• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

2017 YGS

dELi

Özel Üye
Üyelik Tarihi
4 Eki 2012
Konular
27
Mesajlar
153
MFC Puanı
280
Merhaba arkadaşlar. Bu yılkı Yüksek Öğrenime seçme sınavı kayıtları 18 Ocak çarşamba gunu sona eriyor. üniversite hayalleri kuran arkadaşlarımın bu tarihe kadar başvuru yapmaları gerekmektedir. 18 ocak tarihine kadar kayıt yapamayanların 1 yıl daha beklemesi gerekecek. Hatırlatma amaçlı sizlerle paylaşmak istedim.
Başvuru şekli ;
internetten başvuru için: Son 2 yıl içerisinde ösym merkezlerinden başvuru yapan ve ösym sisteminde güncel resmi ve lie eğitim bilgiler kayıtlı olan arkadaşlar Ösym şifreleri veya E-devlet şifresi ile osym nin resmi sitesinden başvurusunu yapabilir.

Ösym temsilciliklerinden başvuru: Lise mezuniyeti olan butun adaylar başvuru merkezlerinden işlemlerini yapabilirler. Başvuruda KİMLİK veya Süresi geçerli pasaport yanlarında bulunmalıdır. ayrıca lise den mezun olup daha once sinava girmeyen veya osym nin veri tabanında lise diploma bilgileri olmayan adayların diploma aslı ve fotokopisi yanlarında bulunması gerekmektedir.
Başvuru merkezleri listesi ösym nin sitesinde mevcuttur.

Lise ve okullardan başvuru: Örgün öğretim lise son sınıfı oğrencileri okumakta oldukları lise den kaydını yapabilirler.
Açıktan lise okuyan lise son sınıf oğrencileri ise Osym nin sitesinde bulunan aday başvuru formunu Halk eğitim merkezlerinden onaylatarak , Başvuru merkezlerine bu form ile muracaat ederek kayıtlarını yapabilirler.

Ödeme: Sınav ücreti 60tl ve Akbank , Halkbank ve Kuveyt turk bankası atm ve osym nin sitesinden odeme işlemini en geç 19 ocak prşembe gunune kadar yapmaları gerekmektedir. saygılarımla.
 
Üst