• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
Astroloji nedir sorusuna kısaca; Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır diyebiliriz.İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji, bilimlerin en eskisidir.

Astroloji kader değildir, herşey insanın kendi elindedir. Astroloji dönemleri inceler, fırsat alanlarını, şanslı zamanları, doğum haritanızda sizi kısıtlayan, zorlayan alanları, gecikmeleri gösterir. Sonuçta nasıl hareket edeceğiniz, neler yapacağınız hepsi sizin iradeniz içindedir. Gezegenlerin iyi açılar yaptığı şanslı dönemlerde, hiçbir şey yapmadan oturursanız bu fırsatları kaçırabilirsiniz. Aynı şekilde gezegenlerin zorlayıcı etkiler yaptığı dönemlerde gerekli gayret ve azmi gösterirseniz tüm zorlukları aşabilir, farkında bile olmadığınız içinizdeki gücü ortaya çıkarabilirsiniz
Dünya varolduğundan beri insanın doğaya karşı verdiği "varoluş" savaşında kullandığı en etkili araçlardan bir tanesi de Astroloji'dir. Astroloji ilk insanın, genelde gökyüzünden gelen doğal afetleri kontrol etme çabası sonucunda ortaya çıkmış olan, bugün artık bilimsel değeri olmadığına inanılan bir "bilim"dir.

Astroloji'nin temelinde sembollerle akıl yürütme ve tümevarım bulunur. Diğer pek çok bilim dalıyla bağlantısı olan Astroloji sayesinde, doğum haritasının yorumlanmasıyla insanın kişiliği, hayatı, keşfedilmemiş potansiyelleri, kökleşmiş alışkanlıkları, fiziksel problemleri, yetenekleri ve ilerleyen zamanlardaki dinamizmi çok rahat tespit edilebilir.

