• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
bunlar hep var olmustur abi bizim millet dolandırılmaya musait ama kanunlarda ceza vermiyorki adam yok oluyor baska isimle yada zaten voleyi vurmus oluyor.. esse ile ilgili bi bilgim yok elbet ama yazık...
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Galip Tekin, Galip Tekin Kimdir, Öldümü, Neden Öldü, Mesleği Neydi, Nerede Doğdu?


karikaturist-galip-tekin-hayatini-kaybetti-galip-tekin-kimdir,RSpw34V2s0y9NI4S4gDdVw.jpg

Türkiye’nin yetiştirdiği duayen karikatüristlerinden Galip Tekin, Arnavutköy’deki evinde hayatını kaybetti. 60 yaşındaki Tekin’in cesedi ablası tarafından bulundu. Peki Galip Tekin kimdir, neden öldü, hastalığı mı vardı? İşte detaylar…
GALİP TEKİN NEDEN HAYATINI KAYBETTİ?
Türk çizgi roman dünyasının önde gelen simalarından Galip Tekin, Arnavutköy’deki evinde hayata gözlerini yumdu.
Galip Tekin’in komşusu olduğu belirtilen biri, Tekin’in evinden bir gürültü geldiğini duyup ablasına haber verdi. Haber üzerine apar topar eve gelen abla Medret Tekin, dairenin girişinde kardeşinin cansız bedenini buldu ve vakit kaybetmeden polise haber verdi.
Yapılan ilk incelemelerde Tekin’in cesedinde herhangi bir şüpheli bulguya rastlanmadı ve ceset otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

GALİP TEKİN KİMDİR?

Galip Tekin, 20 Nisan 1958'de Konya'da doğdu.
Fantastik ve bilim kurgu tarzdaki eserleriyle tanınan çizgi romancı olan Galip Tekin, Gırgır dergisinde yetişti. Oğuz Aral döneminin Gırgır'ında, komik, fantastik ve absürt öyküler çizerek başladığı çizgi romanları, giderek daha çok bilim kurguya yaklaşmış ve mizahi olmaktan uzaklaşmıştı.
Bir dönem çizgi roman denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Galip Tekin, Gırgır'da Oğuz Aral döneminin bitmesinden sonra hemen hemen bütün mizah dergilerinde çalıştı. Çizerliğinin yanı sıra Taksim'in bir dönemin en popüler barı olan Kemancı'nın ortağı ve işletmecisi olan Galip Tekin, aynı zamanda üniversitelerde çizgi roman dersleri verdi.
Galip Tekin hikayelerine başlarken ilk karede kendi yer alır, hikayeyle ilgili kısa bilgiler verirdi. Bazen de baş karakter kendisi olurdu.
Usta karikatürist, kara delikler, hiçbir yerde göremeyeceğimiz makineler, zamanda yolculuklar, boyutlar arası yolculuklar ve savaşlarla maceradan maceraya atlardı.
Sevilen bazı öyküleri Alavarza, Delik, Son Neoplan, Tursuntur olarak sayılabilir. Haftalık dergilerde devamı haftaya şeklinde uzun soluklu yayınlanan bu öyküler, 2011 senesinde albümleştirilerek yayınlanmaya başlandı.
Son olarak Uykusuz dergisinde çizen Tekin'in Hikâyelerinden yola çıkılarak 2012 yılında Acayip Hikayeler adlı bir dizi yayınlanmış, 2012-2013 sezonunda yayından kaldırılmıştır. Tekin ayrıca 2016'da çizgi roman dergisi olarak çıkan “Hortlak” dergisinde de çiziyordu.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Anıtkabir Koruma Amaçlı İmar Planını değiştirdi. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, yeni plan değişikliğinin Anıtkabir arazisinde yapılaşmaya olanak tanıdığını savundu, sert tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ankara Büyükşehir Belediyesi ise iddianın doğru olmadığını belirtti, "Alınan Meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığı'nın talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi" dedi


