• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Şalgam Suyu

Üyelik Tarihi
31 Ocak 2013
Konular
2,686
Mesajlar
4,928
MFC Puanı
180
salgam-500x332.jpg


Malzemeler

5 kg’lık kap için;

1 kg kırmızı havuç
60 g nohut (yaklaşık 1 avuç kadar)
80 g bulgur (yaklaşık 2 avuç)
1 çay kaşığı limon tuzu
1 ekmeğin 1/3′ü (3′te 1′i)

Hazırlanışı
Öncelikle tadı damağınıza uygun olacak şekilde içme suyuna tuz karıştırıp eritin. Limon tuzunu da atıp karıştırın. Havuçları yıkayıp 2-3 yerinden tıraşlayın ve bidona atın. Yukarıdaki diğer malzemeleri ekmeğin ortasına doldurup, içine sığacak büyüklükte tülbent parçasının ortasına koyup ağzını iyice bağlayın ve bunu da bidona atın. Hepsi bu kadar.
18-19 gün sonra şalgam suyunuz hazır. Acı suyu ayrıca alınız ve içeceğiniz zaman ekleyiniz. Arada bir altı üstüne gelecek şekilde karıştırın.
Afiyet olsun.
 
Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
yaaaa banaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
 
Üst