• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Android' li Cihaz Kullanıcıları Büyük Tehdit Altında!

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
2013 yılına ait öngörüleri rapor halinde sunan Güvenlik yazılımları şirketi Trend Micro’ ya göre bu yıl Android tabanlı cihazlara yapılan saldırılar rekor seviyeye ulaşacak.

İstanbul' da yapılan basın toplantısında açıklamalarda bulunan TrendLabs EMEA Bölge Müdürü David Kopp, bu yıl Android işletim sistemini yönelik zararlı yazılımların 2012 yılında 350 bin civarı iken bu yıl 1 milyonu geçeceğini belirtti.

Akıllı telefon, tabletlerden sonra akıllı TV’ lerin de yeni yılda saldırı alanlarına dahil olacağını ve zararlı PC yazılımlarının arka planda kalacağını öngören Koop, teknolojide yaşanan değişikliklerin virüslerin etki alanını da genişlettiğini belirtti.

Siber Suçlularının Sığınma Yeri; Afrika!

Siber suçlular için Afrika, sığınılacak en güvenli liman olma yolunda hızla ilerliyor. Kıtada internet altyapısı hızla gelişirken, devletlerin ülkelerdeki asayişi sağlamada yetersiz kalması, küresel saldırılar için Afrika’nın merkez olarak seçilmesine sebep oluyor.

En Büyük Hedef Bulut Hizmetleri

Bulut hizmetleri, 2013 yılında siber suçluların en büyük hedefleri arasında yerini alacağı ve akıllı telefon çeşitliliğinin artması bu tehditlere açık kapı bırakacağını belirten Kopp, 2013 yılının bir çok siber saldırıya şahit olacaklarını öngördü.
 
Üst