596cef7918c77422dc55540e.jpg


Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 11.05.2016 tarihinde aldığı kararla 1/5000 ölçekli nazım 1/1000 ölçekli Anıtkabir Tarihi Sit Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planları’nda değişikliğe gidilerek daha önceki planlarda şahsa ait alanların kamulaştırılarak Anıtkabir alanı ile birleştirilmesi hükmü ortadan kaldırılarak, Anıtkabir alanına katılması gereken bu alanın konut alanı olarak kullanılması kararı getirilmiştir. Yani planda kamulaştırıp "B" alanı ile birleştirilmesi hükme bağlanmışken bu hüküm plan değişikliği yapılarak plandan çıkartılmıştır. Yine Anıtkabir Muhafız Bölüğü’nün bulunduğu 37.960 metrekarelik alanda yıkılıp yeniden yapılması durumunda 0.3 emsal 12.50 yüksekliğinde yaklaşık 12 bin metrekarelik yapılaşma öngörülmüştür. Ayrıca, Anıtkabir Tarihi Sit Alanı KAİP’te park alanı olarak gösterilen alan askeri alan olarak belirlenerek yapılaşmayla karşı karşıya bırakılmıştır. Plan, plan yapma tekniği açısından şeffaf değil, meclis kararındaki "C" alanı planda gösterilmemiş.

Her ne sebeple olursa olsun Anıtkabir alanı ne bir kışla nede sağından solundan alanı daraltılarak, konut olarak kullanılması öngörülen bir alandır. Anıtkabir’in anıtsal,tarihsel,simgesel ve özgünlük değeri tartışmasızdır. Tüm dünyaya mal olmuş tarihsel bir alana dair plan ölçeğindeki değişikliler, ben yaptım oldu yaklaşımıyla yapılamaz. Anıtkabir plan değişikliğinin karardan bir yıl sonra askıya çıkartılmasının amacı çok açıktır. Alıştıra alıştıra, adım adım Anıtkabir alanlarını daraltmak" diye konuştu

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLAMA YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Anıtkabir'in imara açılacağı iddialarıyla ilgili, "Alınan Meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi" açıklaması yapıldı.

İmar iddiasının doğru olmadığı belirtilen açıklamada "Alınan Meclis kararı, Anıtkabir'de konuta izin vermek değil. Anıtkabir karşısındaki park alanı olarak belirlenen bölümde bulunan mevcut askeri lojmanların Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine yapılan plan değişikliğiyle resmileştirilmesi" ifadesi yer aldı.

Açıklamada, plan değişikliğinin Milli Savunma Bakanlığının talebi üzerine alındığı vurgulanarak, plan değişikliğinde alanın A ve B olarak tanımlanan iki farklı parsele ayrıldığı belirtildi. A parselinde hiçbir yapılaşma ve plan değişikliğinin önerilmediğinin ifade edildiği açıklamada, B parseli olarak belirlenen alanın park alanı olmasına rağmen üzerinde mevcut askeri lojman bulunması sebebiyle mevcut lojmanların daha sonra yıkılma ve benzeri bir durumla karşılaşılmaması için plan değişikliği yapıldığı vurgulandı.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"B parselinde, park alanı olmasına rağmen Anıtkabir Muhafız Bölüğünün lojmanları bulunuyor. Bu lojmanların ileride herhangi bir sıkıntılı durumla karşılaşmaması için Milli Savunma Bakanlığı bizden buranın imara uygun hale getirilmesi talebinde bulundu. Biz de mevcut lojmanları plana uygun hale getirdik. Yapılan bundan başka bir şey değil. Konuyla ilgili yapılan açıklama ve haberler tamamen asılsız, bilgisiz ve gerçek dışıdır."

