• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

19 Aralık 2020 Cumartesi Günün Yemeği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
somon-bal%C4%B1g%CC%86%C4%B1.jpg

Balık sosu İçin
4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Ve tuz

İsteğe Bağlı Garnitür İçin

3 adet patates
1-2 adet soğan


Fırında levrek nasıl yapılır

Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, kekik, ve tuzu iyice karıştırın.
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkların her tarafına gezdirin.
Dilimlenmiş patates ve soğanları tepsiye balıkların yanına dizin önceden ısıttığınız 250° fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis yapın Afiyet olsun.
 

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960

5c504d3067b0a90e943113ef.jpgYapımı için malzemeler​

Hamuru için:
  • 1 kilogram un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 demet pazının yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Çarşaf böreği tarifi Nasıl yapılır?​

Unu yoğurma kabına alıp içine tuzu ekleyin.
Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamuru dinlenmeye bırakın, bu esnada böreğin içini hazırlayın.
Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Kıyma kavrulunca içine pazı yapraklarınızı tuzu ve karabiberi de ekleyin.
Pazılar renk değiştirene kadar kavurup ılınması için kenara alın.
Hazırladığınız hamurdan kopardığınız parçaları yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında açın.
Her iki yüzüne de sıvı yağ sürdüğünüz hamurları üst üste koyun ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi arada sıvı yağa batırarak hamuru kenarlarından çeke çeke büyütün.
Yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelen hamurun kenarlarını kesip düzeltin.
Tüm yüzeyine iç harcından koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin.
Tüm hamurları ve iç malzemeyi aynı işlemle sarıp tepsiye yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
1 yumurtanın sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!
 
Üyelik Tarihi
28 Nis 2020
Konular
91
Mesajlar
1,337
MFC Puanı
23,110
somon-bal%C4%B1g%CC%86%C4%B1.jpg

Balık sosu İçin
4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Ve tuz

İsteğe Bağlı Garnitür İçin

3 adet patates
1-2 adet soğan


Fırında levrek nasıl yapılır

Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, kekik, ve tuzu iyice karıştırın.
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkların her tarafına gezdirin.
Dilimlenmiş patates ve soğanları tepsiye balıkların yanına dizin önceden ısıttığınız 250° fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis yapın Afiyet olsun.

Ekli dosyayı görüntüle 4893Yapımı için malzemeler​

Hamuru için:
  • 1 kilogram un
  • Tuz
  • Aldığı kadar su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
İçi için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet orta boy soğan
  • 400 gram kıyma
  • 1 demet pazının yaprakları
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için:
  • 3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurtanın sarısı

Çarşaf böreği tarifi Nasıl yapılır?​

Unu yoğurma kabına alıp içine tuzu ekleyin.
Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın.
Hamuru dinlenmeye bırakın, bu esnada böreğin içini hazırlayın.
Soğanları yemeklik doğrayıp yarım çay bardağı sıvı yağda kavurun.
Üzerine kıymayı ekleyin.
Kıyma kavrulunca içine pazı yapraklarınızı tuzu ve karabiberi de ekleyin.
Pazılar renk değiştirene kadar kavurup ılınması için kenara alın.
Hazırladığınız hamurdan kopardığınız parçaları yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında açın.
Her iki yüzüne de sıvı yağ sürdüğünüz hamurları üst üste koyun ve 20 dakika dinlendirin.
Hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi arada sıvı yağa batırarak hamuru kenarlarından çeke çeke büyütün.
Yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelen hamurun kenarlarını kesip düzeltin.
Tüm yüzeyine iç harcından koyun ve rulo şeklinde sarın.
Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin.
Tüm hamurları ve iç malzemeyi aynı işlemle sarıp tepsiye yerleştirin.
Üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin.
1 yumurtanın sarısını çırpıp böreğin üzerine sürün.
Önceden 180 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun!

E eee ne olacak şimdi kim yapacak bu yemekleri.)))
 

Nur

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
13 Ara 2020
Konular
397
Mesajlar
4,358
MFC Puanı
40,960
Ben yapıp yolluyum isterseniz canınız sağolsun
 
Üyelik Tarihi
28 Nis 2020
Konular
91
Mesajlar
1,337
MFC Puanı
23,110
Bize bunlarla gelin.)))



SADE MAKARNA TARİFİ
1 litre (5 su bardağı) suyu kaynatın(sular kesik değilse), ardından içerisine 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağ atıp iyice karıştırın;(Yoksa sorun değil). Tuz ve yağ iyice karıştıktan sonra 1 paket makarnayı tencereye dökün(veya evde ne kadar varsa). Pişirdiğiniz makarnanın kalınlığına göre 10-15 dakika arasında makarnayı kaynatın.Afiyet olsun.
 
  • Beğen
Tepkiler: Nur
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
somon-bal%C4%B1g%CC%86%C4%B1.jpg

Balık sosu İçin
4 veya 5 dilim Somon balığı başka balık çeşidide olabilir
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşı karabiber
Yarım çay kaşığı kekik
Ve tuz

İsteğe Bağlı Garnitür İçin

3 adet patates
1-2 adet soğan


Fırında levrek nasıl yapılır

Zeytinyağ, pulbiber, karabiber, kekik, ve tuzu iyice karıştırın.
Ayıklanmış ve yıkanmış balıkların her tarafına gezdirin.
Dilimlenmiş patates ve soğanları tepsiye balıkların yanına dizin önceden ısıttığınız 250° fırında güzelce kızarana kadar pişirin.
Yanında bol yeşillikli bir salatayla servis yapın Afiyet olsun.
Aslan sütü de var mi yanında??
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst