• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

3 Büyük İsim Nazım İçin Moskovada

Üyelik Tarihi
11 Mar 2015
Konular
1,897
Mesajlar
3,366
MFC Puanı
15,160
3 Büyük İsim Nazım İçin Moskovada



Zülfü Livaneli, Sunay Akın ve Nebil Özgentürk, Nâzım'ın ölüm yıldönümünde usta şairin Moskova'daki mezarına gittiler.



3 Haziran 1963’de geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yuman Türkçe’nin büyük şairi Nâzım Hikmet, çeşitli etkinliklerle hem yurt içinde hem de yurt dışında anılıyor. Zülfü Livaneli, Sunay Akın, Ahmet Mümtaz Taylan, Rutkay Aziz ve Nebil Özgentürk gibi isimler, usta şairi anmak için soluğu Moskova’da aldılar. Zülfü Livaneli, Nâzım’ın mezarı önünde bir fotoğraf paylaşarak, ziyareti duyurdu.


Sunay Akın da Instagram’dan yaptığı açıklamada, “Nazım Hikmet’in hayatından on iki yılı çalan mahkeme heyetindeki beş hakimden dördü hukuk eğitimi almamıştı!.. Adalette geldiğimiz nokta şudur; tamamı hukuk eğitimi almış mahkeme heyeti, nice gazeteciyi asılsız iddialarla dört duvar arasına mahküm etmektedir… Nazım Hikmet’i anma etkinliğinde, ülkemize ve tüm dünyaya adalet ve de barış gelmesi dileğiyle bembeyaz güvercinleri özgür bıraktık” dedi.
Nâzım için Moskova’da bulunanlar, usta şairin anısına beyaz güvercin uçurdu…






 
Üst