GÖKÇEK KONUŞTU

AA'nın haberine göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'te konuyla ilgili, "Yalan yanlış bilgilerle vatandaşı kandırıp, ortalığı karıştırmak için çabalayan ideolojik kafalar yine iş başındalar. Milli Savunma Bakanlığı bizden talep etti ve yapıldı. Yapılan da haberde bahsedildiği gibi değil. Anıtkabir sınırları dışında bulunan ve mevcutta park alanı olarak ilan edilmesine rağmen orada bulunan 5 katlı askeri lojmanı resmileştirdik" dedi.

Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun hiçbir şekilde yeni bir yapılaşmaya müsaade etmeyeceğini söyleyen Gökçek, "Yeni bir yapılaşma söz konusu dahi değil. Sadece mevcut askeri lojmanlar resmileşti. Mevcut durum korundu o kadar. Bir kez daha, ideolojik düşünceleriyle hareket eden bir takım oda yöneticileri ve internet siteleri; halkı yanıltarak, algı oluşturma çabası içerisindeler. Ancak yine bilgisiz, yine belgesiz, yine boş çaba içindeler" diye konuştu.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
yeri güzel ne site yapılır oraya bunu da gormezbu gozler ins... bu kadarı kaldırılmaz açıkçası.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Gelecek nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacı doğurduğunu söyleyen Yılmaz, “2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredat programı uygulanacak” dedi. Yılmaz, yeni müfredatta Cihat, FETÖ, PKK ve DEAŞ'ın öğretileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Güncellenen Öğretim Programları'nın tanıtımı toplantısında 2017-2018 eğitim dönemi yeni müfredatını açıkladı. Bakan Yılmaz, gelecek nesillerin daha donanımlı olabilmesi için müfredatın yenilenmesi ihtiyacının doğduğunu söyleyerek şunları kaydetti:
“İlkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi düzeyinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı, sınıflar esas alındığında ise 176 müfredat yenilendi. Müfredat; öğretmen, öğrenci ve velilerin görüşleri alınarak yenilendi. İlk olarak 2017-2018 eğitim öğretim yılında 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulamaya konulacaktır. Ocak 2018’e kadar programlarla ilgili olarak sahadaki uygulamalarımız üzerinden izleme ve değerlendirme çalışması yapacağız. Haziran 2018’e kadar değiştirilen müfredatların eğitim araç gereçlerini, ölçme araçlarını hazırlayacağız. Eylül ayından itibaren, okullarımızın açılmasıyla birlikte, bütün öğretmenlerimizin ve velilerimize programların ayrıntılı olarak tanıtılacağı toplantılar düzenlenecek. Bu hazırlıklarımızla, 2018-2019 eğitim öğretim yılına tüm sınıflarda ve tüm derslerde yeni müfredat ile eğitim öğretim sürecimize istikrarlı ve çok daha güçlü yeni ve yenilikçi bir şekilde devam edeceğiz. Yenilenen müfredatların sade ve anlaşılır olması ön planda tutulmuştur. Beden eğitimi dersinin adı, beden eğitimi ve spor olarak değiştirildi. Öğrencilere kazandırılması hedeflenen yeterlilik ve beceriler belirlenirken derslerin tabiatı dikkate alınmıştır. Müfredatların giriş bölümüne ‘değerler eğitimi’ başlığı altında bir bölüm eklenmiştir. Müfredatlar yenilenirken farklı kültür ve medeniyet havzalarının katkıları belirginleştirilmeye çalışılmıştır. Yenilenen müfredatlarda sadeleştirme ve içerik yoğunluğunun azaltılması ön planda tutulmuştur. Müfredat uygulanırken her türlü farklılığı kapsayıcı ve hassasiyeti koruyucu olmaya odaklanılmıştır. Yapılan saha çalışmalarına ve anketlere 100 bine yakın öğretmen ve veli katıldı.”

milli_egitim_logo.jpg


“EVRİM BİR ÜST ÖĞRETİM KURUMUNA BIRAKILDI”

