12 Aralık 2016 Günün Yemeği - Fincan Böreği.  12 Aralık 2016, Saat 07:55
DurumuÇevrimdışı
HeP YeK HeP TeK . . .
Avatar Yok
UYARI:
Kullanıcıların Profil Bilgileri Ziyaretçilere Kapatılmıştır.

Görmek için Kayıt Olmalısınız

12 Aralık 2016 Günün Yemeği - Fincan Böreği.

 
Yorum #1











Hamur Malzemeleri;

4 su bardağı elenmiş un
1 oda sıcaklığında yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı tereyağ(Aralara Sürülecek)
Kızartmak için sıvı yağ

Harç Malzemeleri:

3 orta boy patates(Rendele)
300 gram beyaz peynir(Rendele)
1 büyük boy soğan(Küp doğra)
Yarım demet maydanoz(İnce doğra)
1 er çay kaşığı,tuz,karabiber,Kırmızı biber
2 yemek kaşığı zeytinyağ

HARCIN HAZIRLANIŞI

Yağda soğanları kavurup ,üzerine patatesleri ekleyip beş dakika pişirip ocaktan alıp soğutalım.Baharatları ekleyip peynir ve maydanoz katıp iyice karıştıralım.Börek harcımızı hamur dinlenirken hazırlayalım.
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına un,yumurta,tuz,ılık suyu katıp yoğuralım.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.Hamuru eşit 15 bezeye ayıralım. Hamurun üzerini örtüp 20 dk dinlendirelim.Dinlenen hamurumuz dan ilk 5 tane bezeyi tek,tek un, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açalım.Tavada tereyağını eritip soğutalım ve açtığımız beş hamurun ara katlarına sürüp üstüste dizelim.En üsteki hamura yağ sürmeyelim.Tüm bezeleri aynı şekilde hazırlayıp aralara yağ sürelim.Toplamda 3 tane 5 li hamur olacak.Hazırladığımız hamurların rahat açılabilmesi için dolaba alıp on dakika bekleyelim.Beşerli gruba ayırdığımız hamuru alıp altına ve üstüne un serpip oklavayla mantı kalınlığında olana kadar büyütelim.Açtığımız hamurun üzerine yarım daire şeklinde öbek,öbek hazırladığımız börek harcından aralıklı şekilde serpelim.Hamurun diğer yarısını üzerine örtelim ve kenarlarını elimizle hafif bastıralım. Böreği kesme işlemi için,su bardağından yardım alıp.yuvarlaklar çıkaralım.Su bardağıyla mümkün olduğunca dip dibe yuvarlak börekler çıkarmaya çalışalım ki hamurumuz israf olmasın.Diğer hamurları aynı şekilde hazırlayıp yapışmaması için unlanmış geniş bir tepsiye alalım.Yağımızı ısıtıp böreklerimizi arkalı önlü kızartıp kağıt havlu serilmiş tepsiye alalım.




 Alıntı
Cevapla

Etiketler
günün yemeği -


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler Arama
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
5 Aralık Günün Yemeği - Çarşaf Böreği LiyA Günün Yemeği 0 05 Aralık 2016 04:00
11 Ekim 2016 Günün Yemeği - Makarnalı Yalancı Su Böreği LiyA Günün Yemeği 0 11 Ekim 2016 02:39
20 Ağustos 2016 Günün Yemeği - Kabak Böreği LiyA Günün Yemeği 0 20 Ağustos 2016 01:46
30 Mart 2016 Günün Yemeği - Yufkalı Kafes Böreği LiyA Günün Yemeği 0 30 Mart 2016 04:16
25 Mart 2016 Günün Yemeği - Sigara Böreği. LiyA Günün Yemeği 0 25 Mart 2016 10:11

Yukarı Git