• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

4 yıla kadar hapsi istenen İlker Başbuğ'dan açıklama: 10 yıl önceki FETÖ kumpasını hatırlattı

Tokyo

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Haz 2020
Konular
3,330
Mesajlar
5,771
MFC Puanı
72,650

4 yıla kadar hapsi istenen 26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ açıklamalarda bulundu. Başbuğ açıklamasında, 10 yıl önceki FETÖ kumpasını hatırlattı.


26'ncı Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, hakkında istenen 4 yıla kadar hapis isteminin ardından açıklamalarda bulundu.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan İlker Başbuğ, FETÖ’nün Ergenekon kumpasını hatırlattı.

Başbuğ, “2011’de terör örgütü kurmak ve yönetmekle suçlanan ve yaşamından 26 ay çalınan 26. Genelkurmay Başkanı on yıl sonra da açılan iki ayrı davada, kamu görevlilerine hakaret ve halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekle suçlanmıştır” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İlker Başbuğ, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki "asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması"na ilişkin maddeyi hatırlatmıştı. Başbuğ, "26 Haziran 2009'da askeri şahısların, askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise, Başbuğ’un bu sözlerine tepki göstermiş ve AKP milletvekillerine seslenerek, “Zaman zaman yanlış değerlendirmeleriyle kamuoyunun önüne çıkan eski bir genelkurmay başkanı bu düzenlemeyi bahane ederek Meclis'i itham altında bırakmıştır. Kendisini iyi tanırım. Bu konuda hepiniz süratle dava açmalısınız” demişti. Daha sonra Başbuğ hakkında dava açılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un 'kamu görevlilerine görevinden dolayı hakaret' suçundan cezalandırılması istemiyle dava açmıştı. İddianamede, Başbuğ’un 4 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edilmişti.
 
Üyelik Tarihi
28 Şub 2020
Konular
2,107
Mesajlar
26,098
MFC Puanı
301,150
Yapamayacakları şeyleri söyleyeceklerine biraz icraat göstersinler?
 
Üst