• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Almanya'dan flaş karar: Schengen'i askıya aldı

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
schengen-640x360.jpg


Avrupa'da terör saldırısı kaygıları sürerken Almanya, 7-8 Temmuz günlerinde Hamburg kentinde düzenlenecek G20 Zirvesi nedeniyle bugünden başlayarak Schengen uygulamasını askıya aldı. Güvenlik gerekçesiyle verilen kararın 11 Temmuz'a kadar geçerli olacağı belirtildi.

İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere de 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek G20 Liderler Zirvesi'nin güvenliğinin her şeyden önce geldiğini belirterek Schengen uygulalanmasının askıya alınması için Avrupa Komisyonundan onay alındığını kaydetti.

Sputnik'e göre,Schengen vizesi ile havaalanından Almanya'ya yapılan girişlerde bir değişiklik olmayacak ama bir başka Schengen ülkesinden Almanya'ya karayolu ya da demiryolu ile girecek herkesin pasaport kontrolüne tabi tutulacağı belirtildi.

AB kurallarının kriz durumunda ya da güvenlik önlemi gerektiren olaylarda pasaport ya da kimlik kontrolüne tabi olmadan seyahat etmeye olanak veren sistemin bir süre için askıya alınmasına olanak verdiğine dikkat çekildi.
 
Üst