Üye Etiketleri

 
LinkBack Seçenekler Arama Stil
Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Haşlanmış Yumurta Zararları Nelerdir?  04 Ekim 2018, Saat 08:33
DurumuÇevrimiçi

Bir gün Güneş batıdan doğacak!

LibertA - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Haşlanmış Yumurta Zararları Nelerdir?

 
Yorum #1

Haşlanmış Yumurtanın Faydaları Nelerdir? Haşlanmış Yumurta Zararları Nelerdir?




Haşlanmış yumurta protein kaynağıdır. Kas yapımını sağlar ve yağ yakımında etkilidir. Spor yapan kişilerin kahvaltılarında kesinlikle bulunmalıdır.
Göz sağlığında oldukça faydalıdır. Düzenli olarak haşlanmış yumurta tüketilirse katarakt riskini önler.
Yumurta fazlaca kükürt içerir. D vitamini çoktur. Bu sebeple saçların ve tırnakların sağlıklı uzamasını sağlar.
Haşlanmış yumurta antioksidan içerir. Bu da cildin yenilenmesini, parlak görünmesini sağlar. Cildi gençleştirir.
Hamile kişiler tüketirse bebeğin beyin gelişimi desteklenmiş olur. Büyüme çağındaki çocukların tüketmesi durumunda ise bolca vitamin ve mineral alınmış olur. Çocuklar için çok faydalıdır.
Yumurta kolin içerir. Bu da beyin gelişimini sağlar. Beyin ve sinir sistemi sağlığını destekler. Beyin hücre zarını korur.
Yumurtanın beyazında kolesterolü yükselten maddeler bulunmadığı yapılan araştırmalar sonucunda belirtilmiştir. Fazla proteine ihtiyacı olanlar ya da aktif spor yapanlar günde birden fazla yumurta tüketebilir. Bunların bir tanesini sarısıyla beraber diğerlerinin ise beyazını yemeleri tavsiye edilmektedir.

Haşlanmış Yumurta Suyu Yararları

Yumurtanın haşlanma suyu soğutulup çiçeklere dökülürse çiçekleri besler.
Haşlanmış yumurta suyu ile saçlar yıkanırsa saçlar canlılığına kavuşur ve sağlıklı görünür.
Kireçli kaba yumurta kabuğu atıp içine su koyup haşlanırsa kireç sökülmüş olur.
Haşlanmış yumurta suyu içilmemelidir.

Haşlanmış Yumurta Zararları Nelerdir?

Fazla kaynatılırsa besin değeri azalır. Beyaz kısmında hafif morluk olan yumurtalar fazla pişmiştir ve bunlar tüketilmemelidir.
Yumurta çiğ tüketilmemelidir. Üretildiği yerden hastalık taşıma ihtimali olduğu için sağlıksızdır.
Çok fazla tüketilirse kolestrolü yükseltir.
6 aydan daha küçük bebeklere verilmemelidir.


ALINTIDIR.

 Alıntı
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yukarı Git