• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
...


~ Fırında Kuzu Kol ~

nODgaN.png



Malzemeler:

- Bir bütün kuzu kol eti



Baharatlı Marinasyon İçin Malzemeler:

- 1 çay kaşığı kişniş tohumu
- 1 çay kaşığı rezene tohumu
- 2 kakule tohumu
- Tuz
- Karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı toz tarçın
- 2 yaprak taze rezene
- 1 demet taze nane
- 2 diş sarımsak
- 2 limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
- Yarım su bardağı zeytinyağı







Yapılışı:

Baharatlı marinasyon için kişniş, rezene ve kakule tohumları bir dövecek yardımı ile ezilip, yapışmaz yüzeyli tavada hafif kavrulup, ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kasede tuz, karabiber ve kalan baharatlar harmanlanır. Ezilen sarımsak, limon suyu, rendelenmiş limon kabuğu, zeytinyağı ve soğuyan baharat tohumları ilave edilip karıştırılır.

Et yayvan fırın kabına alınır. Üzerine bıçakla kesikler atıldıktan sonra hazırlanan baharatlı karışımdan bir fırça yardımı ile etin her yerine sürülür.
Buzdolabında 2 saat dinlendirilir. Üzerini yağlı kağıt ile sarıp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında et yumuşamaya başlayıncaya kadar, yaklaşık 45-50 dakika pişirilir. Üzerini açıp kızarıncaya kadar 15-20 dakika daha pişirilip, sıcak servis yapılır.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst