• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bebek Rüyaları

OBERON

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
20 Kas 2016
Konular
2,670
Mesajlar
2,919
MFC Puanı
1,410
Bebekler ve Ruya konusunda yapılan bir arastırmada, bebeklerin uykusunun yuzde 66 ni REM aşamasında yani ve rüya gorerek gecirdiklerini gercegini saptamislardir. Bu sure buyuklerin toplam yuzde 15 -20 sine gore kiyaslanacak olursa rüya gorerek gecirilen oldukça fazla bir suredir.

Uyku arastirmacilari REM uykusu ile beyin gelismesi arasında direkt bir paralellik bulmuslardir. Yani bebekler nekadar çok uyursa beyinleri o kadar çok gelisir. Bu bati dunyasinda çok önceden beri bilinen ve takip edilen bir uygulamadir. Ana rahminde fetus oldukça uzun bir sure derin uykuda gecirir. Daha 30 haftalikken bu cenin -fetus gunun yaklasik 24 saatini ana rahminde derin uykuda yani REM aşamasında gecirir.

Premature yani tam gelismemis bebekler uykularinin yaklasik yuzde 80 ni derin uykuda REM aşamasında gecirirler. Bebekler buyudukce onların derin uykulari azalir, yani REM aşaması duser. Bu toplamda yuzde 50 ye duser, bebek bir yasina bastiginda bu oran yuzde 35 e duser, bu sonuclara baktigimizda bebeklerin manevi, beyinsel, hafiza ve zeka yonunden gelismesi için derin uykuya, REM aşamasında uykuya ihtiyaclari vardir, sizin bebeginize yapacağınız en büyük iyilik onları yeterince uyutmanizdir. Bu onların beslenmesinden daha onemlidir. Ruya görmek bebekler için zeka gelistirici bir oyun olarak algilayabiliriz. Bebekler buyudukce zeka ve mantiki gelismelerini etraftan gordukleri kimselerden, oyuncaklardan, tabiattan, hayvanlardan, ve kitaplardan alacaklardir.

Bebeklerin hangi konuda rüya gorduklerini tahmin etmek biraz zordur fakat genelde günlük hayatta fiziksel aktivitelerden dolayi yorgunluk onların derin bir uyku uyumalarina sebep olurlar. Bebekler buyudukce gorsel ve duyumsal nesnelerde onların ruyalarina girerler.
 
Üst