• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

5 Haziran 2017 Günün Yemeği - Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
~ Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon ~



Q71vzV.png



Bezelye Püresi İçin Malzemeler:

- 600 g taze bezelye
- 1 diş sarımsak
- 3 dal taze nane
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı labne peyniri
- Tuz
- Karabiber




Izgara Madalyon İçin Malzemeler:

- 400 g kuzu madalyon
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Yarım çay bardağı krema
- Tuz
- 1 çay kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı değirmen kırmızı top biber





Yapılışı:

Bezelye püresi için bezelyeleri ayıklayıp bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip haşlayın.

Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin.

Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Labne peynirini ilave edip karıştırın.

Kuzu madalyonları yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve kırmızı top biber ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.

Bezelye püresini yayvan bir servis tabağına yayın. Kremalı madalyonları üzerine yerleştirin ve bir miktar baharatlı sosundan gezdirip sıcak servis yapın.




~ Afiyet Olsun ~
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst