İlksu
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
- Konular
- 589
- Mesajlar
- 1,269
- MFC Puanı
- 30
Kuşbaşı etli ali nazik
3 yeşil sivri biber
1 arnavut biberi
1 soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
500 g kuşbaşı kuzu eti
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tuz
Kırmızı pul biber
Yoğurtlu patlıcan için
4 orta boy patlıcan
4-5 diş sarımsak
500 g yoğurt
Üzeri için
İri çekilmiş ceviz içi
Kuşbaşı etli ali nazik hazırlanışı
Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi içi, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek sıcak servis yapın.
3 yeşil sivri biber
1 arnavut biberi
1 soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
500 g kuşbaşı kuzu eti
Yarım su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
Tuz
Kırmızı pul biber
Yoğurtlu patlıcan için
4 orta boy patlıcan
4-5 diş sarımsak
500 g yoğurt
Üzeri için
İri çekilmiş ceviz içi
Kuşbaşı etli ali nazik hazırlanışı
Yeşil sivri biber, Arnavut biberi ve soğanı ince kıyın. Tereyağını eritip kuşbaşı kuzu etlerini hafif sulu kalacak şekilde kavurun. Etlerin renkleri dönmeye başlayınca iri çekilmiş cevizi içi, soğan ve biberleri ekleyin. Tuz ve kırmızı pul biberle tatlandırıp ocaktan alın.
Közleyip kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ince doğrayın. Ezdiğiniz sarımsakları yoğurda ekleyip hafif çırpın. Patlıcanları yoğurtlu karışıma ekleyip karıştırın. Yoğurlu patlıcanı bir servis tabağına alın. Üzerine cevizli kuzu etlerini yerleştirin. İri çekilmiş ceviz içiyle süsleyerek sıcak servis yapın.