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, evrim teorisi konusunun müfredattan çıkarılıp çıkarılmadığı ile ilgili sorulan soru üzerine, “Orta öğretim düzeyinde her dersin kendi bilimsel gelişimi çerçevesinde öğrencilerin seviyelerine uygun olarak kuramlara yer verilmektedir. Örneğin fizik, kimya, biyoloji ve matematik öğretim programlarına Avogadro yasası, Kosinüs teoremi gibi yasa, teorem, ilke ve deneyler doğrudan yer almaktadır. Öğretim programımızla kısmen ilgili olan yasa, teorem ve ilkeler de gerektiği kadarıyla yer almaktadır. Ancak hem öğrenci seviyesinin üzerinde olmasından hem de öğretim programlarımızın kapsamıyla doğrudan ilgisi bulunmadığından Moore Yasası, Sadık Evren Teoremi, Huygens ilkesi gibi yasa, teorem ve ilkeler öğretim programlarımızda yer almamaktadır. Bu noktada program değiştirmede temel ilkemiz seviyeyi gözetmek hususunun en genel şekliyle gerektiği kadar ve gerektikçe şeklinde özetleyebiliriz. Bu ilke ve anlayış gereği çeşitli kuramlara ve yasalara bilim, teknoloji ve günlük yaşama yansımaları kadarıyla yer verilmiştir. Evrim kuramının bir kuram teori olarak açık, sade ve rahat bir şekilde anlaşılması için öğrencilerin bir felsefi alt yapıya sahip olması gerekir. Bizim yeni öğretim programlarımızda getirmiş olduğumuz 10’uncu sınıf felsefe dersi akıl yürütme becerilerini gençliklerimize kazandırma amacına matuftur. Bu beceriler kazandırıldıktan sonra 11’inci sınıf felsefe dersinde ontoloji konusu tarihi gelişim içinde verilecektir. Doğal olarak bu gelişimin duraklarından biri olan evrimin yanı sıra diğer ontolojik ve kozmolojik görüşler de verilecektir. Açıkça görülmesi için felsefe 10 ve 11. öğretim programlarımızın incelenmesi yeterlidir. Biz evrim konusuna bir seviyelendirme, öğrenci gelişim düzenleme, uyumlandırma ve disiplinler arası bir yaklaşım getirdik. Sadece evrim konusunu da çıkarmadık yani bir üst öğretim kurumunun konusu olduğu için. Biyoloji öğretim programı içerisinde bulunan hayatın başlangıcı ve evrim konu itibariyle öğrencilerin gelişimleri itibariyle seviye üstü olduğu için bir üst öğretim kurumuna bırakılmıştır. Dolayısıyla ilim ne söylüyorsa biz onun gereğini yerine getiriyoruz herhangi bir tarafta yer almaksızın” ifadelerini kullandı.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, bin megavatlık Rüzgar Enerjisi Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ihalesi 8 konsorsiyumun katılımıyla başladı. Bakanlıkta yapılan ihalenin komisyon başkanlığını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Alparslan Bayraktar gerçekleşti. Kıran kırana geçen ihalede 4. oturumdan sonra 2 firma yarışmaya devam etti. Alman Siemens-Türkerler-Kalyon ve Çinli MingYang-İlk İnşaat arasında geçen açık eksiltmenin kazananı 3,48 dolar sen/KWS ile Alman Siemens oldu. Çinli Mingyang 30. tur başlarken ihaleden çekildi.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Segah Tekbiri Nedir? Segah Tekbiri Nerelerde Çalınır? Segah Tekbiri Kim Tarafından Bestelendi? Itri Kimdir? Buhûrîzâde Mustafa Itrî Kimdir?



resized_756ac-246b82f728793722.jpg
1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in "Cenaze Marşı" kaldırıldı...İçişleri Bakanlığı'nca "Şehit Cenaze Törenleri"ne ilişkin 81 il valililiğine gönderilen yazıdaki ilgili bölüm şöyle;

" Şehit cenazelerinde saygı yürüyüşü Itri'nin Segah Tekbir'i ile yapılacaktır"

" İçişleri Bakanlığı mensubu her rütbe ve görevdeki muvazzaf ve yükümlülerden şehitler ile güvenlik korucularından şehitleri, ebedi yolculuklarına uğurlarken törenlerde 'Tİ' işaretinin verilmemesi, saygı duruşunda herhangi bir çalgı aleti çalınmayarak sessizlik sağlamak suretiyle icra edilmesi esastır.

