• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Anne Sütünün Önemi ve Faydaları

Peony

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
9 Şub 2015
Konular
12,075
Mesajlar
34,903
MFC Puanı
57,450
Eğer sütünüz yeterli miktarda ise 6 ay anne sütünden başka birşey vermenize gerek yoktur ve vermeyin. Anne sütü bebeğinizi hastalıklara karşı korur ve besler.

Anne sütü çocuğunuzu hem emzirildiği dönemde hem de erişkin yaşta karşılaşabileceği pek çok hastalıktan (ishal bulaşıcı hastalıklar astım alerji şeker hastalığı gibi) korur.


İnek sütü bir yaşına kadar bebeklere hiçbir nedenle verilmemelidir.
Emzirilen çocuğun emzirilmeyen çocuklardan daha zeki olduğunu unutmayınız.

Bebeğinizi emzirmeden önce başka hiçbir şey (şekerli su veya süt) vermeyiniz. Bebeğin emmeye en istekli olduğu bu dönem geçirilirse bebek uzunca bir süre emmeye isteksizlik gösterecek ve ilk emzirme çok gecikecektir.

Bebeğinizi ilk emzirdiğinizde gelen az miktarda koyu kıvamlı sarı renkli süt (kolostrum) bebeğinizi enfeksiyonlardan koruduğu için çok önemlidir.
Sütünüzün bol olmasını sağlayan en önemli faktör bebeğinizin emmesidir. Bebeğiniz anne memesini aradığında gece ve gündüz sık sık emziriniz.
Bebeğinize biberon vermeyiniz biberon verilen bebekler daha sık hastalanırlar. Biberona alışan bebekler daha sonra anne memesini kavrayamazlar ve meme başını tahriş ederek acıtırlar. Böyle bebekler kısa süre içinde emmeyi bırakırlar.

Bebeğiniz ilk aylarda çok sık emmek isteyebilir (özellikle büyümenin hızlandığı 3.hafta 6.hafta ve 3. aylarlarda bu istek daha belirgindir sütünüzün yetmediğini zannedip ek gıdalara erken başlamayın).
Bebeğinizin midesi çok küçük olduğundan ve anne sütü de kolay sindirildiğinden bebeğin midesi yaklaşık 1-2 saate boşalır. Bu yüzden bebeğinizi her isteğinde emzirmelisiniz. Bu sütünüzün kesilmemesi ve bebeğinizin kilo alması için gereklidir. (Günde en az 8 kez emzirmelisiniz). Sütünüzün miktarının artması için geceleri 2-3 kez emzirmeye devam edin.
Normal emzirme süresi 10-20 dakikadır (ilk günlerde 1 saate kadar uzayabilir).

Her emzirmede tek memenizi verin. Bebek emmeye başladığında gelen ilk süt suluson süt ise yağlıdır. Bebek yağlı son sütü emmeden doymaz. Bu nedenle tek göğsünüzdeki süt bitmeden öbür memenizi vermeyin. Aksi halde bebek her iki memeden de sadece sulu ilk sütü alacak karnı şişecek fakat doymayacaktır.

Bebeğinizi meme başına iyice yerleştirin. Böylece meme başınız acımaz ve bebeğiniz hava yutmayacağı için gazı daha az olacaktır.
Memenizi emzirdiğiniz sürece temizlik ve bakım amacı ile hiçbir kimyasal madde sürmeyiniz. Memenizi koruyacak maddeler meme başı etrafındaki bezlerden salgılanır. Emzirme sonrası bir damla sütü meme başınıza sürerek kurumaya bırakmanız yeterli olacaktır.

Emzirme göğsünüzün fiziksel yapısını bozmaz (sarkma vs.). Memede gelişen fiziksel değişikler başka faktörlere bağlıdır (kalıtım gibi).

Memedeki Doluluk Hissini Nasıl Anlarsınız?

1.Beslenme sonrasında boşalma hissi alıyorsa
2.Bebeğiniz güçlü emiyorsa
3.Bebekte beslenme sonrası doygunluk hissi oluyorsa
4.Günde en az 6 kez altını ıslatıyorsa
5.Günde en az 4 kez kaka yapıyorsa sütünüz yeterli demektir.
 

Emre3500

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Nis 2015
Konular
3
Mesajlar
12
MFC Puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben bir babayım. Bebeğimiz anne sütü içmedi. Bu yüzden de doktorumuzun ilk günlerde önerdiği keçi sütü tozu kullandık. Bu suyla karıştırılıp yapılan bir mama. Bebeğimiz büyüdükçe de keçi sütüne döndük. Bunun keçi sütünün anne sütüne en yakın süt olduğunu biliyorsunuzdur. Keçici marka sütü hepinize öneririm
 
Üyelik Tarihi
30 Eyl 2015
Konular
295
Mesajlar
1,306
MFC Puanı
13,190
Anne sütü gibisi yok. Muadili yok. Yerine konabilecek şey yok. Formül mama belki bir miktar faydasını karşılıyor ama anne sütünün içinde yer alan enzimler şu teknoloji ile bile kopyalanabilmiş değil.
 
Üst