Sizler için sitemizde diğer pek çoklarının aksine, mümkün olan en kapsamlı çalışmalar derlenmiştir. Uzun bir deneyim sürecinin ve geniş bir kaynakçanın katkılarıyla hazırlanan "Astroloji Yazıları" kendinizi tanımanızda, güçlü yanlarınızı geliştirmenizde, zayıflıklarınızın üstesinden gelmenizde, daha tatminkar ilişkiler kurmanızda ve ilerletmenizde size yardımcı olacaktır.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
Çin yeni yılı geleneksel olarak 4 Şubat'ta başlar. Başlayan her yıl Çin astrolojisine göre Buddha'nın davetini kabul eden 12 hayvandan birini simgelemektedir.Çin astrolojisini batı astrolojisiyle karşılaştırdığımızda burçlar batı astrolojisinin aksine Güneş'in(Solar) değil Ay'ın(Lunar) etkisi altındadır.Tabiki çin astrolojisiyle söylenecekler bununla sınırlı değildir.Fakat burada çin burcunuzu bularak çin astrolojisine güzel bir başlangıç yapabilirsiniz.
Şimdi Çin Burçlarına kısa bir göz atalım.
Fare
Fareler hırslı,etkileyici,akıllı ve bencildirler.Genellikle iş yaşantılarında başarılı olurlar.
Öküz
Öküzler dürüst,güvenilir ve kibardır.Sabırları ve çok çalışmaları onlara başarıyı getirir.
Kaplan
Kaplanların kararlı ve çoşkun,üstün bir yapıları vardır.Mevcut potansiyellerini beklenmedik durumlarda sergilerler
Tavşan
Tavşanlar genellikle cömert ve arkadaş canlısıdır. Yaşadıkları ortamda ilgi çekmeyi severler.
Ejderha
Ejderhaların Enerjik bir yapıları vardır.Hevesli ve kendine güvenen kişilerdir.
Yılan
Her zaman kontrol altında olmayı severler.Muhafazakar bir yapıları vardır.
At
Atların özgür,güvenilir ve güçlü bir yapıları vardır. Genelikle dürüst ve sadık kimselerdir.İyi bir politikacı yahut araştırmacı olabilirler.
Keçi
Çok sabırlı kişilerdir.Baskı altında kendilerini kontrol altında tutmayı iyi bilirler.Takım çalışmasının aranan kişiliklerindendir.
Maymun
Çin astrolojisine göre şanslı burçlardan biri de maymundur.Büyük bir mental enerjiyle doğarlar. Doğuştan çabuk öğrenme yetenekleri vardır.Üretken kişilerdir.
Horoz
Horozlar yürekli ve kahraman kişilerdir.Şarkı söylemeyi ve müzik dinlemeyi severler.Hayal güçleri çok gelişmiştir.
Köpek
Köpekler dürüst ve arkadaş canlısıdır.Çin astrolojisinin candan (samimi) burcu olarak tanımlanırlar.
Domuz
Domuzlar cömert ve toleranslıdır.Barışçıl ve faziletli yapıları ile sevilen kişilerdir.Genel amaçları insanlar içerisinde en iyisi olmaktır.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
Hint Astrolojisi?
Hint Astrolojisi ülkemizde henüz fazla duyulmamış bir astroloji türüdür.Dünyada Hint Astrolojisi Jyotiş (Jyotish) ve Vedik (Vedic) Astroloji olarak da anılmaktadır.Yorumlardaki keskinliği, doğruluk payının yüksek oluşu, basit yapısına rağmen en ince detaylara kadar inebilmesi gibi nedenlerle son yıllarda batı dünyasında popülerliğini giderek artırmaktadır.Bundan böyle sitemizde hint astrolojisi konusunda bir duayen olan Metin Özenbaş'ın yazılarına yer vereceğiz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
Hint Astrolojisine Giriş?
Hint Astrolojisi ülkemizde henüz fazla duyulmamış bir astroloji türü. Ancak yorumlardaki keskinliği, doğruluk payının yüksek oluşu, basit yapısına rağmen en ince detaylara kadar inebilmesi gibi nedenlerle son yıllarda batı ülkelerinde popüleritesini giderek artırmakta.
Hint Astrolojisi Jyotiş (Jyotish) ve Vedik (Vedic) Astroloji olarak da anılmaktadır. Jyotiş sanskritçe ışık anlamına gelmekte, yani planetlere bakarak hayatımızı ve geleceğimizi aydınlatabileceğimiz anlamında düşünebiliriz. Türkçe de jyotiş kelimesindeki " j" harfi "c" olarak okunmalıdır.
Vedik Astroloji terimi ise, Hint Astrolojisinin Hindistan'da var olan "veda"lara ait bir dalı olduğu için kullanılmaktadır. Vedalar yaklaşık M. Ö. 2000 yıllarında ortaya çıkmış hayatın temel bilgisini içeren yazıtlardır. Bu konu çok geniş ve başlı başına bir araştırma konusu olduğu için, yazılarımızda bu konuya girmemeyi ve Hint Astrolojisi terimini kullanmayı tercih ediyoruz.
Günümüzde astrolojinin genellikle istatistiğe dayanan bir konu olduğu savunulmaktadır. Ancak istatistik astrolojinin sadece gelişmesine yardımcı olabilir ve günümüz astrologlarının araştırmaları söz konusu olduğunda devreye girer. Eski çağlarda yaşayan gökbilimcilerin planetlerin hareketlerini inceleyerek ve insan davranışlarına bakarak belirli istatistiki sonuçlar çıkartabilecekleri anlaşılır değildir. Çünkü bu şekilde bir sonuca ulaşmaları için gerekli zamanları olamadığı gibi, bunun pratikte başarılabileceğinin inandırıcılığı yoktur. Hint Astrolojisi eski Veda uygarlığı zamanında yaşayan Rişi adıyla anılan bilinç düzeyi yüksek, planetlerle dünya ve insanlar arasındaki ilişkiyi bilinçleriyle kavrayan ve bunu insanlara aktaran kişiler sayesinde doğmuştur.
Hint Astrolojinin temelleri eski çağlarda Hindistan'da yaşamış olan Parashara adındaki Rişi tarafından ortaya atılmıştır. Parashara Hint Astrolojisinin temel kitabı olan Brihat Parashara Hora Shastra isimli kitabı yazmıştır. Bu kitap Hint Astrolojisinin temel referans kitabı olarak kabul edilmektedir ve Hint Astrolojisiyle ilgilenen herkesin okuması gerekir. İngilizce ve sanskritçe baskıları günümüzde mevcuttur.
Hint Astrolojisinin temel bilgileri hintli astroloji panditleri tarafından günümüze ulaştırılmıştır. Panditler Hindistan da Veda bilimini çağdan çağa aktararak bilginin korunmasını sağlayan kişilere denir. Bunun yanı sıra bir çok batılı ve hintli astrolog bu konunun gelişmesine yardımcı olmuşlardır.
Önümüzdeki haftalarda Hint Astrolojisini Batı Astrolojisinden ayıran özellikler üzerinde durmak istiyoruz.
Metin ÖZENBAŞ
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Koç Burcu Günlük Burç Yorumu
koc_1.jpg
Günlük burc yorumunuz güncelleniyor. Bir süre sonra tekrar deneyin.



