• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aknesiz bir hayat...

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
Kıl köklerinin ve yağ bezelerinin iltihaplı hastalığı olan “Akne” genç yaşlı, kadın erkek pek çok kişinin sorunu.

Akne oluşumuna neden olan bir çok faktörün bulunduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Şehin Sıtkı; “Hormonlar, genetik faktör, beslenme, çevre kirliliği, kimyasallar, bazı ilaçlar akne oluşumuna neden olur. Bu faktörler arasında en önemli olan etken hormonlardır. Dolayısıyla akne, toplumda ergenlik çağı hastalığı olarak anılmaktadır. Kızlarda 12 – 17, erkeklerde 15 – 18 yaşları arası hormonların en aktif olduğu dönemlerdir. Özellikle bu yaşlardaki kız ve erkeklerde akne şikayetiyle çok sık karşılaşmaktayız” açıklamasında bulundu.

Akne Bir Cilt Hastalığıdır Tedavisi Uzman Doktor Denetiminde Gerçekleşmelidir!

“Akne bir cilt hastalığıdır ve her uzmanlık dalında olduğu gibi aknenin tedavisi de uzman bir dermatolog doktor gözetiminde gerçekleşmelidir. Kulaktan duyma metotları uyguladıktan sonra bize başvuran çok sayıda hastada tedaviden yanıt alamadıkları gibi birçok yan etkiye maruz kaldıklarını da gözlemliyoruz. Unutulmamalıdır ki kulaktan duyma metotlarla uygulanan tedaviler yüzde iz bırakma riskini de beraberinde getirmektedir.” sözleriyle Dr. Şehin Sıtkı akne tedavisinin uzman bir dermatolog tarafından gerçekleşmesi gerektiğinin önemini vurguladı.
 
Üst