• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Alicia Alonso

Üyelik Tarihi
24 Mar 2017
Konular
1,018
Mesajlar
2,425
MFC Puanı
4,910
Alicia Alonso


Alicia Alonso Martinez (d. Alicia Ernestina de la Caridad del Cobre Martínez Hoya, 21 Aralık 1920, Havana, Küba), Kübalı balerin. Mertebesi prima ballerina assoluta'dır.

1941-1960 yılları arasında American Ballet Theatre'da dans eden Alicia Alonso, gözlerindeki rahatsızlık ve birçok ameliyat nedeniyle parlak yaşamına sık sık ara vermek zorunda kaldı. Giselle balesinde klasik balede en iyi yorumlarından birini ortaya koydu. 1948'de eşi Fernando Alonso'yla Ballet Alicia Alonsa adlı kendi bale toplululuğunu kurdu (1955'te Ballet de Cuba adını aldı; 1961'de Küba Ulusal Balesi'ne dönüştü).

Küba Devrimi'nden sonra, ABD'de dans etmekten vazgeçerek, kendini bütünüyle ülkesinin ve kendi topluluğunun balesini geliştirmeye adadı. Yakın dönemde dünyanın hemen her yerinde topluluğuyla turneler yaptı. 1983'te Uluslararası İstanbul Festivali'ne katıldı.
 
Üst