• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Açma tarifi

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Açma tarifi

için Malzemeler :

• 20 g kuru hamur mayası (veya 42 g Pakmaya yaş hamur mayası)
• 4,5 su bardağı un
• 50 g margarin
• 2 tatlı kaşığı toz şeker
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 adet yumurta
• 1,5 su bardağı ılık su veya süt
• 1 adet yumurta sarısı (üzerine sürmek için)
Açma yemeğinin hazırlanışı:
Giriş bölümünde anlatılan yöntemle orta yumuşaklıkta mayalı hamur hazırlanıp, 20-25 dakika sıcak bir yerde dinlendirildikten sonra üst üste katlayarak uzun fitiller hazırlayın. Bu fitillerden yumurta büyüklüğünde parçalar keserek yuvarlayın ve 15 dakika daha dinlendirin. Tezgahın üzerini yağlayın ve yuvarlak hamur parçalarını 20 cm çapında açın. Üzerlerine margarin sürün, bir ucundan kıvırarak rulo yapın, burarak katlayın, uçlarını birleştirin ve halka şeklini verin. Açmaları yağlanmış tepsiye dizin ve yaklaşık 25-30 dakika mayalanmaya bırakın. Daha sonra üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çöreotu ile süsleyerek 200°C ısıtılmış fırında yaklaşık 15-20 dakika pişirin.
 
Üst