• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

"Açık ve net söylüyoruz: Oynamayacağız!"

Üyelik Tarihi
7 Ocak 2015
Konular
4,091
Mesajlar
4,274
MFC Puanı
40
"Açık ve net söylüyoruz: Oynamayacağız!"
Fenerbahçe Kulübü, cumartesi akşamı takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Aziz Yıldırım'ın da hazır bulunduğu toplantıda Deniz Tolga Aytöre, Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu, takım otobüsüne yapılan silahlı saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenliyor.

Toplantıda konuşmaya önce Mahmut Uslu başladı. İşte basın toplantısından satır başları:

Mahmut Uslu: "Bazıları saldırının taşla yapıldığını iddia ettiği için orada ciddi bir mücadele verdik. Direkt şoförümüze yapılan planlanmış bir hadise. İnşallah sadece Fenerbahçe değil Türkiye açısında önemli bir olay. Umarız olay aydınlatılır."

"İsmail Kartal biliyorsunuz şoförün hemen arkasında oturuyor. Kurşun biraz sekse Allah korusun ona da birşey olabilirdi."

"Otobüs kurşunlanıyor ama bazıları taş atıldı diyor. Umuyoruz neyin ne olduğu aydınlanacak."

"Taraftarlarımıza ve camiamıza buradan sakin olma çağrısı yapıyoruz. Bizim için şampiyonluk, dördüncü yıldızdan ziyade insan canı önemlidir."



Toplantıda daha sonra sözü Deniz Tolga Aytöre aldı:

Deniz Tolga Aytöre: "Eylemin değerlendirmesini sayın Mahmut Uslu yaptı. Bu eylemin amacı ortadadır. Fenerbahçeli futbolcuların, teknik ekibin hayatına yönelik bir saldırıdır, cinayete teşebbüstür. Daha önce hürriyetine yapılan saldırının ardından bu kez de Fenerbahçe'nin canına kastedilmiştir."

"Ülkemizin içinde bulunduğu hassas durumun farkındayız ve bu nedenle ezber bozmaya da hazırız. Bu eylemin Fenerbahçe-Trabzonspor çekişmesi veya iki takım odaklı eylem olmadığını düşünüyoruz. Bu ciddi bir terör eylemidir."

"Sakatlarımızın iyileşmesi için erteleme talep ettiğimiz konusunda bazı açıklamalar var. Lütfen böylesine önemli bir konuda bu tarz provokatif açıklamalar yapılmasın."

"Bizim ligler şu kadar hafta-bu kadar hafta ertelenmesinin bir önemi yok. Bizim için bu liglerin önemi yok. Önemli olan bu oyunların bir oyun ortamında gerçekleştirilebilmesinin sağlanmasıdır. Bu yaşanan elim olay bizim için unutulmayacak bir olaydır."

"Fenerbahçe bu saldırıyı herhangi bir grubun veya kurumun yetersizliği veya ciddiyetsizliği nedeniyle gerçekleştiğini ifa de edecek kadar sığ değildir. Ama sorumluların da aynı ciddiyetle bulunmasını talep ediyoruz."

"Bu sorumlular yakalanana kadar Fenerbahçe Kulübü olarak hiçbir maça çıkma taraftarı değiliz."

"Bu konuda irtibata geçeceğimiz kamu görevlileri ve kurumlar da olacak. Ancak dün akşama kadar bazı konularda umutluyduk. Bu konunun Fenerbahçe-Trabzonspor tartışmasından çıkartılması için çok uğraştık. Bunun bir '3 Temmuz' süreci kapsamına sokulmasını kendine görev bilenler de var. Bizim böyle bir düşünce içerisinde olamayacağımızı belirtmek istiyoruz."

"Amaçlanan her ne olursa olsun, Fenerbahçe, bir toplumsal kutuplaşmanın ve zıtlaşmanın hiçbir yerinde olmayacaktır. Bu güne kadar davrandığımız gibi bugünden sonra da elimizden geleni yapacağız."



"Bu mevcut ortamı ortadan kaldırmak için herkesin elinden geleni yapması gerekiyor. Bunun için Fenerbahçe'ye karşı uzun süredir yürütülen futbol faşizminin bırakılması lazım. Tamamen sebebinin bu olmadığı doğru ancak bundan beslendiği de aşikardır. Fenerbahçe Başkanı'na 3 Temmuz'dan bu yana ağza alınmayan küfürler ederseniz, iftiralar atarsanız ve bunlar cezalandırılmazsa bu şiddet körüklenir. Şike davasından kimsenin beslenmesine izin vermemeliyiz ve bu sebeple de yargılama en kısa süre içerisinde sonuçlanmalıdır. Dün bir kulüp başkanının açıklamalarını dinledim, ciddi konular ciddi kişiler ile çözülebilir. Bu ülkede daha geçen hafta bir hukukçu öldürüldü. Siz o eylemin olduğu yerde başsavcının arsası var şeklinde bir açıklama yapıyorsunuz. Bu kadar alt metni boş, bu kadar gayriciddi sözlerle buraya ulaşmak o kadar kolay ki. Bu gerginliğin sebebi Fenerbahçe ya da Aziz Yıldırım değildir! İzaha muhtaç, hiçbir anlamı olmayan, çözüm önermeyen konuşmalardan vazgeçmemiz lazım artık. İnsanlar hala espri yapıyor. Taş atıldı diyenler, sakatlar iyileşsin diye erteleme istendi diyenler var. Herkes olayın farkına varsın. Artık herkes kendine gelsin."

