• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

09 Ağustos 2017 - Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
75545160903924763595.jpg


Malzemeler

2 demet pazı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış nane
Kırmızı pul biber
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
20 gr tereyağı
Tuz
1.5 su bardağı sıcak su

Süslemek için

Nar taneleri
Nane yaprakları

Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.

Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin. Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.

Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.

Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.​
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
sarmada pazı tercihim iyi yenir ellerine sağlık :) haha emeğine sağlık :f38:
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst