• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Audi`den Google'a Rakip A4 Modeli

Enes

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
25 Eki 2008
Konular
885
Mesajlar
1,445
MFC Puanı
8,610
GkdZ5N.jpg


Apple ve Google’ın teknolojik otomobil girişimlerinden sonra büyük araç firmaları da furyaya ayak uydurmak için kolları sıvadı.

Alman otomobil devi Audi, efsanevi A4’ün çeşitli teknolojiler ile donatılmış versiyonu için 2017 senesini hedefliyor.

Audi Americas’ın Proje Direktörü Filip Brabec’in başında olduğu bu çalışma, otomobil dünyasının çağ atlayışı olarak nitelendiriliyor. Gelişen teknolojil ile birlikte artık beyaz eşyalardan bile beklentilerimiz bir hayli fazlayken, arabaların da bu gelişime ayak uydurmaması beklenemezdi.

2017 senesinde pazara sunulması beklenen A4’ün teknolojik gelişimleri oldukça ileri düzeyde. Güvenlik unsurlu elektronik yardımcılardan tutun da, Bluetooth bağlantısına kadar yeni A4’te yok yok. Adaptif sürüş dinamikleri, aktif süspansiyonlar, ivme ve yol tutuşa göre kendisini gerçek zamanlı yenileyen aerodynamic sistemler, direksiyon ve aks açısı ile birlikte konum değiştiren farlar, ileri teknoloji led aydınlatma, araç içi gaz ve sızıntı dedektörleri, üst düzey sensör yardımcıları ile yardımcı ani tepkimeler gibi birçok özellik yeni A4’te yer alacak.

A4'ün istediği zaman arazi aracı olma yeteneği var
Spor sedan türüne hitap eden A4, gerektiği zaman bir arazi aracı gibi tepki verebilecek. Öyle ki Audi’nin patentli Quattro (karakteristik dört çeker) teknolojisi yeni A4’te de kullanılacak. Arazi koşullarında tek bir düğme ile süspansiyon sertliği ve disk mesafesi artacak, böylelikle araç dört mevsim lastikler ile birlikte arazi koşullarında kolayca yol alabilecek.
 
Üst