Koç Burcu Genel Durum

Yakın çevrenizden insanlar, özel yaşamınızdaki sorumlulukları paylaşma önerisinde bulunabilirler. Bunları geri çevirmeyin; zamanınız ve enerjiniz, size, ileriki günlerde başka bir alanda gerekli olabilir.

Koç Burcu Kariyer Durumu

Önümüzdeki birkaç gün boyunca yoğun bir iş temposunda çalışmak zorunda kalacaksanız da, bu sayede kısa sürede sonuç alacaksınız. Artan iletişiminiz işinizde daha da verimli olmanızı sağlayabilir.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
6 Şubat 2013 Salı - Boğa Burcu Günlük Burç Yorumu
boga_1.jpg
Günlük burc yorumunuz güncelleniyor. Bir süre sonra tekrar deneyin.



Boğa Burcu Genel Durum

Yeni bir ilişki fırsatı yakalayabilirsiniz ama öncelikle karamsar düşünceler içine girmekten kaçının. Yaratıcılığınızı kendinizi öne çıkarmakta kullanın ve günün sosyal fırsatlarını değerlendirmeye yoğunlaşın.

Boğa Burcu Kariyer Durumu

Sadece eğlenmek isteyeceğiniz bir gün geçirebilirsiniz. Çevrenizdekiler de aklınızı işlerden uzaklaştıracak davet ve önerilerde bulunabilirler. Gireceğiniz bir sosyal grupta ise işlerinizle ilgili bir fırsat doğduğunu görebilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Yengeç Burcu Günlük Burç Yorumu
yengec_1.jpg
Günlük burc yorumunuz güncelleniyor. Bir süre sonra tekrar deneyin.



Yengeç Burcu Genel Durum

Yoğun bir iletişim ile etkileşimin ana temalar olacağı bir gün geçirebilirsiniz. Çeşitli görüşme veya yazışmalar yapabilir, uzun sohbetler veya ziyaretler gerçekleştirebilirsiniz.

Yengeç Burcu Kariyer Durumu

Bugün, yeni fikirlere açık olabilirsiniz. Bir süredir aklınızda dolaşıp duran ama uygun şartlar oluşmadığı için kendinize sakladığınız fikirleri geliştirmeye yönelebilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - İkizler Burcu Günlük Burç Yorumu
ikizler_1.jpg
Günlük burc yorumunuz güncelleniyor. Bir süre sonra tekrar deneyin.



İkizler Burcu Genel Durum

Maddi konulara odaklanmaya çalışabileceğiniz bir gündesiniz. Bu maddi konular, evinizi veya bazı aile bireylerini yakından ilgilendirebilirler. Dikkatinizi toplarsanız doğru adımları atmanız kolay olacaktır.

İkizler Burcu Kariyer Durumu

Bugün, işlerinizin bazılarını daha derinlemesine irdelemeye niyetli olabilirsiniz. Bir akrabadan görüş almayı düşünebilir, sizi yönlendirmesini isteyebilirsiniz. Kendisiyle bazı detaylı analizler yapmanız mümkündür.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Aslan Burcu Günlük Burç Yorumu
aslan_1.jpg
Dikkatinizi işlerinize odaklayacak ve isteklerinizi gerçekleştirmek için harekete geçeceksiniz. Büyüklerinizin desteğine ihtiyacınız olabilir. Ancak onların size engel olduklarını düşünmeniz mümkün. Olayları fazla zorlamayın ve bu arada kendi davranışlarınızı gözden geçirin. Alıştığınız davranış biçimini değiştirmeyi başarırsanız, isteklerinizi gerçekleştirmeniz mümkün olacak. Sanatçılar ve gösteri dünyasının ünlü kişilerinin davranışlarından etkilenebilirsiniz. Ciddi konuları ve büyüklerinizi önemsemeyen bir tavır içinde bulunmayın. Tabii onların sizi ciddiye almasını istiyorsanız...



Aslan Burcu Genel Durum

Parasal konular günün ana temalarını oluşturacaklardır. Hayatınızın herhangi bir alanı ile ilgili maddi hususlarla ilgilenebilirsiniz. Bazı müdahaleler yapıp şartları daha da iyileştirmeniz mümkündür.

