• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Apple Yeni Fabrikasında iPhone Değil, Sürücüsüz Otomobil Üretecek

İlda

Özel Üye
Üyelik Tarihi
17 Kas 2012
Konular
1,235
Mesajlar
5,399
MFC Puanı
1,490
Apple Yeni Fabrikasında iPhone Değil, Sürücüsüz Otomobil Üretecek

Apple CEO'su Tim Cook'un, Trump'a verdiği '3 fabrika' sözünün ikincisi açıklandı. Michigan'a milyar dolarlık fabrika açılacak fakat iPhone yerine sürücüsüz otomobil üretecek.

Amerika Birleşik Devletleri ( *ABD) Başkanı *Donald Trump'a boyun eğen şirketler kervanına, teknoloji devi *Apple*da katıldı. 800 milyar dolar ile dünyanın en değerli şirketi olan *Apple, Trump'ın yurtdışında üretimi olan *ABD'li şirketlere kendi ülkelerinde fabrika açma baskısına daha fazla dayanamadı ve ülkeye yatırım kararı aldı. Ürünlerini kendi üretmeyen *Apple, aldığı yatırım kararını iPhone'larını üreten Tayvanlı Foxconn'a uygulatıyor. Buna göre Foxconn, *ABD'nin *Michigan*kentine milyar dolarlık bir fabrika kuracak.

iPHONE DEĞİL, SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL ÜRETECEK



Gazete *Habertürk'ün haberine göre yatırım detayları açıklanmayan fabrikada, beklenenin aksine iPhone değil sürücüsüz (otonom) otomobil üretilecek. *ABD'nin otomobil teknolojisi geliştirmede *Çin'den daha elverişli olduğunu belirten Foxconn kurucusu Terry Gou, "Otonom teknolojisinin yanı sıra, yapay zekâ ve makinelerin öğrenme teknolojisine de ilgi duyuyoruz" diye konuştu.

10 MİLYAR DOLARLIK FABRİKA AÇACAK

ABD Başkanı Trump'ın *Apple*CEO'su *Tim Cook'tan "üç büyük ve güzel fabrika" sözü aldığını açıklamasının ertesi günü, Foxconn *ABD'nin Wisconsin kentine 10 milyar dolarlık yatırımla yeni bir üretim tesisi açacağını duyurmuştu. 2 hafta önce gerçekleşen duyurunun ardından Foxconn'un iPhone üretimini *ABD'ye kaydıracağı beklentisi doğmuş fakat firma LCD panel ve *Sharp*için LCD televizyon üretimi yapacağını bildirmişti. *Tim Cook'un Trump'a sözünü verdiği üçüncü fabrika ise gizemini koruyor

Haberler
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
türkiyede tutmaz o iş :f38: uzay cağında bile bizim millet bizim mileltir.
 
Üst