Şehitliğin maneviyatına ve milletimizin gönlündeki yerine uygun olarak şehit cenazelerinde ihtiram (saygı) yürüyüşü, Itri’nin 'Segah Tekbiri' ile yapılacaktır. Vefatları halinde tören yapılan diğer İçişleri Bakanlığı mensupları için de aynı usul ve esaslara uyulacaktır."

Itri'nin ''Segah Tekbiri'', ilk kez 29 Ağustos 2017'de Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Muhammed Meriç'in cenazesinde ihtiram yürüyüşü sırasında Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu tarafından icra edilmişti.

Chopin gitti Segah Tekbiri geldi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 1932’den bu yana protokol cenazelerinde resmi marş olarak çalınan Frederic Chopin’in "Cenaze Marşı"na karşı Itri'nin Tekbir'inin çalınmasını teklif etmişti.

Segah Tekbiri nedir?

Segah (Segâh), Klasik Türk müziğinde si perdesine yakın seste bir nota ve bu perdeyi karar sesi almış bir makamdır. Segâh perdesi, si natürel ve si bemol notaları arasında yer alan, natürel si’den 1 koma daha pes bir perdedir.

Segâh makamı ise, kararını segâh perdesinden alan, çıkıcı seyir takip eden bir makamdır. Güçlü sesi olarak nevâ (batı müziğinde Re), yeden olarak kürdi veya rast perdesi kullanılabilen bir makamdır.

Segah Tekbiri sözleri

Allahüekber allahüekber

La ilahe illallahü vallahü ekber

Allahüekber velillahi’lhamd


Segah Tekbiri'nin bestecisi Itri kimdir?

Buhûrîzâde Mustafa Itrî (d. 1640, İstanbul – ö. 1712), Türk bestekâr.

Asıl adı Mustafa, takma adı ise Itrî’ydi . Çiçekçilik ve meyvecilikle uğraştığı için bu mahlası almış olduğu söylenir. Ustaları arasında Hâfız Post, Nasrullah Vakıf Halhali, Kasımpaşalı Koca Osman Efendi, Derviş Ömer Efendi gibi, 17. yüzyıl bestecileri vardır. Çağının kaynakları mevlevi olduğunu göstermektedir. Mevlevi mukabelesinde okunan bir Segah ayin bestelemiş olduğundan bu rivayetlerde haklılık payı olabileceği düşünülmektedir.

Hayatı boyunca birçok padişah ve devlet adamından himaye görmüş olup, bunlardan en önemlileri IV. Mehmet ve Gazi Giray Han’dır. Devlet adamlarına yakınlığı nedeniyle bir dönem esirciler kethüdalığı yapmış, sarayda da musiki dersleri vermiştir.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
b%C3%BCt%C3%BCn%C5%9Fehir.jpg



b%C3%BCt%C3%BCn%C5%9Fehir.jpg


Tasarıya göre büyükşehirlerde olduğu gibi tüm belde belediyeleri kapanacak ve merkeze bağlanacak. Bu belediyelerde çalışan personeller ise ilgisine göre bakanlıklara, büyükşehir belediyesi, bağlı kuruluşu veya ilçe belediyesine devredilecek.

İLK OLARAK ADIYAMAN VE AĞRI BÜTÜNŞEHİR OLACAK.

Bütünşehir düzenlemesi ilk önce pilot şehir olarak seçilen Adıyaman ve Ağrı’da uygulamaya sokulacak. Düzenleme Meclis’ten geçerse 2019’da yapılacak yerel seçimlerde tüm illerde uygulanacak.