Aslan Burcu Kariyer Durumu

Bugün iş faaliyetlerinizin kariyerinize yaptığı katkılardan daha çok bütçenize yaptığı katkıları ön plana alabilirsiniz. Süreçleri hızlandırıp projeleri hızlı biçimde sonuçlandırmak ve para girişini artırmak için girişimlerde bulunabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Başak Burcu Günlük Burç Yorumu
basak_1.jpg
Bugün dikkatinizi parasal konulara odaklayacak ve çalışmalarınızı hızlandıracaksınız. Gelişmeler beklediğiniz gibi olmasa bile kendinizi iyi hissettiğiniz bir gün ve olaylara daha yapıcı yönden bakabilirsiniz. Arkadaşlarınız sizi destekleyecek. Gün içinde hissettiğiniz gerilimi denetlemek için gayret gösterin. Tahammülsüz ve sabırsız bir tavır içinde bulunmanız mümkün. Yakınlarınızın sıcak ilgisi ve desteği ile sakinleşebilirsiniz. Bu arada harcamalarınıza özen göstermeniz gerekiyor. Eski borçlar veya ödeme gerektiren durumlar ortaya çıkabilir.



Başak Burcu Genel Durum

Güçlü duygularınızı çevreye olumlu biçimde yansıtabilirseniz insanların sizi çok daha iyi anlamasını sağlayabilirsiniz. Kendinizi kolayca ifade edebileceksiniz, bu nedenle iletişim kurmaktan kaçınmayın.

Başak Burcu Kariyer Durumu

Bugün kısa vadeli hedeflerinizle ilgili süreçleri hızlandırmanın yollarını bulabilirsiniz. Hiç beklemediğiniz bir ortamda tanışacağınız bir kişi, bu konuda aracılık ederek işi çok daha kolaylaştırabilir.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
Terazi Burcu

26 Şubat 2013 Salı - Terazi Burcu Günlük Burç Yorumu
terazi_1.jpg
Dikkatinizi parasal konulara odaklayacaksınız ve arkadaşlarınız ile birlikte çeşitli projeler yapacaksınız. Farklı fikirler ve değişik görüşler ilginizi çekecek. Karşılaştığınız kişilerin davranışlarından etkilenebilirsiniz ve dikkatinizi kendinize yöneltebilirsiniz. Bugün isteklerinizi gerçekleştirmek için çeşitli araştırmalar yapabilir ve girişimde bulunmak için harekete geçebilirsiniz. Ancak duygularınızı denetlemeniz gerekiyor. Bakımlı olmak ve güzel görünmek için kendinize özen göstereceksiniz. Kozmetik ve bakım ürünleri ile ilgilenebilir, kuaföre gidebilirsiniz.




Terazi Burcu Genel Durum

Bugün bir içe dönme ve hislerinizi gözden geçirme günü olabilir. Bazı gelişmeler karşısında kararsız kalmış da olabilirsiniz ve ne tip adımlar atmanız, süreci nasıl idare etmeniz gerektiğini değerlendirmeye çalışabilirsiniz.

Terazi Burcu Kariyer Durumu

Bugün, bazı planları gizlice uygulamaya koymayı en uygun yol olarak görmeye başlayabilirsiniz. Bazı önemli adımların, etkin olabilmeleri için, gerçekten de belli bir süreliğine gizli kalmaları gerekli olabilir
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Akrep Burcu Günlük Burç Yorumu
akrep_1.jpg
Bugün kendinizi iyi hissedeceksiniz ve sorumluluklarınız ile ilgileneceksiniz. Sizi rahatsız eden konular ile ilgili yeni çözüm arayışları içine girebilirsiniz. Ancak bugün dikkatinizi kendinize yöneltecek ve üzerinizde baskı duygusu uyandıran konulara yönelik daha farklı duygular içinde olacaksınız. Bazı alışkanlıklarınızı değiştirmek için harekete geçebilirsiniz. Geleceğe yönelik isteklerinizi gözden geçireceksiniz ve daha ciddi bir konumda olmak için büyük bir gayret göstereceksiniz. Hem işlerinizi, hem sevdiğinizi, hem de önem verdiğiniz her ne var ise, bütün bunlara yönelik daha çok çalışabilirsiniz.



Akrep Burcu Genel Durum

Çeşitli sosyal ortamlar içinde bulunabileceğiniz bir gün geçireceksiniz. İnsanlarla iletişiminizin artması da bu ortamlarda oldukça faal olmanızı, insanların size çekilmesini sağlayacaktır.

