• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Web tarayıcıları üzerinden birden fazla Facebook oturumu açmak için iki tane yol kullanabilirsiniz.

1. Google Chrome ve Mozilla Firefox gibi önde gelen internet tarayıcılarının yeni gizli pencere özelliğini kullanabilirsiniz. Google Chrome’da Ctrl+Shift+N tuşlarına Mozilla Firefox da Ctrl+Shift+P tuşlarına aynı anda basarak gizli pencere açabilirsiniz.

2. Bilgisayarınıza birden çok internet tarayıcısı kurarak her tarayıcıda farklı bir hesap açabilirsiniz. İnternet ExplorerGoogle Chrome ve Mozilla Firefox’u bilgisayarınıza kurduğunuz zaman üç tane Facebook oturumu açabilirsiniz.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Sosyal medyada hahtagler artık pek çok sosyal ağda karşımıza çıkıyor. İlk olarak Twitter'da dikkat çeken hashtagler bugün Twitter'dan sonra en çok Instagram'da kullanılıyor diyebiliriz. Instagram'da paylaşımlarının daha çok beğenilmesi için hashtag kullanan milyonlarca kullanıcının büyük çoğunluğu, bu ve benzeri içeriklere bakarak en popüler hashtagleri buluyor ve paylaşıyor. Bu şekilde beğeni sayısını büyük oranda arttırabiliyor.

Peki, Instagram'da kullanılabilecek en popüler hashtagler hangileri? İşte en popüler hashtaglerden, teknoloji, hava, hayvan, sosyal, özel günler, aile, sanat, şehir, yemek, moda, müzik, doğa, takip, beğeni ve seyahat kategorilerine kadar en çok kullanılan instagram hashtagleri.

En popüler Instagram hashtagleri
#love #tweegram #photooftheday #20likes #amazing #smile #followforfollow #likeforlike #look #instalike #igers #picoftheday #food #instadaily #instafollow #followme #electronics #technology #tech #electronic #device #gadget #gadgets #instatech #instagood #geek #techie #nerd #techy #photooftheday #computers #laptops #hack #screen #iphone #android #pc
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
Facebook beğen butonunda değişikliğe gidiyor. Yeni özellikleri ile beğen butonu duyguları ifade eden “Tepkiler” özelliğini kazanacak. Cuma günü kullanıma sunulacak olan bu özelliği Facebook, ilk başta İrlanda ve İspanyada yaşayan kullanıcıları deneyecek.

Yeni gelen özellik ile artık eski like simgesinin yanında çeşitli emojileri de görmemiz mümkün. Günümüzde çeşitli sosyal ağlar da ve haber sitelerinde görmeye başladığımız Gif ve Emojileri artık Facebook da görmemizin zamanı gelmişti zaten.

Bu değişim , Facebook üzerinde paylaşılan her şeyin beğeni almaya uygun olduğu düşünüldüğü zaman yapılmış en doğru hareket diyebiliriz. Çünkü sosyal ağlar da paylaştığımız kimi gönderilerimiz kötü anlarımızın duyurusu olabiliyor ve bu gönderilerde duygularımızı tam olarak ifade edemiyorduk.

Bu yeni özelliği kullanıcıların paylaştıkları içeriklerde ve sayfaların gönderilerinde kullanıma sunulacak. Tarayıcılardaki reklam yöneticileri ise bu yeni özellikleri "Beğen" gibi algılayacak ve engelleyemeyecekler.

Son olarak Facebook’un bu özelliği diğer ülkelerde ne zaman kullanıma sunacağı konusunda henüz net bir bilgi mevcut değil. Fakat Facebook bu özelliği bütün kullanıcılarına açmadan önce yeni birkaç özellik daha ekleyebilir.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Şu kalpli hareketli ifadeleride ekleseydide tam olsaydı bari :)
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
İlerleyen zamanlarda görebiliriz :D
 

ReaL

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Nis 2013
Konular
6
Mesajlar
21
MFC Puanı
20
bilgi için teşekkürler ancak ülkemizde Samsung android telefonları çok yaygın olarak kullanılmakta birde samsung güncelleme politakasını tartışmak gerek adamlar 2 haftada bir telefon çıkartıyolar ondan sonra destek neden yok TÜRKİYE için zaten destek sıfır denecek kadar vasat durumda. Android telefonlarda samsungtan vazgeçip nexus denemekte fayda var.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
V6L5jP.png



İnsanlar gün geçtikçe mobile daha fazla adapte oluyor. Teknolojiye en hızlı alışma dönemi bu sektörde gerçekleşiyor. Kolayca İnternet yardımıyla dünyaya bağlanılabiliyor ve yeni şeyler keşfedilebiliyor.

Ancak pazarlamacılar mobildeki kullanıcıların alışveriş deneyimlerini pek beğenmiyor. Harcanan zamanın çoğunluğu işe yarayan uygulamalar iken, mobilden alışveriş yapmak isteyenlerin işi o kadar da kolay olmuyor. Müşteriler sayfaların yavaş açılması, satış işlemine varmadan önce çok fazla aşamayla karşı karşıya kalmak gibi zorluklarla karşılaşabiliyor bu da insanları alışveriş sektöründen uzaklaştırabiliyor.