BÜTÜNŞEHİR OLACAK İLLER;

Adıyaman, Afyon, Ağrı, Amasya, Artvin, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzincan, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Isparta, Kars, Kastamonu, Kırklareli, Kırşehir, Kütahya, muş, Nevşehir, Niğde, Rize, Siirt, Sinop, Sivas, Tokat, Tunceli, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Bartın, Ardahan, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
ZONGULDAK’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde kömür karası iş elbiseleriyle bindikeri halk otobüsünde 'Koltuklar kirlenmesin' diye ayakta yolculuk ederek Türkiye’nin gündemine oturan maden işçileri, "Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti" diye konuştu. İşçileri otobüse alarak koltuklarda oturmalarını isteyen şoförün onlardan ücret de almadığı ortaya çıktı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü’ndeki maden ocağında çalışan 6 işçi, önceki gün iş çıkışında kullandıkları asansör arızalı olduğu için müesseseye bağlı Gelik İşletme Müdürlüğü maden ocağından çıktı. Madenciler, Gelik’ten çalıştıkları Kilimli’deki müesseseye gitmek için halk otobüsüne bindi. Üzerlerinde yer altında çalıştıkları kömür karası iş elbiseleri bulunan işçiler, otobüs şoförü Ogün Bahar’ın ısrarına rağmen koltuklar kirlenmesin diye oturmayarak ayakta gitti. Otobüsteki bir yolcunun çekip sosyal medyada paylaştığı, işçilerin, Gelik’ten çalıştıkları kuruma kadar yaklaşık 5 kilometre ayakta yolculuk yaptığını gösteren fotoğraf ilgi gördü.

Otobüsün güvenlik kamerasına da ayakta dururken yansıyan işçilerin davranışı bir anda herkesin takdirini kazandı.

İŞÇİLER KONUŞTU

Otobüste ayakta yolculuk yapan işçilerden 10 yıllık madenciler 38 yaşındaki Sabahattin Akkoç, 37 yaşındaki Turgay İnam, 31 yaşındaki Gökhan Onur ve 36 yaşındaki Koray Karabacak, DHA’ya konuştu. Sabahattin Akkoç, maden ocağında yer üstüne çıktıkları asansör arızalandığı için Gelik’ten çıkmak zorunda kaldıklarını söyleyerek şöyle konuştu:

"Yolda yürürken otobüs şoförü durdu bizi aldı. Şoför arkadaş 'Oturun' dedi. Ama biz oturmadık koltuklar kirlenmesin diye. Öyle yolculuk yaptık. O da gündem oldu. Biz bu kadarını tahmin etmiyorduk. Koltuklar kirlenmesin diye oturmadık. Otobüs şoförü ücret de almadı. Güzergahı olmamasına rağmen müessese önüne kadar bıraktı bizi. Görüntüleri görünce ben de çok duygulandım. Tepkiler çok iyiydi. Sosyal medya hep bizi konuştu. Biz hep acıyla gündeme gelirdik. Bu sefer iyi bir şey ile gündeme geldik. Bu da bizi mutlu etti."

59c7a22dd3806c3380f8e620


'ÜSTÜMÜZ PİS BİNEBİLİR MİYİZ?' DEDİK

59c79dfb2269a22d20d90e2b
Turgay İnam da aldıkları tepkilerden mutluluk duyduğunu anlatırken, "Otobüs şoförüne ’Üstümüz pis, binebilir miyiz?’ dedik. O da ’Ne demek ağabey binin tabii ki’ dedi. ’Biz de madenci çocuğuyuz’ dedi. ’Ücret verelim’ dedik kabul etmedi. Biz sohbet ederek yolculuk ettik. O da sağolsun güzergahı olmadığı halde bizi Karadon’a kadar bıraktı. Görüntüleri izledik. Bu kadar gündem olacağını düşünmedik. Madencilerin kazayla değil de bu şekilde bir olayla gündeme gelmesi bütün madencileri mutlu etti" dedi.

