• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

55,000 mAh gücünde batarya!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Dünyanın en büyük elektronik ürün pazarı olan ABD’de, mühendisler beklenmedik enerji kesintilerine karşı tüketicilerin yardımına koşacak bir ürün geliştirdi.

MetAir şirketi tarafından geliştirilen şarj sistemi, her türlü elektronik cihazı haftalarca çalıştırabilecek kapasiteye sahip.

Neredeyse her yıl yaşanan fırtına ve kasırgalar nedeniyle uzun süreli enerji kesintilerine maruz kalan ABD’lilere çözüm sunuldu. MetAir tarafından üretilen Solstice şarj ünitesi, neredeyse her türlü elektronik cihazı haftalarca şarj edebilme özelliği sunuyor.

Mashable sitesinin verdiği bilgiye göre, 115 D sınıfı şarjlı pilin gücüne eşit olan batarya bulunduran Solstice, şu an ABD piyasasındaki en güçlü pil unvanını almış durumda. Solstice, yaklaşık 1.5 kg ağırlığındaki gövdesinde 55,000 mAh gücünde çinko havalı pil bulunduruyor.
Üç USB girişi bulunan Solstice, bir iPhone 5’i tam 20 defa yüzde 100 şarj edebilecek güçte. Ayrıca, yeni iPad’i beş defa şarj edebiliyor. Solstice, tamamen LED ışıklarıyla aydınlanan bir odayı ise yaklaşık 6 saat aralıksız aydınlatabiliyor. Bataryanın ömrü bittiğinde, yenisi 49 dolara MetAir’in sitesinden alınabiliyor. Solstice, internet üzerinden 179 dolar fiyatla satışa sunulacak.

ABD’LİLER BU İŞE ÇOK SEVİNECEK
Kickstarter sitesinin verdiği bilgiye göre, Solstice doğal afetlerle yatıp kalkan ABD için en gerekli icatlardan biri. ABD’nin Federal Acil Durum Yönetim Kurumu’na (FEMA) göre, 1950’den bu yana ABD’de görülen doğal afetler yüzde 400 arttı. Sadece 2011’de, ABD genelinde geniş çaplı 3,071 elektrik kesintisi yaşandı, toplam 41.8 milyon insan bu kesintilerden olumsuz etkilendi.

ABD, Kasım ayında Doğu Yakası’nı etkisi altına alan Sandy Fırtınası nedeniyle çok zor günler yaşadı. 150’nin üzerinde insanın ölümünen neden olan fırtına, on milyonlarca insanın günlercek aranlıkta kalmasına neden oldu. 5 Kasım 2012 tarihinde, toplam 8 milyon ABD’li elektriksiz kaldı. ABD’liler, Solstice sayesinde gelecekte yaşanabilecek karanlık günlerde elektronik cihazlarını Solstice ile canlı tutarak hayata tutunmayı başarabilecek.
 
Üst