• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşk Çeşmesi, Aşk Çeşmesi Nerededir?

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
seyahat-rome-italy-trevi-fountain-a%C5%9Fk-%C3%A7e%C5%9Fmesi.jpg


Trevi Fontain ya da Türklerin de dediği ”Aşk Çeşmesi”, Avrupa Birliği’nin kurucu üyeleri arasında yer alan İtalya’nın başkenti Roma’da bulunan dünyaca ünlü bir yapıdır. Avrupa’nın en ünlü destinasyonları arasında yer alan Roma’nın en önemli simgelerinden biri kabul edilen Aşk Çeşmesi, İtalyan mimar Nicola Salvi tarafından dizayn edilmiştir. Dizaynı yapan Nicola Salvi, söz konusu eserinin günümüzde bu kadar popüler bir kültür ikonuna dönüşeceğini muhtemelen tahmin etmese de, meydana getirdiği eser Roma’nın Collesium ile beraber en önemli yapılarından biri haline gelmeyi başarmıştır. Yapının tamamlanmasını bir diğer mimar olan Pietro Bracci, sağlamıştır. Dünyanın en popüler çeşmelerinden biri olan Aşk Çeşmesi, Roma şehrinin en önemli figürlerinden biri olan Aşk Çeşmesi, şehir genelinde çekilen hemen hemen bütün filmlerde gösterilmiş ve bu kesimde kesinlikle sahne çekimi yapılmıştır.

Nicola Salvi tarafından dizayn edilen Aşk Çeşmesi, 1762 yılında yapılmıştır. Tamamen taştan yapılmış olan Aşk Çeşmesi, halen devlet işletmesi altındadır. İtalyancada Trevi Çeşmesi olarak adlandırılan bu yapı, Türkler tarafından Aşk Çeşmesi olarak lanse edilmektedir. Bölgede yapı henüz inşa edilmeden önce zaten bir su kaynağı mevcut imiş ancak sonrasında bölgeye daha modern bir eser kazandırma fikri hasıl olunca, Trevi Çeşmesi Roma’nın Trevi bölgesine inşa edilmiştir. Burada Trevi, çeşmenin bulunduğu noktanın adıdır. Eser henüz yapılmadan önce, bir yarışma düzenlenmiştir. Başta İtalyan mimarlar olmak üzere İspanyol mimarlar da yarışmaya kendi projelerini sunmuşlardır. İçlerinde İtalyan Alessandro Galilei yarışmayı kazansa da, eserin inşasına yarışma da ikinci olan Nicola Salvi layık görülmüştür. Bunun üzerine Salvi, 1732 yılında Aşk Çeşmesi’nin inşasına başlamış ve eser, 1762 yılında tamamlanmıştır. Ancak eserin tamamlandığını Nicola Salvi maalesef ki görememiştir. Çünkü ömrü buna yetmemiştir. Nicola Salvi 1732 yılında başladığı bu projede sadece 19 yıl süreyle görev alabilmiş ve nihayetinde 1751 yılında gözlerini hayata yummuştur. Otuz yıl süren çeşme inşasında son noktayı bir diğer İtalyan mimar Pietro Bracci, koymuştur.

1762 yılında resmi olarak tamamlanan ve aynı yılda açılışı yapılan Aşk Çeşmesi, böylelikle 350 yıldan daha uzun bir süredir Roma ve Roma’yı ziyaret eden turistlerin hizmetine sunulmuştur. 22 Mayıs 1762 tarihinde Papa XII. Clement tarafından resmi açılışı yapılan Aşk Çeşmesi, tarih boyunca birçok kez restore edilmiştir. Son olarak yeniden ışıklandıran Aşk Çeşmesi, bölgeyi ziyaret eden turistlerin bozuk para atarak dilek tuttukları bir nokta haline gelmiştir. Ayrıca buraya para atan birinin yolunun tekrar Roma’ya düşeceğine inanılmaktadır. Aşk Çeşmesi son 100 yılda öyle popüler bir hale geldi ki, İtalyan Ulusal Posta Servisi, artık Aşk Çeşmesi pulları üretmeye başlamıştır. Bu anlamda Aşk Çeşmesi, Roma’yı ziyaret eden turistlerin kesin olarak ziyaret ettikleri destinasyonlar arasında yer almaktadır.
 
Üyelik Tarihi
7 Haz 2017
Konular
14
Mesajlar
2,269
MFC Puanı
170
aşk yokki çeşmesi olsun :f38: gitmişliğim var bende sorun var dicem artık :f38: durum aynı su içmedim ondanmı acaba :f38:

konu için tesekkurler....
 
Üst