• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Avrupa'nın en büyük barok saraylarından Nymphenburg

DarkWoman

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
27 Kas 2019
Konular
5,318
Mesajlar
11,488
MFC Puanı
66,370
undefined



Münih'in batısındaki Neuhausen-Nymphenburg bölgesinde bulunan Nymphenburg Sarayı, Barok mimarisinin seçkin örneklerinden biri.

undefined


Avrupa'nın en büyük saraylarından biri olan yapı, günümüzde en çok ziyaretçi alan saray konumunda.

undefined


Elektör Ferdinand Maria tarafından eşi Adelheid von Savoyen'e oğlu Max Emanuel doğumu dolayısı ile hediye olarak 1664 senesinde yapımına başlanan Nymphenburg Sarayı, uzun zaman boyunca Wittelsbach ailesinin yazlık sarayı olarak kullanılmış.

undefined


Max Emanuel daha sonraları sarayın genişletilmesinde büyük bir rol oynamış.

undefined


Kral I. Maximilian 1825 senesinde bu sarayda vefat etmiş, torununun oğlu olan Kral II. Ludwig 1845 senesinde burada doğmuş.


undefined


Sarayın tanık olduğu tarihi olaylar arasında, Kral II. Ludwig'İn 1863 senesinde Otto von Bismark ile görüşmesi de yer alıyor.


undefined



1918 senesinde gerçekleşen devrim sonrası Nymphenburg Sarayı kamu malı haline getirilmiş ancak Wittelsbach ailesine sınırlandırılmış oturma hakkı verilmiş.

undefined



İkinci Dünya Savaşı'nda saray kompleksi uzun bir müddet zarar görmeden korunmuşsa da 1944'te savaşın son senesinde Alman Avcı Müzesi kısmı büyük ölçüde zarar görmüş.

undefined



Günümüzde saray içerisinde 4 müze faaliyet gösteriyor.


undefined



Bahçesi ve parkı Bavyera eyaletinde bulunan Münih şehri için çok önemli bir ekonomik faktör oluşturan sarayın sadece ana kısmı yıllık ortalama 300.000'den fazla ziyaretçi tarafından ziyaret ediliyor.

undefined



2004'ten beri sarayda verilen "Nymphenburg Saray Konserleri" de büyük ilgi görüyor.

undefined
 
Üst