Diğer işçiler Koray Karabacak ve Gökhan Onur da otobüs şoförünün istikameti olmadığı halde kendilerini müessese önüne kadar bıraktığını, madenciye verilen değeri görmekten mutluluk duyduklarını söyledi.
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
seval-copur-mynet-3-640x360.jpg

TRT 1' Ana Haber Bülteni koltuğu bir süredir boş. Şimdi de bu boşluk genç bir sunucu tarafından, Seval Çöpür tarafından doldurulacak. TÜBİTAK Proje Bölümü'ndeki geçmişi ile birlikte bilime de yakınlığı ve yatkınlığı ile göz dolduruyor. Öğrenim hayatını Kimya mühendisliği bölümünden sürdürmüş, İstanbul Medya Akademisi'nden de medya sektörüne giriş yaptı. Bununla birlikte 2011 yılında da zaman zaman TRT 1 Ana Haber koltuğunda Seval Çöpür'ü görüyorduk.


TRT 1'İN YENİ SUNUCUSU SEVAL ÇÖPÜR KİMDİR, KAÇ YAŞINDADIR?​

Erhan Çelik olaylarının ardından artık TRT 1'de Seval Çöpür'ü göreceğiz. Bilgilere göre Seval Çöpür bu koltuğu geçici süreliğine devraldığı söylense de; Seval Çöpür, bu gelişmeyi Instagram hesabından resmen duyurdu. 25 Haziran 1982 doğumlu olan Seval Çöpür, kimya mühendisi. Bir süre TÜBİTAK Proje Bölümü'nde çalışan Seval Çöpür, 2010 yılında TRT Spor kanalında göreve başladı. 2011'de TRT anahaberi sunan Seval Çöpür, yeniden görevi devraldı.

Alıntı..
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
7_ekim_ehliyet_sinavi_soru_ve_cevaplari_meb_tarafindan_yayimlandi_h36849_79c77.jpg

Ehliyet sınavı soruları ve cevapları Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinden açıklandı. Direksiyona çıkabilmek için sürücü belgesi sahibi olmak isteyen on binlerce kişinin katılım sağladığı 7 Ekim ehliyet sınavı, soruları ve cevapları ile Milli Eğitim Bakanlığı internet sitesi üzerinde yer aldı. İşte, sonuçlar açıklanmadan önce vatandaşların merakla araştırdığı ehliyet sınav soruları ve detaylı bilgiler

7 EKİM EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI​
Aşağıda ki linklere Tıklayınız.

http://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_10/10165648_K_1.grup.pdf
http://odsgm.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2017_10/10165702_K_2.grup.pdf
EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı 2017 takvimi ile bu yıl içerisinde gerçekleşecek tüm sınavları ve sonuç tarihini duyurdu. Takvime göre 7 Ekim tarihli ehliyet sınavı sonuçları 19 Ekim 2017 tarihinde açıklanacak.

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?​

Direksiyon sınavı, sınav sonuçlarının açıklanmasının akabinde, 70 puan barajını geçen adaylar arasında yapılacaktır. Bu koşulları sağlayan adayların katılım göstereceği direksiyon sınavı, belirlenen tarihten iki ya da üç hafta sonrasında sürücü kursları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

DİREKSİYON SINAVI DEĞERLENDİRME​

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden duyurulan Ehliyet sınav sonuçlarına göre 70 ve üzerinde bir puan almayı başaran adaylar, bundan sonra yapılacak direksiyon sınavına girebilecek ve burada da başarılı olması durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacak. Peki, direksiyon sınavı uygulaması nasıl yapılacak?

“M”, “A1”, “A2”, “A” ve “B1” sınıfı direksiyon sınavında adaylar, kask, dizlik, yelek takarak akan trafikte yapılan davranışlar, araç bilgisi sorgulama , kalkış esnasında motoru stop ettirme ve ayakları toplarken dengeyi sağlayamama, konilere çarpma ve ayak çalıklarının açık unutularak yere değmesi, düşme ve ani fren reaksiyonları sınav gözetmeni tarafından dikkat edilecek hususlar arasında yer alacak.
“B”, “C1”, “C”, “D1”, “D”, “BE”, “C1E”, “CE”, “D1E”, “DE” ve “F” sınıfı için direksiyon sınavına giren adayların emniyetli ve rahat kalkış yapma, kalkış ve duruşlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeyedüşürecek şekilde araç kullanma, araç kumanda pedallarına (gaz, fren, debriyaj) yeterince intibakedemeyerek aracı stop ettirme, araç kullanımı esnasında heyecanlı ve telaşlı gibi davranışları gözlemlenecek.

