• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Beş Dil Bilen Bir Osmanlı Bakiyesi Müzik Adamı: Mesut KURTİŞ! Kimdir?

diShy

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
27 Kas 2009
Konular
32,527
Mesajlar
50,860
MFC Puanı
2,580
103.jpg


BEŞ DİL BİLEN BİR OSMANLI BAKİYESİ MÜZİK ADAMI: MESUT KURTİŞ! KİMDİR? (ÖNEMLİ ADAMLAR)


Beş Dil Bilen Bir Osmanlı Bakiyesi Müzik Adamı: Mesut Kurtiş!

Üsküp’te görüştük Mesut Kurtiş ile. Yazarlar Birliği Konya Başkanı Ahmet Köseoğlu’nun coşkulu bir şekilde haberdar etmesiyle tanışıp sohbet etmiş olduk.

Beş dil bilen bir Osmanlı bakiyesi Müzik adamı: Mesut Kurtiş!

Üsküp'te görüştük Mesut Kurtiş ile. Yazarlar Birliği Konya Başkanı Ahmet Köseoğlu'nun coşkulu bir şekilde haberdar etmesiyle tanışıp sohbet etmiş olduk.

MesutKurtis-Sevgili.jpg


Sizi -------'dan tanıyorum,dedim ilk olarak.


Dünyada müzikte Müslümanlar neler yapıyor diye bakınıp durduğum anlardan birinde görmüştüm ismini. Elbette soyisminden dolayı "Kürt mü ki acaba?" diye içimden geçirmiştim. El Bürdeşarkısı gayet güzel idi.
Kaç yıldır müzikle meşgulsünüz?
Doğduğumdan beri. Babam mevlithan, dedem de. İlkokulda 7. sınıf ilahi grubu. Üsküp İlahi grubu. İHL okudum 4 yıl. İmamHatip'te her programa katıldım aktif olarak.

Üniversite?
İngiltere'ye gittik. Üstad Feyruz ile (Sami Yusuf'un babası) Sami Yusuf ile tanıştım. İlahiyat okumak için gittim. Arapça, İngilizce okudum.

İlk -----?
2004"te çıktı.
65.jpg


Nasıl ortaya çıktı Mesut Kurtiş?
Arap müziğiyle yakından ilgilendim ----- hazırlarken... Avrupa'da ihtiyaç ne, ilahi. Müslümanlara hitap edelim. 3 dil, İngilizce, Arapça ve Türkçe. Basit ve bereketli bir çalışma.
Ve bu yayılmaya başladı.

Avekening firması ile çalışıyorum İngiltere'de. Firmamdan çok memnunum. Kaliteli bir klip çektik. -----de perküsyon var, çünkü mesafeli insanımız. Arap dünyasında çok kabul gördük.

2. -----?
Büyük oranda Türkçe olacak. Beyza Müzik Türkiye'ye; el- Ayn Arap dünyasına yönelik firmalarımız.
Amerika ve İngiltere ayağımız da var.

66.jpg


5 dil biliyormuşsunuz?
İngilizce, Arapça, Türkçe, Makedonca, Arnavutça.

Ümmete nasıl açıldınız böyle?
Biz İmam Hatip'te okuduk. Orada her kültürden arkadaş vardı. Arnavut, Türk, Boşnak… Birlikte geçinmeyi öğrendik İmam Hatip'te.

Türkçe bir şeyler okuyabiliyor musunuz?
Mehmet Akif'ten ve Necip Fazıl'dan okudum. Ahmet Davutoğlu'nu okudum. Uluslararası siyaseti yakından izliyorum. Dünya gündemine uzak kalamam. Hayrettin Karaman Hoca'nın, Bekir Topaloğlu'nun ve son zamanlarda Mustafa İslamoğlu'nun yazılarını, eserlerini ilgiyle, severek, yenilenerek okuyorum. Aşırı resmi, akademik bir dil var. İslamoğlu bunu aşan biri. Engin Noyan'ın kültürü geniş, gençliğin ihtiyacı var Engin Noyan'ın üslubuna.
Amr Halid, Arap dünyasından, çok seviliyor, çalışmalarını ilerletti. Çok etkileyici.

68.jpg

Müzikte gençliğin önünü açmak için neler yapmalı?

Geleneksel müzik bizim kökümüz. Onu en güzel şekilde icra şart. Gençler dünyayı görüyor. Aynı ailede 4-5 farklı tarz olabiliyor günümüzde. Globalleşme öyle aldı başını gidiyor ki, anne ilahi, baba Türkü dinlerken çocuklarından biri rock müzik diğeri hip hop dinleyebiliyor. Onlara yönelik yeni şeyler yapmalı. Sözlerine de dikkat etmeli. Sözünü de ben yaparım, besteyi de ben yaparım, söylemesini de ben yaparım anlayışı ile yürümez bu iş.

Asım Gültekin


 
Üst