• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bandırma tarifi

Üyelik Tarihi
30 Kas 2012
Konular
12,578
Mesajlar
16,017
MFC Puanı
2,330
Bandırma tarifi

için Malzemeler :

2 adet yufka
1 adet tavuk göğsü
2 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Bandırma yemeğinin hazırlanışı:
Yufkalar ortadan ikiye kesilir. Her parça rulo yapılır. Rulolar 2 cm kalınlığında kesilir. Yufka dilimleri tepsiye dik şekilde dizilir. Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirilir. Bu esnada tavuk göğsü haşlanır. Tavuk suyunun bir bardaklık kısmı kızaran yufkaların üzerine dökülür. Yufkalar suyunu çekene kadar fırında tutulur. Bu sırada tavuk göğsü didiklenip parçalara ayrılır. Sarımsaklar ezilip yoğurt ile karıştırılır. Fırından çıkan yufkalar tabaklara alınır. Yufkaların üzerine yoğurt konulur. Tavuk etleri yoğurdun üstüne yerleştirildikten sonra üzerine kırmızı biberle yakılmış tereyağ dökülüp servis edilir. kaynak:devletşah
 
Üst