Nur
MFC Üyesi
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
- Konular
- 397
- Mesajlar
- 4,358
- MFC Puanı
- 40,960
Antakya usulü kömbe tarifi
Kömbe, Türkiye’nin farklı yörelerinde farklı şekillerde yapılıyor. Kimi yerde tepsiye basılan tuzlu bir hamur işi olan kömbe, Antakya’da ise kurabiye gibi yapılıyor. Bol baharatlı lezzeti ve güzel görünümüyle herkesin çok beğeneceği kömbenin malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda. Afiyet olsun
- Fırında
- 6+ Kişilik
- 30-60 dk
Yapımı için malzemeler
Baharatı için:- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı muskat cevizi rendesi
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı zencefil
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- 1 tatlı kaşığı karanfil
- 2 tatlı kaşığı damla sakızı
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kömbe baharatı
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz içi
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 4 su bardağı un
- 1-2 yemek kaşığı susam
Antakya usulü kömbe tarifi Nasıl yapılır?
Eritilmiş tereyağı üzerine diğer malzemeleri ekleyip yoğurun.
Unu kontrollü ekleyin, ele yapışmayan hafif sert bir hamur elde edin.
Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Üzerini susama batırıp kömbe kalıbına bastırın. Hafifçe tezgaha vurup kalıptan çıkarın.
Tepsiye dizip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında alt üst ayarda, hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın.
Piştikten sonra tepside soğumaya bırakın. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.