• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Kuskuslu Kuzu But ~

r2b3b7.png



Malzemeler:

- 1 kuzu but
- 8-10 arpacık soğan
- 7-8 diş sarımsak
- 2 havuç




Marinasyon İçin:

- 1 tutam karabiber
- 1 tutam yenibahar
- 4-5 dal biberiye
- 5 dal taze kekik
- Tuz
- Zeytinyağı





Kuskus Pilavı İçin:

- 2 soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 500 g kuskus
- 4 domates
- Tuz
- Karabiber
- 6 su bardağı et suyu






Yapılışı:

Marinasyon için gerekli olan tüm malzemeyi bir kasede karıştırın. Kuzu budunun üzerine yayarak sürün ve bir fırın kabına alın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında kızarana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin.

Kuzu budunu fırından çıkarıp içine arpacık soğanları, ince kıydığınız sarımsak ve yuvarlak doğradığınız havuçları ilave edin. Kabınızın üzerini yağlı kağıt ile kapatıp 180 derece fırında 1.5 saat daha pişirin.

Kuskus pilavı için rendelediğiniz soğanları tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kuskus, küp doğradığınız domatesler, tuz ve karabiberi ilave edip kavurmaya devam edin. Kuskusun rengi pembeleşmeye başlayınca et suyunu ilave edin. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.

Kuskusu bir servis tabağına tepeleme koyun. Üzerine kuzu budunu, sebzeleriyle birlikte yerleştirip sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst