• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Anne Sütü Nasıl Kesilir, Bebek Anne Sütünden Nasıl Ayrılır?

Bebeğinizi memeden kesmek diğer tüm bakımlar gibi gözünüzde büyüyebilir, ama aslında bu işleme çoktan katı gıda ve ek besinlere geçim döneminde başladınız. Memeden kesmek temel olarak iki ana devreden oluşur.

Bebeği anne sütünden ayırmak için yapılması gerekenler

Memeden emmeye devam eden bir bebeği birden sütü bıraktırıp bardak yada biberona alıştıramazsınız. Dolayısıyla tamamen sütten kesmeyi planladığınızda çalışmalara çok önce başlamalısınız.
Eğer önceden bebeği bardak yada biberon ile tanıştırmadıysanız memeden kesmek çok daha zor ve yavaş olabilir. Bazı durumlarda bebeğin sizden kopmasını sağlamak için özellikle fazla vaktiniz yoksa bir emzirmeyi atlayıp bebeği aç bırakmanız gerekebilir. Bu işlemi üç dört gün tekrarlarsınız ve sadece alternatif olarak seçtiğiniz beslenme türünü ona sunarsınız.
İnatçı bebekler değişimi başlangıçta kabullenmekte zorlanabilir, fakat hepsi sonunda alışır. İlk 6 aydan önce bardak yada biberonla kendi sütünüzü ona sunabilir yada mama yada süt verebilirsiniz. Bu zamandan sonra bebeğinize sulandırılmış inek sütü veya meyve suyu da verebilirsiniz.
Bu besinleri babasının elinden de almaya başladığı zaman artık bebek beslenme dönemine geçim için uygun zamandadır.


Memeden kesme nasıl uygulanmalıdır

Bebek kendiliğinden emmeyi bırakmazsa yavaş yavaş alıştırarak sütten kesilmelidir.

Süt yapımındaki arz-talep düzenini tersine çalıştırmalı ve birkaç hafta içinda yavaş yavaş azaltmalısınız.

Her öğünü kestiğinizde bir başkasını kesmek için 3 gün beklemelisiniz.

Aniden emmeden uzaklaştırılan bebek huysuz ve mutsuz olur. Beslenmeyi reddedebilir, hastalanabilir bu nedenle beslenme bozuklukları ortaya çıkabilir.

Katı yiyeceklere alışmış, çiğnemesini öğrenmiş bir çocuğa beslenmede verilen yiyecek miktarları arttırılarak seyrek emzirerek meme yavaş yavaş unutturulmalıdır.

Bebek emzirme sayısı azaltıldığından dolayı annenin göğüslerinde biriken sütler birkaç gün içerisinde yok olur.

Günde bir kez emzirmeyi atlayarak işe başlayın. Kademeli olarak bir öğün-bir öğün azaltın, bebeğiniz zamanla alışacaktır. Besin maddesi olarak varsa sağılmış anne sütü, formül süt veya 1 yaştan büyük ise inek sütü verebilirsiniz.

Emzirme sürenizi kısaltın. Emzirme sonrası yaşına uygun ek besin verin.

Emzirmeyi erteleyin ve ilgisini başka tarafa çekin.

1 yaşından büyükse bebeğinize nerede ve ne zaman emzireceğinize dair kısıtlamalar koyabilirsiniz: Sadece bu koltukta ve uykudan önce emebilirsin veya sadece hava karardıktan sonra emebilirsin gibi.

Bu dönemde babalara büyük iş düşer. Siz etrafta değilken eşinizin beslemesi faydalı olabilir.

Gece öğünlerinin kesilmesi her zaman daha zordur. Bu nedenle gece emzirmeyi kesmeyi en sona bırakın. Gece uyandığında eşiniz veya bir yakınınız kucağına alsın ve sakinleştirmeye çalışsın.

Eğer emzirmeyi kesmeyi denediniz ve hiçbir şekilde başarılı olamadıysanız belki sizin bebeğiniz için emzirmeden kesmek için uygun zaman değildir. Bir süre sonra tekrar deneyin..
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Benim ki sürekli tepemdeydi artık dayanamıyordum
Çoğu bebek gibi emmeyi zevk haline getirmişti
Gece bile.uyutmuyordu
Artık.canima tak etti
Vikis sürerek kendimden uzaklastirdim
ama ilk seferde başarılı olamadım
3.deneme de başardım
Kesme döneminde adaçayı göğsü yumusatiyormus
Soğuk kompres uyguladim
 

Henna

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
1 Tem 2017
Konular
21
Mesajlar
1,062
MFC Puanı
90
Benim annemde Kardesimdeyken goguslerine kestigi saclari bantladi, kardesim bikere onlari oyle gordu bidaha asla istemedi. hatta annem vereyim diye alcakmi bakalim diye vermek istiyodu anne meme egg der almazdi :D cok kolay birakti, insaAllah hicbir anne zorlanmazda zamani gelince biraktirirlr.
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Benim annemde Kardesimdeyken goguslerine kestigi saclari bantladi, kardesim bikere onlari oyle gordu bidaha asla istemedi. hatta annem vereyim diye alcakmi bakalim diye vermek istiyodu anne meme egg der almazdi :D cok kolay birakti, insaAllah hicbir anne zorlanmazda zamani gelince biraktirirlr.
Ayakkabı boyası bile sürenler varmış
Benimkisi ne bardaktan ne biberon dan süt bile icmezdi
Yemekte fazla yemiyordu
İlk çocukta zorlanmadim salça sürdüm
Bir daha yaklasmazdi
agrimda olmamıştı
 
Üst