• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

04 Ağustos 2017 - Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
18358450053391131285.jpg


Malzemeler

► 4 Tane orta iri patates
► 1 Tane iri boy kuru soğan
► 300 Gr. kuşbaşı et
► 3 Tane orta boy domates
► 3 Tane yeşil biber
► 3 Diş sarımsak
► Yarım demet maydanoz
► Tuz, karabiber, kimyon
Patatesleri kızartmak için:
►Zeytinyağı

Sos İçin

► 1 Tatlı kaşığı salça
► 2 su bardağı su

Fırında Etli Patates Dolması Tarifi:

Patatesleri soyduktan sonra ortadan ikiye keselim. Kestiğimiz her patatesin ortasını tatlı kaşığı ile oyalım. Çok fazla oymayalım patatesler etli olmalı.
Patateslerin alt kısımlarından incecik keselimki, dik olarak fırın tepsisinde durabilsin. Patatesleri yıkayıp kuruladıktan sonra kızgın sıvı yağda hafif kızartalım.

İç harcını hazırlamak için soğan ve biberi küp küp doğrayalım az yağda soteleyelim. Üstüne ufak ufak doğranmış kuşbaşı etleri ilave edelim. Etler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Ardından üstüne ufak doğranmış domatesleri de ilave edip, 10-15 dakika daha pişirelim.

Son olarak içine ince doğranmış maydanozu tuz ve baharatları da katıp ocağı kapatalım. Patateslerin içini hazırladığımız etli harçla dolduralım.
Sosu için salçayı 2 su bardağı suda eritip patateslerin üstüne dökelim. Patateslerin üstüne domates dilimleri katıp, tepsinin ağzını kapatalım. sıcak fırında 200 derecede 30- dakika pişirelim.

Afiyet olsun.​
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst