• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Anturyum - Flamingo Çiçeği (Anthurium Scherzerianum)

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Yılanyastığıgillerdendir. Anavatanı Güney Amerika'nın tropikak bölgeleridir. 250 civarında türü mevcuttur. Bu bitkinin bir türü mızrak biçimli iri yaprakları kızıl renkli bürgüsüyle sardığı kuyruğa benzeyen çiçek başağını taşıyan uzun ömürlü güzel çiçekleri vardır. Bu çiçekler vazoda birkaç hafta canlı olarak korunabilir.

Flamingo Çiçeğinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Bitki zengin karışımlı toprağı sever. Uygun toprak hazırlamak için humusça zengin bahçe toprağına yanmış çiftlik gübresi kaba dere kumu torf ve biraz kil eklenir.

Su: Suyu seven bitki yazın bolca kireçsiz su veya daha iyisi yağmur suyu verilir. Ancak bitkinin saksısında su birikmemelidir. Nispi nem oranı yüksek ortamları isteyen bitkinin yapraklarına yaz mevsiminde çiçeği ıslatılmadan su püskürtülür. Kışın çiçek açana dek bitkiye verilen su biraz azaltılır.

Işık: Yarı gölge ortamları isteyen bitki üzerine doğrudan gelen güneş ışığına karşı bırakılmamalıdır.

Sıcaklık: Ilık yerleri sever. Yazın çok sıcak ve kuru ortamda tutulmamalıdır. Bitki kışın en düşük 13 dereceye kadar dayanabilir.

Gübre: 15 günde bir defa standart sıvı gübre verilir.
 
Üst