• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650
Helva-İ Hakani



Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler
  • 75 gr un
  • 50 gr buğday nişastası
  • 60 gr pirinç unu
  • 300 ml süt
  • 125 gr tereyağı
  • 300 ml bal
  • 125 gr badem
  • 150 gr kaymak


  • Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır
    • Kabuklarını soyduktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün. Nişasta ve unları bir kapta karıştırın.
    • Ayrı bir yerde sütü kaynatıp içine balı ekleyin ve sıcak tutun. Tereyağını tencerede eritip ocağı kapatın. Yağ biraz soğuyunca unu ilave edin.
    • Ocağı tekrar açın ve unu tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun.
    • Ocağı iyice kısıp sıcak süt ve bal karışımını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
    • Kaymağı küçük parçalara bölün ve helva ılıkken üzerine ilave edin. Karıştırıp tercihe göre gül suyu veya tarçınla süsleyin.
    • Dilerseniz helva-i hakani tatlısını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst