• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Bir yandan üzülüyorum onlar için sonuçta onlarda insan ölüm korkusuna sigindilar
Ülkelerinden uzakta
Ben bile memleket hasreti çekiyorum onlar napsin
 

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Okuyorum mecburen
Paylaştığın için
 
Üyelik Tarihi
11 Haz 2017
Konular
22
Mesajlar
1,745
MFC Puanı
3,420



Fikrinize saygı duyuyorum,
Sevgide özgürlük,saygıda MECBURİYET ;) fakat ülkemin geleceği için desteklemiyorum.
Böyle bir mesaj yayımlıyorsunuz ve ortalığı germeyin diyorsunuz yanlış bir düşünce.
Ben iyilik yaparken çıkar gözetirim kardeşim,o iyilik ülkemi kötü etkileyecek ise yapmayayım daha iyi.
Benim vatanım bütün yeryüzü,milletim de insanlık değil.
Vatanım Türkiye Cumhuriyeti Devleti,Milletim Yüce Türk Milletidir.Bu ülkenin çıkarlarına aykırı HER ŞEYİN düşmanıyım.Irkçıyım ve çıkarcıyım,milletimin çıkarları her şeyin üzerindedir.
İnsan Hakları yerin dibine girsin.Halkım huzur içinde yaşamadığı sürece zerre önem teşkil etmiyor o bildiri benim için.


" Bunları yazmadan önce iç savaşlara silah gönderip kızıştırmamayı öğrenmeniz gerekiyor ;) "

Neyi öğrenmem gerektiğini de sizden öğrenecek değilim rica ediyorum bu tarzda konuşmayın,hatırı sayılır bir süre Subaylık derecesinde Askeri Eğitim aldım.Emin olun çıkarlarımız için hareket ettiğimizden dolayı bu kadar rahat o yazıyı yazıyorsunuz.
İç savaşlarda nelerin olduğuna,nasıl olayların geliştiğine dair zerre bilgiye de sahip olmadığınızı düşünüyorum.


Ben de fikrinize katılmasam ve saygı duymasam da, onu yazma özgürlüğünüze saygı duyuyorum. Ayrıca açık sözlü insanlara da her zaman saygı duyarım. Zıtta olsa fikrini belirtmek bir duruş göstermektir.

Evet ülkenizi seven birisiniz, ve en büyük değer olarak hayatta bunu görmüşsünüz.. Ülkenin iyi olması için uğraşmak kötü bir şey değil. .Bu ne dine ne de insanlığa aykırı bir şey.. Ancak ülken senin için iyilikten daha değerli ise sıkıntı var demektir.

Ama sadece şunu söyleyeyim. İyilik yani Allah rızası için yapılan hiçbir şey kayıp değildir. Milletinizin çıkarları, merhamet, yardım, kardeşlik İslam gibi değerlerin de üzerinde ise o zaman kusura bakmayın ama buna bencillik diyoruz.

O zaman sizin İslam'a da karşı olmanız gerekir. Çünkü İslam asla bencillerin değil, paylaşmayı bilenlerin dinidir.. Hatta ırkçı ve çıkarcı zihniyet için en büyük düşman İslam'dır..

Ve şu da bir gerçek ki, tarihte hiçbir zaman ırkçılar, barbarlar, benciller değil, aksine hep ahlakı yüceltenler sevgi ve saygı ile anılmıştır.. Öyle olmaya da devam edecektir.. Bu sadece basit bir inanç değil..

Ahlakı yüceltenlerin başka bir üstünlük gayesi aramaya da gerek yoktur..

Fakire yardım etmek, ihtiyacı olana vermek, darda kalana kapını açmak sizin için maddi kayıp olabilir doğru, çıkarınıza gelmeye de bilir ama ahlaklılar ile ahlaksızların ayrıldığı önemli bir imtihandır.. :)

Bencil olmak zor değildir. Her insan bunu kolayca başarabilir.. Önemli olan zaten zoru yapabilmek paylaşabilmek..Her şey çıkarsa zaten o zaman dünyada kötü hiçbir insan yok demektir sizin mantığınıza göre..

O zaman zalimler, güçlü diye hep haklı olurlar. İsrail haklı o zaman çıkarına çalışıyor, emperyalistler haklı o zaman çıkarına çalışıyor, faşistler haklı o zaman çıkarına çalışıyor, hırsızlar haklı o zaman çıkarına çalışıyor.. Adam öldürenler haklı o zaman.. Ne yani böyle mi olacak?

Çıkarlar ahlakı geçince, ahlaksızlığın adı ülke çıkarları olur.
Ben öyle her geçene ağam paşam olalım demiyorum ama oturduğunuz yerde, vatanını terk etmeye zorlanmış sivil halka bu kadar acımasız bir bakış açısına da doğru diyemem..

Ülkesi konusunda bu kadar çıkar düşünen biri, herhalde aynı ülkeyi paylaştığı bu defa kendi halkından olan birine bir şey olsa merhametli olacak değil ya..

Suriyelilerden önce ülkemizin dilencilerine yardım edelim diyen zihniyet bundan çok farklı değil ya sonuçta.. Normalde yardımın zerresi aklına gelmeyen insanlar söz konusu iyilik olunca bizden geçiniyorlar.. Normalde kendi ülke vatandaşı için ne iyilikler(!) yapıyorlar bilmesek de inansak..

O yüzden samimiyet önemli yani.

Benim değerlerim var bu hayatta.. Her şey çıkar değil.. Benim için onlar önce gelir. Çünkü ben varlığımı bu devlete, millete, hatta aileme dahi borçlu olmadan önce borçlu olduğum daha önemli bir yer var..

Beni orası bağlar.. Sizi bağlamıyorsa bilemem.. Hiçbir devlet sonsuza kadar yaşamaz ayrıca..
Hepsi er ya da geç bir gün yıkılacak.. Zaten aldığınız o eğitim yüzünden bu kadar şartlanmış ve tek taraflı bakıyorsunuz ya..

"Vatanım Türkiye Cumhuriyeti Devleti,Milletim Yüce Türk Milletidir." demişsiniz.. Keşke bundan önce, Allah'ın kulu olan ve dünya da yaklaşık 7 milyar insanla birlikte paylaştığınız bir insan olduğunuzu hatırlasaydınız.. Vicdanınız olduğunuzu hatırlasaydınız. .Belki o zaman bu akdar çıkarcı olmak yerine, merhametli, vicdanlı, ahlaki olurdunuz.. Kimse annesinden ilk doğduğunda, ülke çıkarları için kincilikle doğmaz, ama bir bebek bile merhameti bilir.. Değer sandığınız şeyler belki de sizi özünüzden uzaklaştıran kirlerdir.. Olamaz mı yani?

Kusura bakmayın ülkemin çıkarları benim içinde değerlidir. Ama ülkemin çıkarı için insanlığımı kaybedecek değilim..

Neyse sizinle aynı çizgi de buluşmamız pek mümkün gözükmüyor.. İnandığımız değerler çok farklı çünkü.. Ben milletimi seviyorum, ülkemin iyi olmasını isterim. Dilimin yaygnlaşmasının isterim ama bunun için asla insanlığımdan vazgeçmem..

Suriyeliler konusunda da eğitim, suç işlememesi, nitelik konusundayım. Başka bir şey aramam.
 

Mel

Üyelik Tarihi
12 Şub 2017
Konular
41
Mesajlar
166
MFC Puanı
80
Kesinlikle ama kesinlikle katıldığım bir önermedir.

*Her alanda her koşulda erkek kadından biraz üstün olmalıdır.

*Her şeyde olduğu gibi bunu abartmadan yapabilmek marifetti
 

Mel

Üyelik Tarihi
12 Şub 2017
Konular
41
Mesajlar
166
MFC Puanı
80
Nadiren, sadece denk geldikçe okurum.
 

Delete 404

Üyeliği durduruldu!
Üyelik Tarihi
13 Nis 2017
Konular
15
Mesajlar
74
MFC Puanı
0
Anneme. Anne'mi Baba'mi böyle sorulari hiç sevmem. Ben ikisinide ayirmam.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst