• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Beyaz Çanta Temizliği Nasıl Yapılır?

İlksu

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
18 Tem 2017
Konular
589
Mesajlar
1,269
MFC Puanı
30
Kadınların özellikle yaz aylarında vazgeçilmezi olan beyaz renk, giysilerde olduğu kadar aksesuarlarda da sıkça kullanılır. Beyaz, çantalarda da sık tercih edilen bir renktir. Ancak beyaz renkli çantalar çabuk kirlendiğinden ve lekeleri kolay gösterdiğinden düzenli temizlenmesi gerekir. Çantanın üretildiği malzemeye göre temizleme yöntemi de değişir.

Deri Çantaların Temizliği

Deri özellikle çanta üretiminde çok tercih edilen bir malzemedir. Yapısı gereği nefes alan bir malzemedir ve temizliği nispeten daha kolaydır. Beyaz deri üzerinde zamanla oluşan kararmalar ve lekeler temizlenirken çamaşır suyu ya da ağır kimyasal içeren maddeler kullanılmamalıdır. Bunun yerine deri çanta nemli bir bezle silinmeli ve ardından bir havlu yardımıyla kurulanmalıdır.

Deri çantanın yumuşaklığını ve parlaklığını koruması için süte batırılmış süngerle silinebilir. Süt, beyaz renkli derinin doğal rengini koruyarak temizlenmesini sağlar. Kullanılmayan deri çantalara vazelin sürmek, derinin yumuşaklığını korumasına yardımcı olur. Deri çantalar nefes almayan naylon gibi malzemelerin içine konmamalıdır. Nefes alamayan deri çatlar, parlaklığını kaybeder.

Kumaş (Bez) Çantaların Temizliği

Kumaş çantalar özellikle yaz aylarında tercih edilir. Genellikle ham keten ya da pamuktan üretilen beyaz bez çantalar kolay kirlenir ve kiri belli eder. Bu nedenle sık sık temizlenmesi gerekir. Bu çantaları ıslak bir bezle silmek ve ardından havadar bir yerde kurutmak en iyi temizleme yöntemidir. Bez çanta yapıldığı malzemeye göre çamaşır makinesinde de yıkanabilir. Ancak yıkama işlemi sırasında beyazlatıcı deterjan ya da çamaşır suyu kullanmaktan kaçınılmalıdır. Bu tip deterjanlar sanıldığının aksine çantanın rengini açmaz, mavi ya da mor renge dönmesine ve deforme olmasına neden olur.

Süet Çantaların Temizliği

Bir çeşit deri olan süet daha yumuşak ve lekeye duyarlı yapısıyla dikkatli temizlik gerektirir. Süetten yapılmış beyaz çanta, süet fırçası yardımıyla temizlenebilir. Bu işlem çanta üzerinde biriken tozların giderilmesine yardımcı olur. Çanta üzerinde oluşan lekenin tamamen çıkarılabilmesi lekeye anında müdahale ile mümkündür. Aksi takdirde leke süet üzerinde kurur ve derinlere işler. Bu gibi durumlarda kuru temizleme işlemine başvurulması önerilir. Süetten yapılmış beyaz çantalar çamaşır makinesinde yıkamaya uygun değildir. Bu çantaların temizliği nemli ve tüy bırakmayan bir bezle silinerek yapılmalıdır.​
 

vioLeta

Özel Üye
Üyelik Tarihi
29 Tem 2015
Konular
946
Mesajlar
1,610
MFC Puanı
540
Şu çanta temizlemesinden hoç hoşlanmıyorum ben :D
 
Üst