İlksu
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 18 Tem 2017
- Konular
- 589
- Mesajlar
- 1,269
- MFC Puanı
- 30
Malzemeler
2 demet pazı
1 soğan
1 diş sarımsak
1 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz
1 çay bardağı kıyılmış nane
Kırmızı pul biber
Karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 yemek kaşığı nar ekşisi
20 gr tereyağı
Tuz
1.5 su bardağı sıcak su
Süslemek için
Nar taneleri
Nane yaprakları
Bulgurlu pazı dolması hazırlanışı
Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sunuyor. Pazıların saplarını kesip yaprak kısımlarını kaynayan suda 2 dakika bekletin. Süzgece alarak suyunun süzdürün.
Bulguru sudan geçirip bir kaseye alın. Sarımsak ve soğanın kabuğunu soyup rendeleyin. Salçaları, maydanoz, nane, zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyip iyice karıştırın. Pazı yapraklarını düz bir zemine serin. Kenar kısmına bir miktar bulgurlu karışımdan yerleştirip sarın ve tencereye dizin.
Tereyağını ve suyu küçük bir kasede eriyinceye kadar ısıtın. Nar ekşisi ve tuzu ekleyip karıştırın ve dolmaların üzerine gezdirin. Üzerine küçük bir tabak kapatın. Tencerenin de kapağını kapatarak kısık ateşte 35 dakika kadar pişirin.
Dolmaları servis tabağına dizin. Üzerine nar taneleri serpiştirip nane yaprağı ile süsleyerek servis yapın.