DarkWoman
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2019
- Konular
- 5,318
- Mesajlar
- 11,488
- MFC Puanı
- 66,370
Türkiye’nin hepsi ayrı sevilen geleneksel köftelerinden biri olan ada köfte, Ayvalık-Cunda mutfağına ait nefis yemeğimiz. İçine bol miktarda ekmek içi konmasıyla bilinen ada köftenin ince uzun şekli ve yağda kızartılması da önemli farklarından. Sizin için ada köfte için malzemeleri ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Mutlaka denemelisiniz. Afiyet olsun…
Yağda- 6+ Kişilik
- 30-60 dk
- 1 kilogram dana kıyma
- 2 adet ekmek
- 4 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı taze kekik
- Un
- Sıvı yağ
Soğanı rendeleyip suyunu sıkın.
Ekmeklerin içlerini çıkarıp ıslatın ve ufalayın.
Tüm malzemeyi derin bir kasede bir araya getirip güzelce yoğurun.
Köfte harcından iri parçalar koparıp 10 santimetrelik uzun silindirler halinde şekillendirin.
Sıvı yağı kızdırıp köfteleri una buladıktan sonra yağda kızartın.
Sıcak servis edin.
Afiyet olsun…