"Bu konuyla (şike davası) ilgili çıkacak her türlü karara saygılıyız. Bu yargılama sürecinin uzaması Fenerbahçe'ye ve Türk sporuna zarar vermektedir. Bu karar ne olursa olsun biz gereğini yapmaya hazırız. Yargının verdiği karara saygı duyar, kabulleniriz ancak bu kararın bir an önce verilmesi gerekmektedir. Zira, bu tarz olaylara sbebiyet veren şeylerden biri de bu sürecin uzamasıdır."

"Bizim için maçların ertelenmesi, liglerin ertelenmesi gibi geçici çözümlerin hiçbir anlamı yoktur. Biz insan canından bahsediyoruz. Camilerin kutuplaşmasından, karşı karşıya gelmesinden bahsediyoruz. Futbol oynayabilmekten bahsediyoruz. Biz, liglerin oynanmasının bir anlamı bulunmadığını söylüyoruz ve açıkça bildiriyoruz: Bu olay aydınlanana kadar oynamayacağız!"



Toplantıda sözü bu kez Şekip Mosturoğlu aldı:

Şekip Mosturoğlu: "Bu sadece Fenerbahçe'ye yapılmış bir saldırı değildir; Tüm Türkiye'ye yapılmış bir saldırı, vahşettir."

"Başkanımız 3 Temmuz'un hemen sonrasında 'Bu şike olayı değil, bir kumpastır' demiş, bu günleri önceden görmüştü. 3 Temmuz'la toplumun sinir uçları maalesef baskı altına alındı, zamanla kaşına kaşına sonunda bir terör saldırısıyla sonuçlandı. Ancak, bunu gerçekleştirenlerin bundan vazgeçmesi gerekiyor. Bu camianın mensupları her zaman sağ duyu çağrısı yaptık, yine yapmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar hep demokratik çizgimizi belli ettik. Herke eyleminde ve sözlerinde çok dikkatli olmalı. İnsalnar bu terör saldırısı hakkında konuşurken 'ama' ile başlayan fanatizm cümleleri kurmama konusunda dikkatli olmalıdır. Herkes sorumluluk çevresinde hareket etmelidir."

"Özellikle sosyal medyada yapılan yorumlar da adli çerçevede incelenmektedir. Bu, yanan bir yangındır ve kimsenin bu yangına odun atmasına izin verilmeyecektir."

"Bizim davamıza kumpas diyemeyenler var. Bu kumpası gerçekleştirenlerin bir kısmı yakalanıp ceza evine gönderilmelerine rağmen buna kumpas diyemeyenler hala vardır."

"Burada insan hayatı söz konusu. Bu olayda bir can kaybedilmiş olsaydı önlenemez bir infial oluşurdu. Biz bunun gerçekleşmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Maçların ertelenmesi talebi sportif bir amaçtan değil camia olarak gösterdiğimiz tepkiden kaynaklıdır. Söz konusu olan sadece bizim futbolcularımızın canı değildir. Yarın bir gün başkalarının da canına kastedilecek bir ortam yaratılma ihtimali de bulunmaktadır ve bu tehlikenin önüne şimdiden geçilmelidir."



Toplantıda daha sonra basın mensuplarının soruları alındı.

Spor Bakanı, TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkanı'nın konuyla ilgili yaptıkları toplantıya neden katılmadıkları konusundaki soruya Mahmut Uslu ve Şekip Mosturoğlu şu yanıtı verdiler:

Mahmut Uslu: "Biz zaten Kulüpler Birliği toplantılarına katılmıyoruz. Onun dışında Federasyon Başkanı'yla da görüşüyoruz. Bugün yönetim kurulu toplantısı yaptık, kararlarımızı açıkladı arkadaşlar. Bizim gidip herhangi bir yerde bu durumu savunacak bir durumumumuz yok. Bugün zaten gelecekler, bu durumu konuşacağız."

Şekip Mosturoğlu: "Kulüpler birliği bu şike sürecinde tarafsız bir pozisyon sergiledi mi? Fenerbahçe'ye olan tavrı neydi? 3 Temmuz sürecine yönelik balış açısı neydi? Bakın geçtiğimiz haftalarda devrim niteliğinde bir karar aldılar yayın haklarıyla ilgili. Bu fikir zaten bizim başkanımıza aitti. Bu konuda bize fikrimizi soran oldu mu? Bunları da görmek lazım. Kuüpler Birliği elbette tarafsız kalacak ancak haksızlığına da sesini çıkaracak."

Maçlara çıkmama kararları ve TFF'nin Spor Toto Süper Lig'de maçları bir hafta ertelemesi konusundaki soruya ise Deniz Tolga Aytöre şu yanıtı verdi:

Deniz Tolga Aytöre: "Biz bu konudaki toplantımızı yaptık, kararımızı açıkladık. Alınan ve alınacak kararlar ışığında yeniden bir araya geleceğiz. Ama biz kararımızı vermiş bulunuyoruz. Bunun üzerine tekrar konuşmaya gerek yok."
 
Üst