• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Aslında Sizin İçin İyi Olan 7 Kötü Alışkanlık

Üyelik Tarihi
24 Mar 2016
Konular
32
Mesajlar
170
MFC Puanı
1,130
Toplum içinde yapmanın genelde hoş görülmediği bazı alışkanlıklar var. Ama o alışkanlıklar aslında sizin için hiç de kötü olmayabilir. İşte bunlardan birkaçı…

1. Parmak Çıtlatmak
Size hiç arkadaş kazandırmayacak olsa da, eklem kireçlenmesi habercisi olan parmak çıtlatması hiç de kötü bir şey değil. 5 yıl süren bir araştırmaya göre parmak çıtlatanların eklem yerleri çıtlatmayanlar kadar sağlıklı çıktı. Hatta parmak çıtlatmak eklemleriniz için iyi bile olabilir, çünkü esneklik sağlıyorlar.

2. Tırnak Isırmak
Kim bilebilirdi? Tırnak ısırmak aslında bağışıklık sisteminizi güçlendiriyor. Tırnaklarınızı ısırdığınızda vücudunuza giren mikroplar takibe alınıyor. Bağışıklık sisteminiz çok güçlü. Daha önce gelen mikropları hatırlıyor ve doğru silahlarla hücuma başlıyor. Tırnaklarınız çok kirli değilse, onları ısırmak sizin için de kötü değil.

3. Çalışıyor Olmanız Gerekirken Şirin Hayvanların Videolarını Seyretmek
Araştırmalar video izlemenin ya da şirin hayvanların fotoğraflarını bakmanın aslında üretkenlik için yararlı olduğunu gösteriyor. Şirin hayvanların videolarını seyrettiğimizde daha odaklanmış olarak işlerimizi yapıyoruz. Peki neden? Sanılıyor ki, böyle videolar izlemek bakıcılık dürtülerimizi harekete geçiriyor. Bunlar da daha yoğun odaklanmayı ve özen göstermeyi sağlıyor.

4.Spora Gitmeyi Üç-Dört Defa Ekmek
Hadi yüzleşelim: çoğumuz profesyonel atletler, film yıldızı veya fitness eğitmeni değiliz. Eğer bu kategorilerden birine dahil değilseniz, aslında her gün spora gitmenize gerek yok. Gerçekte, egzersizler arasında bir veya 2 gün beklemek, her gün egzersiz yapmaktan daha yararlı. Çünkü bu kaslarınızın kendilerini onarmaları ve güçlenmeleri için zaman veriyor.

5. Geğirmek
Çoğumuz yakışıksız ve kaba bulsak da, geğirmeyi engellemek vücudun doğal düzenini kötü etkiler. Hatta mide ekşimesine ve göğüs ağrısına sebep olabilir. Eğer toplum içinde geğiremiyorsanız, öğünlerinizde birkaç değişiklik yapın. Gazlı içeceklerden ve fasulyeden uzak durun. Eğer gereğinden fazla geğirdiğinizi düşünüyorsanız, bir doktoru görmenizde fayda var.

6. Yerinde Duramamak
Bu belki benim gibi yerinde duramayan arkadaşları rahatlatmıştır. Yerinde duramayanlar daha hızlı metabolizmaya, daha iyi dolaşıma, daha az eklem ve sırt ağrısına sahipler. Sadece fiziksel değil, yerinde duramayanların genellikle hafızası daha güçlü, düşünce süreçleri daha etkin ve hareket halindeyken stres düzeyleri daha düşük oluyor.

7. Tükürmek
Evet çirkin ve iğrenç olsa da, tükürmenin yararlı olduğu birkaç durum var. Egzersiz yaparken, vücudunuz normalden daha fazla tükürük üretiyor. Bazen fazla tükürük nefes almayı engelleyebiliyor. Evet, fazla tükürükten kurtulmak gerekiyor.
 

Pisadam

CEO
Üyelik Tarihi
2 Nis 2008
Konular
1,150
Mesajlar
12,622
MFC Puanı
20,450
Sadece 4 ama onda da haklı sebeplerim var yoğunum :/
 

iFt

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
4 Mar 2016
Konular
22
Mesajlar
468
MFC Puanı
4,490
4 tanesi var bende
 

Master

You
Yönetici
Üyelik Tarihi
8 Ara 2012
Konular
4,182
Mesajlar
11,468
MFC Puanı
34,670
Sadece 6 şıklarınıza göre..
 
Üst