Facebook’ta insanlar sadece arkadaşlarıyla ya da aileleriyle buluşmak için bulunmuyor. Birçok kullanıcı markalar ve ürünleriyle de etkileşim halinde olmak istiyor. Yapılan bir ankette insanların yeni ürünleri en çok keşfettiği yer, ana sayfada Haber Kaynağı kısmı, Sayfalar ve Gruplar olarak çıkmış.

Facebook Haber Kaynağı için reklamlar
Geçen sene Facebook bizlere mobilde Haber Kaynağı için sıralı şekilde dönen reklamları getirmişti. Bu sayede tek bir link ile birçok ürün görselini görebiliyorduk. Sonra bu özellik Instagram reklamları için de gelmişti. Satıcılar bu dönen haber sistemini kendilerine faydalı olarak görüyorlar çünkü mobil kullanıcısına en kolay şekilde ürünleri göstermenin yolunun bu olduğuna inanıyorlar.

Kusursuz reklam deneyimi
Mobilde Haber Kaynağı’ndan bir reklama tıklandığında, o ürüne gidiş, sayfanın açılması çok yavaş oluyor veya site optimize edilmemiş durumda olabiliyor. Bu da kullanıcıların daha içeriği görmeden gitmelerine neden oluyor.

Canvas adı verilen yeni reklam gösterme şekli Haziran ayından beri test edilmekte. Görünüşte pek farkı olmayan reklamlar, tıklandıktan sonra direkt olarak içeriği tam ekran açıp, bir slide gösterisi şeklinde aşağı yukarı oynar halde ürünü gösterebiliyor. Bu da herhangi bir link ile yönlendirme olmadan önce içeriğin önce Facebook üzerinden görülebilmesini sağlıyor.

Satın al butonu
Reklamlarda bir süredir denenen “Satın Al” butonu, pazarlamacılara ilgili ürünlerini satmaları için kolaylık sağlıyor. İster masaüstünde ister mobilde olan bir kullanıcı reklam ürününün içindeki Satın Al butonuna basarak ürünü direkt olarak Facebook’u terk etmeden satın alabiliyor.

Sayfalara Mağaza bölümü
Facebook Sayfalar çok fazla tercih edilen ve ziyaret edilen bir bölüm. Facebook, Sayfa sahiplerine kendi ürünlerini sergileyebilmesi için Mağaza bölümü açma imkanı sağlıyor. Mağaza sayesinde ürünlerin ister direkt satışı, ister ürün sayfasına yönlendirme yapılabiliyor.

Menülerde alışveriş seçeneği
Solda bulunan menülerde önümüzdeki haftadan sonra test edilmeye başlanacak olan alışveriş bölümü ile birlikte kullanıcılar, nasıl bir sayfaya, gruba giriyorlarsa aynı şekilde alışveriş bölümüne gidip, orada listelenen ürünler arasında gezip satın alma yapabilecek.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
3PPRG0.png



Akıllı telefonlar için sanal asistan yazılımları bir çok markanın ilgisini çekti. Güçlü internet ve yazılım şirketlerinden biri olan Facebook ise, kendi sanal asistanı için bir süredir çalışmakta ve artık epey bir yol kat etmiş.

Facebook M Sanal Asistan!
Facebook Messenger uygulaması içinde çalışan sanal asistan sahip olduğu yapay zeka ile bir çok soruya cevap verebiliyor. Uçak bileti bulmak, yemek yiyecek bir yer aramak vb. bir çok konuda yardımcı olabiliyor. Son aşamalara gelindiği belirtilen Facebook M'i test etme şansı olan kullanıcılar oldukça memnun olduklarını belirtiyorlar.

iOS, Android ve Windows Phone platformlarına gelmesi beklenen Facebook M'in karşısında bir sıkıntı var. Bu işletim sistemlerinin Facebook M'e ne kadar yetki vereceği merak konusu, özellikle iOS'ta büyük sıkıntılar yaşanabilir. İşletim sistemleri Facebook M'e sıkıntı çıkaracak mı ? önümüzdeki günlerde göreceğiz.
 

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
gyyLJ0.jpg



Yenilikler ile sürekli kaşımıza çıkan Facebook, masaüstü versiyonunda da ufak bir değişikliğe gitti. Facebook, çoğu zaman alt sekmelerde açık olan ve bu bildirim sesleri sayesinde yeni bir mesaj veya bildirim geldiğini anladığımız masaüstü bildirim seslerini değiştirdi. Bu ufak güncelleme ilk bakışta her ne kadar önemsiz gözükse de bu Facebook'un her geçen gün yenilendiğinin göstergesi.

Facebook yeni bildirim sesleri daha yumuşak bir tınısı ile dikkat çekiyor. Facebook'ta beğeni veya yorum aldığınızda ve Facebook Messenger'dan mesaj geldiğinde artık farklı bir bildirim sesi ile karşılaşacaksınız.

