
• Dut, vişne
• Kırmızı et, beyaz et
• Keçi sütü ve ürünleri
• Hayvani yağlar, zeytin yağı
• Glütensiz unla yapılmış besinler
• Pekmez, bal, reçel
• Tereyağı, kaymak


Bu besinlerin hepsi doğal ve çok iyi yıkanmış temizlenmiş olması gerekiyor. Kuru baklagilleri iki gün suda bekletmek gerekiyor. Sebzeleri ve meyveleri sirke damlatılmış suda bir saat bekletip yıkamak gerekiyor.
Otizmli bireylerin yukarıdaki besin tablosuna uygun davrandığında iletişimlerinde artış, tekrarlanan davranışlarında azalma gözlemlenmiştir.

Alıntıdır.
Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığı Nedir, Otizm Hastaları Nasıl Beslenmeli, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi Nedir?


on yüz yıl içerisinde otizm tanısı koyulan bireylerin sayısında inanılmaz bir artış gözlemlenmiştir. Uzmanlar yıllardır otizmin yani yaygın gelişimsel bozukluğun neden olduğunu araştırmış beslenme ve sindirim sistemiyle büyük bir ilişkisi olduğu ortaya koyulmuştur. Fakat araştırmaların daha derine inmesi gerektiği daha birçok sorunun cevabının bulunması gerektiği belirtiliyor. Sindirim sistemindeki bazı virüsler huzursuzluk ve tekrarlanan kelimeler, davranışlara neden olduğu ön görülüyor. Uzmanlar otizmli bireylerin sindirim sisteminde görülen bu değişiklikleri beslenmeye düzene sokmaya çalışıyorlar. Bu araştırmalar ve uygulamalar sonucu da birçok olumlu örnek görmekteyiz.
Otizmli Bireylerin Kesinlikle Tüketmemesi Gereken Besinler
• Margarin, soya yağı, mısır yağı, Ayçiçek yağı
• Paketlenmiş abur cubur diye nitelendirdiğimiz her türlü gıda
• Süt ve süt ürünleri (keçi sütü ile yapılanlar hariç)
• Çikolata (haftada bir kez çok kaliteli bitter çikolata yenebilir)
• Soya fasulyesi
• Şehriye
• Buğday, arpa, çavdardan yapılmış her türlü gıda
• Tarhana
• Buğday unundan yapılmış her türlü tatlı (baklava, tulumba, kadayıf..v.s.)
• Patates kızartması
• İçine buğday ve ekmek içi koyulmuş her türlü yemek




Otizmli Bireylerin Tüketmesi Gereken Besinler

Kuru fasulye
• Mercimek (yeşil-kırmızı)
• Nohut
• Taze fasulye
• Ceviz, fıstık, badem..v.s.
• Lahanalar
• Şalgam
• Hardal yaprağı
• Ispanak
• Pazı
• Turp
• Pancar
• Nane
• Maydonaz
• Yabanı yenebilen otlar
• Sarımsak, soğan
• Turunçgiller
• Dut, vişne
• Kırmızı et, beyaz et
• Keçi sütü ve ürünleri
• Hayvani yağlar, zeytin yağı
• Glütensiz unla yapılmış besinler
• Pekmez, bal, reçel
• Tereyağı, kaymak


Bu besinlerin hepsi doğal ve çok iyi yıkanmış temizlenmiş olması gerekiyor. Kuru baklagilleri iki gün suda bekletmek gerekiyor. Sebzeleri ve meyveleri sirke damlatılmış suda bir saat bekletip yıkamak gerekiyor.
Otizmli bireylerin yukarıdaki besin tablosuna uygun davrandığında iletişimlerinde artış, tekrarlanan davranışlarında azalma gözlemlenmiştir.

Alıntıdır.


 Alıntı
Cevap: Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi  03 Nisan 2019, Saat 07:21
DurumuÇevrimiçi
1905
ReiS - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Cevap: Otizm Hastalığı, Otizm Hastalığında Beslenmenin Önemi

 
Yorum #2

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çeşitli derneklerin ve kuruluşların desteğiyle idrak ediliyor. Otizm bir ruh hastalığı olmamakla beraber belirtileri ruh hastalıklarını çağrıştırabilir. Hastalıkları Kontrol Etme ve Önleme Merkezi (Centers for Disease Control Prevention) tarafından açıklanan verilere göre, 2006 yılında her 150 çocuktan 1’inde, 2012 yılında her 88 çocuktan 1’inde ve 2014 yılındaki son bilgiye göre de, her 68 çocuktan 1’inde otizm görülmektedir.

OTİZM NEDİR?

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan, diğerleriyle iletişim kurmayı zorlaştıran ve engelleyen, karmaşık bir nöro-gelişimsel bozukluk olarak tarif edilir.

OTİZM SPEKTRUM BOZUKLUĞU BELİRTİLERİ

– Göz kontağı kuramama,

– Yaşıtlarıyla arkadaşlık kuramama,

– Diğerleriyle eğlence, ilgi veya başarıyı paylaşmaya karşı ilgisizlik,

– Empati eksikliği. Otistikler, diğerlerinin acı ve üzüntü gibi duygularını anlamada zorluk çekebilirler,

– Konuşmayı öğrenememe veya konuşmada gecikme. Otistiklerin % 40’ı asla konuşmaz,

– Sohbet etmeye başlamada zorlanma ya da başlamış bir konuşmayı sürdürmede zorlanma,

– Kalıplaşmış veya sürekli tekrarlanan konuşma,

– Aynı şeyleri yapmakta ısrar, rutine sıkı bağlılık,

– Duyusal az veya çok uyarılma,

– Dinleyicilerinin bakış açısını anlamada zorlanma. Örnek vermek gerekirse, karşısındaki kişinin yaptığı espriyi anlamayabilir. Kelimeleri algılayıp anlar ama ima edileni anlayamaz.

OTİZM FARKINDALIK GÜNÜ TARİHÇESİ

2 Nisan, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler yaratmak amacıyla, 2008 yılında Birleşmiş Milletler tarafından “Dünya Otizm Farkındalık Günü” olarak ilan edildi. Her yıl, “Otizm Farkındalık Ayı” olan Nisan ayı boyunca dünya genelinde otizmin sorunlarını ve çözümleri konuşuluyor, araştırmaların teşvik edilmesi ve erken teşhisle tedavinin yaygınlaştırılması hedefleniyor.


 Alıntı
Cevapla

Etiketler
otizm hastaları nasıl beslenmeli, otizm hastalığı, otizm hastalığı nedir, otizm hastalığında beslenmenin önemi nedir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yukarı Git