• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aşk Merdiveni (Dryopteris - Nephrolepis)

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Aşk Merdiveni (Dryopteris - Nephrolepis)

Eğreltiotugillerdendir. Anavatanı tropikal ve astropikal iklimli bölgelerdir. Bitki açık yeşil renkli kenarları oya gibi süslü ince yaprakcıklardan oluşan ve 1 metreye kadar uzayabilen bileşik yapraklarıyla çevresine 2 kadar yayılabilir. Yaprak uçlarına doğru görüntü aynen gemilerin ip merdivenlerine benzer. Yılın her mevsimi bitkinin satışı mevcuttur.

Aşk Merdiveni nemli toprağa değdiğinde hemen kök atan kök gövdeleriyle kolayca çoğaltılır. Bitkinin özsuyu teni duyarlı kişilerde bazı rahatsızlıklara neden olabilir.

Aşk Merdiveni Bitkisinin Yetiştirilmesi için Gerekli Şartlar:

Toprak: Bitki asit karakterli toprağı sever.

Su: Bitki nemli ortamları ister. Yazın bolca sulanır ve yapraklarına sık sık su püskürtülür. Kış mevsiminde ise bitkinin su isteği azalır.

Işık: Yarı gölge yerleri sever. Üzerine doğrudan gelen güneş ışığı karşısında bırakılmamalıdır. Aksi durumlarda bitkinin yaprakları kuruyabilir.

Sıcaklık: Ilık ortamları isteyen bitki yazın en çok 30 dereceye kadar tutulur. Kışın ise en düşük 10 dereceye kadar dayanabilir.

Gübre: Gelişmekte olan bitkiye 15 günde bir defa standart sıvı gübre verilir. daha sonraki zamanlarda ise gübreleme ayda bir defaya indirilir.

Saksı Değiştirme: Bitkinin kökleri saksısını iyice doldurmuşsa ilkbahar mevsiminde uygun toprak eklenerek saksı bir numara büyüğü ile değiştirilir. Bitki iyice gelişip artık saksısı değiştirilmek istenmiyorsa özenle sökülüp kökleri kırpılır ve uygun toprak ilave edilerek aynı saksıya dikilir.
 
Üst