Facebook bildirim seslerini kapatmak istiyorsanız veya açmak istiyorsanız şu adımları izleyerek kapatabilir veya açabilirsiniz.

Bildirim Açma / Kapatma
1.Adım Kullanıcı bilgilerimiz ile Facebook'a giriş yaptıktan sonra ayarlar kısmına geliyoruz.

2.Adım Ayarlar ekranının sol tarafında bulunan seçeneklerden bildirimler sekmesine tıklıyoruz.


3.Adım Bildirimler kısmındaki bizi 4 tane seçenek karşılıyor. Bunlardan "Facebook üzerinde" seçeneğindeki düzenleye tıklıyoruz.

4.Adım Bildirimlerin aktif olmasını istiyorsak "Her yeni bildirim alındığında ses çal" / "Mesaj geldiğinde bir ses çal" seçeneklerini açık olarak değiştiriyoruz, bildirimlerin kapalı olmasını istiyorsak da kapalı olarak seçiyoruz.
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
instagram-370x190.jpg


Herhangi bir instagram hesabından herhangi bir gönderiye yorum yapmak istiyorsanız önce yazacağınız yorumu belirleyin, sonra aklınızda belirlediğiniz yorumu yazın daha sonra instagram yorum bölümüne etiketlemek istediğiniz bir başka instagram kullanıcısının ismini(nickini) başına @ işareti koyarak yazın ve yorumunu gönderin. Bu şekilde gönderilen yorumlarda, etiketlemek istediğiniz instagram kullanıcısını rahat bir şekilde etiketlemiş olursunuz.

instagram yoruma kişi/isim eklemek için yapmanız gerekenler tam olarak bunlar. Önce yorumunuzu yazıyorsunuz yada önce etiketlemek istediğiniz kullanıcı adını başına @ işareti koyarak yazıyorsunuz daha sonrada yazmak istediğiniz yorumu yazıyorsunuz ve enter tuşuna basarak gönderiyorsunuz. Eminiz ki bu işlem bu kadar basit olmasına karşın arkadaşlarınız sizleri etiketlediğinde ufak bir merak içerisine girdiniz ve bu konuyu araştırma gereği duydunuz. Biz de sizler için bu güzel makaleyi yazdık ve yayınladık. Umarım işinize yaramıştır.​
 

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
1386676048_facebook.jpg


Popüler sosyal ağ Facebok, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça popüler. Oldukça yoğun kullanılan Facebook, kötü yazılımlarında hedefi haline geliyor. Eminim ki bir çoğunu bu virüsleri ya görmüş ya da yakalanmışsınızdır.​

Birinci yöntem:​

Facebook hesap bilgilerinize girin, o sayfada sol kısımda uygulamalar seçeneğine tıklayın. Uygulamalar bölümünde virüse neden olan uygulamayı yanındaki çarpı işareti ile kaldırın. Daha sonra da tarayıcınızın ayarlarına girin ve uzantılar veya eklentiler kısmından bu virüse neden olan uzantı veya eklenti var ise kaldırın.​

İkinci yöntem:​

Başlat tuşuna basarak alt kısımdaki arama bölümüne regedit yazın
- Regedit’i açtıktan sonra açılan kayıt defterinden Hkey_local_machine-software > policies > google > chrome > seçeneğini takip edin.
- Burada “asdadsfclbonhleeank” gibi karmaşık isme sahip bir dosya olacaktır.
- Bu dosyayı silerek web tarayıcınızı baştan başlatın. Virüs temizlenmiş olacaktır.

Bu yöntem Chrome için anlatılmış ancak, Firefox için de uygulayabilirsiniz.

Son olarak Facebook hesabınıza giriş yapın. Gizlilik ayarları kısmındaki Uygulamalar sekmesini tıklayın. Burada facebook uygulamalarınızı göreceksiniz. Bilmediğiniz tüm uygulamaları silin. Bu işlemin tehlikesiz bir işlem olduğunu söylemekte fayda vardır.
 

Almora

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
2 Ağu 2014
Konular
1,832
Mesajlar
2,642
MFC Puanı
4,340
Facebook Gruplarına Eklemeyi Engellemek (Yardım)

Arkadaşlar facebook'ta gruplarla ilgili bir problemim var. Facebook'ta arkadaş listemde öğrencilerim var. Bazen abuk subuk ergen grupları kuruyorlar ve beni de ekliyorlar. Onları arkadaş listemden silip kalplerini kırmak istemiyorum. Yalnız gruplarına beni eklemelerini de istemiyorum. Eklemelerini engellemenin bir yolu var mıdır? Bilginiz var mı bu konuda?
 

keroLayn

Emektar Üye
Üyelik Tarihi
5 Nis 2013
Konular
756
Mesajlar
3,640
MFC Puanı
9,160
Geçenlerde okuduğum bir kirapta "diplomasi karşıdakini bekletme sanatıdır. İlk aşklar belki hiç unutulmaz ama mutlaka sona erer." Yazıyordu..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst