Neler yeni
Türkiye'nin En Güncel Forum Sitesi

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

7.Sınıf Türkçe Test 2

Jade

Kayıtlı Üye
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    30 Kas 2012
  • Mesajlar
    7,557
  • MFC Puanı
    221
  • MFC Seviyesi

1)“Nasıl” soru sözcüğü hangi cümleye “övünme” anlamı katmıştır?
A)Nasıl yapabilirsin bunu sen!
B)işleri nasıl da bitirdik ama!
C)Nasıl soğuktu hava bilemezsin!
D)Nasıl gitti bir bilsen!

2)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “tahmin” anlamı yoktur?
A)İnsanlık bu tür savaşlara son verecektir.
B)Bence bu yıl ürünler bol olacak.
C)Okulu bitiremezsen bir işe gireceksin.
D)Daha ilk girişte sınavı kazanacaksın.

3)Aşağıdaki atasözlerinden hangisinin mesajı farklıdır?
A)Topalla gezen aksama öğrenir.
B)Körle yatan şaşı kalkar.
C)Üzüm üzüme baka baka kararır.
D)Ağaca çıkan keçinin dala bakan oğlağı olur.

4)Aşağıdaki ikilemelerden hangisi görev bakımından farklıdır?
A)Şuraya bir yatak ser yavaş yavaş.
B)Bahar geldi koyun kuzu koklaştı.
C)Yağmur yağmur serpil yanlızlığıma.
D)Duvarın dibinden yavaş yavaş yaklaştı.

5)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “dolaylama” vardır?
A)“Culusiye” tahta çıkış konu alan kasidedir.
B)Büyük Önder o yıl hastalandı.
C)Bu düşünce, şimşek gibi çaktı zihnimde.
D)Güneşin altın ışıkları doldu odanın içine.

6)Aşağıdaki cümlelerden hangisi biçimce olumlu anlamca olumsuz bir fiil cümlesidir?
A)Gel de inan onun doğru söylediğine.
B)Önce sınıfını geçsin sonra alırız.
C)Nasıl haberin yok bu işlerden.
D)Bize hiç değer vermezdi ki...

7)Aşağıdaki cümlelerden hangisinin yüklemi sözcük türü yönünden farklıdır?
A)Sen çok akıllısın.
B)Bu, iyi bir yatırımdır.
C)Oraya dün gittik.
D)En iyisi biraz beklemekti.

8)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru anlamı bir soru sıfatıyla sağlanmıştır?
A)Bu ev, hangisinin eviymiş?
B)Bizden nelerin hesabını soracaklar?
C)Buradan ne zaman gitmişlerdi?
D)Onlar hangi gün gelmişlerdi?

9)“Değişmek” sözcüğü, aşağıdaki cümlelerin hangisinde, farklı bir anlamda kullanılmıştır?
A)Sen de bir hayli değiştin.
B)Onu kimseye değişmem, dedi.
C)“Dünya değişiyor dostlarım.”
D)Her şey değişir zamanla.

10)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde tamlama yoktur?
A)Kardeşini dövmüşler dün onun.
B)Yola çıkmak yasaktır, dedi.
C)Güzel sözleri ile dikkat çekti.
D)Doğrudan anlatım daha etkileyicidir.





CEVAPLAR: 1) D 2)C 3) D 4) B 5) B 6)A 7)C 8) D 9) B 10) B
 
Üst Alt