Kan Grubuna Göre Beslenme Listeleri  01 Mayıs 2019, Saat 11:03
DurumuÇevrimiçi
" fσяυм мєℓєgι "
Sindy - nickli üyeye ait kullanıcı resmi (Avatar)
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

Kan Grubuna Göre Beslenme Listeleri

 
Yorum #1



KAN GRUBU AB

⚘FAYDALI YİYECEKLER

Et Ürünleri: Koyun, tavşan ve hindi eti, balık; kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, taze yumurta
Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri
Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı ve iç yağı, kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday
(eskı turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği, arpa ürünleri ve ekmeği
Sebzeler: Salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semiz otu, ıspanak, kara lahana, marul, havuç, pazı,
brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydonoz ve her yeşil yapraklı sebze, deniz lahanası (laminariya)
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas
Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, badem, fındık
Baharatlar: Zencefil, kimyon, zerdeçal, kişniş, çemenotu, kakule(kardamone), keten tohumu
Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, papatya, yeşil çay, kekik, lavanta, ısırganotu, taze kahve
Diğerleri: Halis bal, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

🌴🌴 YENİLEBİLECEK OLANLAR :

Et Ürünleri: Havyar, arasıra dana/sığır eti
Süt Ürünleri: Tek ineğin sütü, arasıra tereyağı
Bakliyatlar: Kuru fasülye, barbunya
Baharatlar: Kekik, nane, nöbet şekeri
Kuruyemişler: Antep fıstığı
Sebze ve Meyveler: Pırasa, domates, kayısı, dut, kavun ve “Zararlılar”a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze, nar ve suyu,
muz, mandalina, kestane

NOT: Kan grubu AB için kesin kuralları olan faydalılar-zararlılar listesinden söz etmek zordur. B ağırlıklı AB’ler B grubuna
göre, A ağırlıklı AB’ler A grubuna göre beslenme programlarında değişiklik yapabilirler. Kendisine neyin dokunup, neyin
iyi geldiğine karar verebilmesi için AB grubunun mutlaka sağlıklı ve açlıkları yapmış olması gerekir.

🍢🍢🍢 ZARARLI OLANLAR

Tavuk eti, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, börülce fasülye, ayçiçek çekird-
ekleri, pul biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, portakal ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe vera ve herhangi sıvı
veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), portakal, hindistan cevizi.

Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

🍹🍻🍷🍰🍫🎂 HERKES İÇİN ZARARLI OLANLAR

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur-
ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)
...



KAN GRUBU AB

⚘FAYDALI YİYECEKLER

Et Ürünleri: Koyun, tavşan ve hindi eti, balık; kırmızı levrek, sardalya, morina, bey balığı, taze yumurta
Süt Ürünleri: Yoğurt, doğal beyaz peynir, eski kaşar, keçi ve koyun sütü ve peyniri
Yağlar: Zeytinyağı, ceviz yağı ve iç yağı, kuyruk yağı
Karbonhidratlar: Karabuğday ürünleri ve ekmeği, yulaf ürünleri ve ekmeği, pirinç ürünleri ve ekmeği, yumuşak buğday
(eskı turk buğdayı) ürünleri ve ekmeği, arpa ürünleri ve ekmeği
Sebzeler: Salatalık, karnabahar, beyaz lahana, patlıcan, kırmızı pancar, semiz otu, ıspanak, kara lahana, marul, havuç, pazı,
brokoli, sarımsak, soğan, kereviz, maydonoz ve her yeşil yapraklı sebze, deniz lahanası (laminariya)
Bakliyatlar: Yeşil mercimek
Meyveler: İncir, üzüm, kiraz, vişne, erik, greyfurt, limon, mürdüm eriği, karpuz, ananas
Kuru yemişler: Yer fıstığı, ceviz, badem, fındık
Baharatlar: Zencefil, kimyon, zerdeçal, kişniş, çemenotu, kakule(kardamone), keten tohumu
Çaylar/İçecekler: Kuşburnu, papatya, yeşil çay, kekik, lavanta, ısırganotu, taze kahve
Diğerleri: Halis bal, pekmez, magnezyum sülfat (İngiliz tuzu)

🌴🌴 YENİLEBİLECEK OLANLAR :

Et Ürünleri: Havyar, arasıra dana/sığır eti
Süt Ürünleri: Tek ineğin sütü, arasıra tereyağı
Bakliyatlar: Kuru fasülye, barbunya
Baharatlar: Kekik, nane, nöbet şekeri
Kuruyemişler: Antep fıstığı
Sebze ve Meyveler: Pırasa, domates, kayısı, dut, kavun ve “Zararlılar”a girmeyen yiyecekler, meyve ve sebze, nar ve suyu,
muz, mandalina, kestane

NOT: Kan grubu AB için kesin kuralları olan faydalılar-zararlılar listesinden söz etmek zordur. B ağırlıklı AB’ler B grubuna
göre, A ağırlıklı AB’ler A grubuna göre beslenme programlarında değişiklik yapabilirler. Kendisine neyin dokunup, neyin
iyi geldiğine karar verebilmesi için AB grubunun mutlaka sağlıklı ve açlıkları yapmış olması gerekir.

🍢🍢🍢 ZARARLI OLANLAR

Tavuk eti, deniz hayvanları, mısır ve ürünleri, nohut, çavdar ekmeği, susam ve ürünleri, börülce fasülye, ayçiçek çekird-
ekleri, pul biber, kara ve beyaz biber, domates salçası, portakal ve suyu, avokado, enginar, turp, aloe vera ve herhangi sıvı
veya katı yağ (zeytinyağı ve ceviz yağı hariç), portakal, hindistan cevizi.

Not: Sağlıklı insanlar zararlılara giren yiyecek ve içecekleri, doğal ve genetiği değiştirilmemiş ise ara sıra - iyileşme süresince değil - ölçülü olarak tüketebilirler.

🍹🍻🍷🍰🍫🎂 HERKES İÇİN ZARARLI OLANLAR

Hazır dondurma, genetiği değiştirilmiş buğday ve ürünleri (bilhassa tip 405-550), genetiği değiştirilmiş mısır ve ürünleri,
genetiği değiştirilmiş Amerikan soyası, rafine ve hidrojenize edilmiş sıvı yağlar, margarinler, kavrulmuş ve bekletilmiş kuru
yemiş, ketçap, kimyasal sirkeler (beyaz sirke ruhu ürünleri), bayat yiyecekler, önceden pişirilip ısıtılmış yiyecekler, dondur-
ma, sakız, hazır katkılı yiyecek ve içecekler, tatlandırıcılar, genetiği değiştirilmiş buğday ve mısır nişastası, glikoz, früktoz,
katkılı piyasa zeytinleri, katkılı hazır turşular. Her türlü fabrika işlemi görmüş ambalajlı ürün (çaylar, salçalar, zeytinler)
...


 Alıntı
Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Yukarı Git