• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Adolf Hitler Öldümü?

AnqeL

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
19 May 2017
Konular
80
Mesajlar
299
MFC Puanı
40
Adolf Hitler’in ölümü hala dünya tarihindeki en büyük sırlardan biri olarak kalmaya devam ediyor.

Hitler’in ölümüne ilişkin şu ana kadar sayısız iddia ortaya atıldı.

Bunlar içinde en fazla kabul göreni, görgü tanıklarınca ve uzmanlarca da desteklenen, Hitler’in 30 Nisan 1945’te Berlin’in düşeceğini anlaması üzerine sığınağında önce bir siyanür hapı içtiği ardından da başına silahla ateş ederek intihar ettiği şeklindeydi.

Hitler’in metresi Eva Braun da aynı sığınakta başına tabanca ile ateş ederek intihar etmişti.

Çok sayıda görgü tanığının verdiği bilgiye göre, Hitler’in ve metresinin cesetleri önce battaniyelere sarıldı ve sığınağın yakınındaki bir bahçeye götürüldü.

Hitler’in korumaları, battaniyelerin üzerine önce benzin döktü ardından da ateşe verdi daha sonra da cesetler bahçede toprağa gömüldü.

Sovyet güçleri, Berlin’e girdikten sonra bölgede kazı çalışması yapıldı.

KGB ajanları, günler süren aramalardan sonra Adolf Hitler’e ve Eva Braun’a ait olduğu düşünülen kemiklere ulaştı.

Hitler’in kemiklerinde eksik olan kafatasının bir bölümüydü. Rus uzmanlar, buna gerekçe olarak merminin kafatasının bir bölümünü yok etmiş olabileceğini gösterdi.

Bahçeden alınan kemiklerdeki bir çene parçasının üzerinde yapılan inceleme de Hitler’in diş hekiminin kayıtlarıyla örtüşüyordu. Çene parçası, Hitler’e aitti.

Hitler’in ölümüne ilişkin kanıtlardan, sadece çene kemiği, kafatası parçası ve kan lekesi izleri bulunan kanepe parçaları KGB Arşivleri’ne gönderildi.

Rusya’nın saygınlığı ve ciddiyeti ile tanınan gazetesi Pravda, Nazi Almanyası’nın lideri Adolf Hitler’in sanıldığı gibi İkinci Dünya Savaşı’nın son günlerinde Berlin düşmek üzereyken sığınakta intihar etmediğini yazdı.

Hitler’in Sovyet güçlerinin Berlin’e girmesi üzerine Arjantin’e kaçtığını yazan gazeteye göre, Nazi Almanyası’nın ırkçlı lideri, yıllar sonra ülkesinden binlerce kilometre uzakta Arjantin’de yatağında ölmüş..

Pravda’nın haberi şöyle devam ediyor:
Son günlerde ortaya atılan bir iddia kafaları bir kez daha karıştırdı. İddiaya göre, Hitler, yıllardır bizlere anlatılanların aksine intihar etmemişti.

Hitler, 3’üncü Reich’ın yani Nazi Almanyası’nın yenileceğini anlayınca metresi Eva Braun ile önce İspanya’ya bir uçakla kaçmış ardından da denizaltıyla Arjantin’e gitmişti ve yıllarca burada yaşamışlardı.

Rus Devlet Arşivleri Dairesi’nde Hitler’e ait kemik parçalarını inceleyen Amerikalı uzman Nick Bellantoni’nin açıklamaları da bu iddiaları güçlendiriyor.

Parçalar üzerinde bir saat çalışmasına izin verilen Bellantoni, kafatasının 40 yaşının altındaki bir insana ait olduğunu söylüyor.

Oysa Hitler, intihar ettiği söylenen yılda yani 1945’te 56 yaşındaydı.

Amerikalı uzman ayrıca kemik parçasının oldukça ince olduğunu ve bir kadına ait olduğunu söylüyor.

Nick Bellantoni, sözkonusu kemik parçalarının Eva Braun’a da ait olamayacağını belirtiyor.

Görünen o ki, Nazi Almanyası’nın liderinin ölümünün üzerindeki sır perdesi hala kaldırılmış değil.

Örneğin bazı tarihçiler, Hitler’in intihar etitğine inanmıyor. Bunun, Nazilerce uydurulmuş bir kahramanlık masalı olduğunu düşünüyor.

‘Hitler Arjatin’de’ adlı kitabıyla son günlerde ilgi odağı olan Arjantinli yazar Abel Basti, Nazi Almanya’sının liderinin Arjantin’e kaçtığına inanıyor ve elindeki bazı fotoğraf ve belgeleri de buna kanıt olarak gösteriyor.

Basti’ye göre, Adolf Hitler, 29 Nisan 1945’te Eva Braun ile birlikte Berlin’den bir savaş uçağıyla İspanya’ya gitti ve buradan da denizaltıyla Arjantin’e kaçtı ve uzun yıllar bu ülkede sakin bir hayat sürdükten sonra yatağında öldü.
 
Üst