• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ülkelerin Şaşırtıcı Gelenekleri

Üyelik Tarihi
27 Tem 2017
Konular
109
Mesajlar
212
MFC Puanı
10
zB1M99.jpg


Dünya'nın birçok yerinde birbirinden farklı gelenekler var. Bazıları eğlenceli bazıları ilginç olan bu geleneklere çok şaşıracaksınız. Hindistan'da gerçekleşen "Holi festivali"nde, herkes beyaz giyip ellerindeki boyaları birbirlerinin üzerine atıyor. Güzel görüntülerin ortaya çıktığı bu gelenek büyük ilgi görüyor.

İzlanda yasa ve geleneklerine göre köpek beslemek yasak! Bu yasağın gerekçesi ise, hayvanların doğal ortamlarından koparılmasını engellemek.

Kolombiya'da uygulanan bu geleneğine çok şaşıracaksınız! Bu ülkede bir çift evlendiğinde, ilk gecelerini gelinin annesi ile geçirmek zorunda! Çiftin gerdek gecesini, gelinin annesi yatağın kenarından izliyor.

Laos'da kadınların ayaklarının gözükmesi, tahrik edici bulunduğundan yasak!

Guam'da bakire kızlar evlenmekte zorluk çekiyor! Ortadoğu'nun tersine, onların geleneklerinde evlenmek için bakireliğin bozulması şart.

Tayland geleneğine göre Kraliyet ailesi kendi aralarında farklı bir dil oluşturuyor. Bu sayede konuştuklarını kimse anlamıyor ve konuşulanlar gizli kalıyor.

Dünya'nın her yerinde olduğu gibi Botsvana'da yeni yıl ve geleneklere önem veriyor. Onlara göre evli çiftlerin yeni yıla beraber girmesi şans ve zenginlik getiriyor.

Birası ile meşhur Çek Cumhuriyeti'de, bira havuzlarında yüzmek mümkün. Çekler'e göre Bira havuzunda yüzmek insan sağlığına ve ruhsal rahatsızlıklara iyi geliyor.

Kuzey Kore'nin geleneklerine göre kanunen kadınlar 25, erkekler 27 yaşlarına gelene kadar evlenemiyorlar. Türkiye'de yaşayan küçük gelinler düşünüldüğünde bu yasa oldukça mantıklı geliyor!

İskoçya'da yılbaşı öncesi "Hogmanay" olarak isimlendirdikleri bir gelenek uygulanıyor. Fıçıların içine zift ve talaş doldurup ateşe veren İskoçlar, bu geleneğin cadıları uzak tuttuğuna inanıyor.

qWavLV.jpg


Bu gördüğünüz renkli görüntü İspanya'daki domates festivalinden. Her sene düzenli olarak yapılan domates festivalinde insanlar adeta domates savaşları yapıyor. Domateslerin havada uçuştuğu bu festival büyük ilgi görüyor.

Moritanya'da bir geleneğe göre, bir kız evlenmek istiyorsa en az 60, en fazla 100 kiloya gelmeli. Bu kilolara sahip olmayan gelinler, evde kalıyor veya yemek yiyip kilo almaya çalışıyor.

Güney Afrika'da çok eşlilik geleneği oldukça popüler. Bir erkek ne kadar çok kadınla birlikte olursa o kadar itibar sahibi sayılıyor.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
guam iyiymiş evlenmek için değil tabi:D
 
Üst