Geri geri park etme: “B”, “C1”, “C”, “D1” ve “D” sertifika sınıfı araçlarda park edecek aracın bir buçuk katı uzunluğundaki (farklı uzunluklardaki HB/SEDAN araçlar için ayrı ayrı) ve aracın genişliğinden 50 cm fazla olan iki araç arasına veya yüksekliği en az 100 cm olan konilerin arasındaki yatay ve dikey çizgilerle belirlenen alana tek hamlede girip, bu alan içinde en fazla iki hamle yaparak aracı kaldırıma veya konilere çarpmadan kaldırıma paralel ve kaldırım ile araç arasındaki mesafenin 50 cm den fazla olmayacak şekilde EK-5 şemaya göre park yapmayı, “BE”, “C1E”, “CE”, “DE” ve “D1E” sertifika sınıfı araçlarda geri geri park etme işlemleri ise araca römork takılı olarak EK-6 şemada belirtildiği gibi park yapmalarını sağlayan davranışlar göz önünde bulunduracak.

Park yerine giriş ve çıkışlarda (sağa-sola) sinyal verme, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde kontrolsüz çıkma gibi davranışlar da göz önünde bulundurulacak.


HÜRRİYET
 
Üyelik Tarihi
8 Eki 2016
Konular
91
Mesajlar
1,905
MFC Puanı
1,220
Ay abi ne iyi olmuş paylaştığın bende dijital sınava girecem tarih belirlenmesini bekliyorum. Bi bakalım ne tarz sormuşlar :f34:
Şu direksiyon sınavı aklıma geldikçe heyecandan ölecek gibi oluyorum :/ LibertA
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Türk sanat müziği sanatçısı Semra İnanç, vefat etti. Ölüm haberini veren Onur Akay, Türkan Şoray'ın 1990'da çekilen 'Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu' filminde söylediği şarkıları asıl seslendiren ismin İnanç olduğunu hatırlattı. Akay, Sezen Aksu'nun da en beğendiği seslerden birisinin İnanç olduğunu belirtti.

semra-inanc-vefat-etti-10037851.Jpeg

Sanat dünyasından verdiği vefat haberleriyle tanınan Onur Akay, meslektaşı Semra İnanç'ın vefat ettiğini Instagram adresinden duyurdu.

İnanç’ın Sezen Aksu'nun en beğendiği seslerden biri olduğunu ifade eden Akay, “Asıl adı Semra Nazlıben olan sanatçımız, İzmir’de tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım servisinde vefat etmiştir. 12 Ekim Perşembe (bugün) günü Alsancak Hocazade Camii'nden, ikindi namazından sonra son yolculuğuna uğurlanacak” dedi.

EN BÜYÜK ACISI OĞLUNU KAYBETMESİYDİ

İnanç’ın müzik kariyerine oğlunun denizde kaybolması ile ara verdiğini belirten Akay, şöyle dedi: “Hayatının en büyük acısını yaşayan İnanç, Ayşe Arman'la birlikte oğlunu Yunan adalarında ve Atina'da aramış, fakat bir sonuca ulaşamamıştı. 1990 yılında Türkan Şoray, “Soğuktu ve Yağmur Çiseliyordu” isimli filminde, bir Türk sanat müziği solisti olan Leyla karakterini oynamıştı ve şarkıları Semra İnanç söylemişti. 1988'de New York Türk Müziği Cemiyeti'ni kuran sanatçımıza, Allah'tan rahmet dilerim.” (Sözcü)
 
Üst