Tokyo
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 3 Haz 2020
- Konular
- 3,330
- Mesajlar
- 5,771
- MFC Puanı
- 72,650
Helva-İ Hakani
Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler
Helva-İ Hakani Tarifi İçin Malzemeler
- 75 gr un
- 50 gr buğday nişastası
- 60 gr pirinç unu
- 300 ml süt
- 125 gr tereyağı
- 300 ml bal
- 125 gr badem
- 150 gr kaymak
- Helva-İ Hakani Nasıl Yapılır
- Kabuklarını soyduktan sonra birkaç bademi süsleme için ayırıp kalanı havanda dövün. Nişasta ve unları bir kapta karıştırın.
- Ayrı bir yerde sütü kaynatıp içine balı ekleyin ve sıcak tutun. Tereyağını tencerede eritip ocağı kapatın. Yağ biraz soğuyunca unu ilave edin.
- Ocağı tekrar açın ve unu tahta kaşıkla karıştırarak kavurun. Bademleri ilave edip kısık ateşte rengi değişene kadar kavurun.
- Ocağı iyice kısıp sıcak süt ve bal karışımını ilave edin. Tahta kaşıkla iyice karıştırın. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtün ve kapağını kapatıp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Kaymağı küçük parçalara bölün ve helva ılıkken üzerine ilave edin. Karıştırıp tercihe göre gül suyu veya tarçınla süsleyin.
- Dilerseniz helva-i hakani tatlısını, vanilyalı dondurma ile birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.