Akrep Burcu Kariyer Durumu

Bugün, bazı planları gizlice uygulamaya koymayı en uygun yol olarak görmeye başlayabilirsiniz. Bazı önemli adımların, etkin olabilmeleri için, gerçekten de belli bir süreliğine gizli kalmaları gerekli olabilir.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Yay Burcu Günlük Burç Yorumu
yay_1.jpg
Bugün karşılaştığınız kişiler ve meydana gelen olaylar duygularınızı harekete geçirecek. Duygularınızı derinleştiren gelişmeler olabilir ve olaylara çok farklı açılardan bakabilirsiniz. Bugün olaylar karşısında duygularınızı denetlemeniz gerekiyor. Heyecanlı ve duygusal davranışlarda bulunmamaya özen gösterin. Hareketli bir gün geçireceksiniz. Günün ilerleyen saatlerinde duygularınız derinleşecek ve önem verdiğiniz konulara odaklanacaksınız. Ayrıca dikkatinizi kendinize odaklayabilir ve ilişkilerinizi gözden geçirebilirsiniz. Büyükleriniz sizi destekliyor. Ancak karmaşık duygulardan uzaklaşmanız gerekiyor.



Yay Burcu Genel Durum

Bir aile büyüğü, dikkatinizi aile içindeki sorunlara çekebilir. Bunları gidermek için hızlı hamleler yapmaya başlamanız mümkündür. Yapıcı ve anlayışlı olmaya özen gösterirseniz, hamlelerinizin etkinliği de artacaktır.

Yay Burcu Kariyer Durumu

Bugün oldukça güçlü olacak ve kariyerinizin geleceğinin parlak olması için kararlı adımlar atmayı tasarlayacaksınız. Büyük planlara yönelebilir, bunları uygulamaya geçirmek için sabırsızlanabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Oğlak Burcu Günlük Burç Yorumu
oglak_1.jpg
Gelişmeler duygularınızı harekete geçirecek ve girişimde bulunmak için harekete geçeceksiniz. Bu arada karmaşık duygular içine girebilirsiniz. Ancak bugün dikkatinizi yapmak istediğiniz işlere odaklayacaksınız. Hareketli bir gün geçireceksiniz. Parasal konulara yönelik gelişmeler beklediğiniz kadar hızlı olmasa bile kararlarınızı sürdürmeye devam edeceksiniz. Bazı fırsatlar karşınıza çıkabilir. Ayrıca geleceğe yönelik yeni projeler yapabilirsiniz. Bugün daha önce girişimde bulunduğunuz ve unuttuğunuz konu ile ilgilenen kişiler ile karşılaşabilirsiniz.



Oğlak Burcu Genel Durum

Kendinizi yenileme ve daha da geliştirme isteğiniz artabilir. Gelişmek istediğiniz alanda insanlardan bilgi talebinde bulunabilir, birçok kaynak araştırabilir veya bir eğitim programına başvuruda bulunabilirsiniz.

Oğlak Burcu Kariyer Durumu

Dikkatinizi geleceğe yoğunlaştırarak uzun vadeli planlar ve atılımlar yapmak isteyeceksiniz. Özellikle kariyerinizde gelmek istediğiniz noktaya odaklanmanız mümkündür. Bu noktaya ulaşabilmek için değişimler planlayabilirsiniz.
 
Üyelik Tarihi
19 Şub 2013
Konular
68
Mesajlar
523
MFC Puanı
10
26 Şubat 2013 Salı - Kova Burcu Günlük Burç Yorumu
kova_1.jpg
Bugün ciddiye aldığınız konulardan uzaklaşacak ve dikkatinizi sevdiğiniz konulara odaklayacaksınız. Parasal konulara yönelik gelişmeler yavaş olsa bile kararlı ve azimli davranacaksınız. Üstelik moraliniz yükseliyor ve olaylara daha yapıcı ve olumlu açıdan bakacaksınız. İşbirliği yaptığınız kişiler ile ilişkileriniz sıcak olacak. Bu arada eviniz veya aile bireyleri ile ilgili bazı sorunlar olabilir ve bunları çözmek için bazı araştırmalar yapabilirsiniz. Günün ilerleyen saatlerinde sorumluluklarınızı gözden geçirmeniz mümkün. Meydana gelen bazı olaylar bakış açınızı değiştirecek.



Kova Burcu Genel Durum

Borç, alacak, vergi veya sigorta gibi parasal konularla ilgilenebileceğiniz bir gündesiniz. Çevrenizdeki insanların fikrinizi değiştirmesine izin vermeyin. Bugün en iyi kararları siz vereceksiniz.

Kova Burcu Kariyer Durumu

İş yaşamınızda maddi boyutu olan bir konuyla ilgili son derece orijinal, parlak bir fikir bulabilirsiniz. Sorumluluk alanınız finansman olmasa bile, bu fikri, uygun ortamlarda, ilgili kişilere aktarın.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst