Beyaz Tava Ekmeği tarifi
için Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Yeteri kadar çörek otu
Yarım yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Beyaz Tava Ekmeği yemeğinin hazırlanışı:
Unun ortasını açın. Mayayı elle parçalayarak una ekleyin. Sütü ısıtıp kesme şekeri ekleyin. Hamurun ortasına dökün. Tuzunu kenarlara gelecek şekilde serpin. Zeytinyağı ve biraz margarin koyun.
Hafif hafif alttan üste gelecek şekilde yoğurun. Fazla katı olmayan bir hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 45 dakika üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.Kalıbı hafifçe yağlayın. Kalıpta 15 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurtanın yarısını sürüp çörek otunu serpin. 200 derecedeki ısıtılmıi bir fırında pişirin.
için Malzemeler :
2,5 su bardağı un
1,5 kibrit kutusu büyüklüğünde yaş maya
2 adet kesme şeker
1 tutam tuz
Yeteri kadar çörek otu
Yarım yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
1 kibrit kutusu büyüklüğünde margarin
Beyaz Tava Ekmeği yemeğinin hazırlanışı:
Unun ortasını açın. Mayayı elle parçalayarak una ekleyin. Sütü ısıtıp kesme şekeri ekleyin. Hamurun ortasına dökün. Tuzunu kenarlara gelecek şekilde serpin. Zeytinyağı ve biraz margarin koyun.
Hafif hafif alttan üste gelecek şekilde yoğurun. Fazla katı olmayan bir hamur elde edin. Sıcak bir ortamda 45 dakika üzeri örtülü bir şekilde mayalandırın.Kalıbı hafifçe yağlayın. Kalıpta 15 dakika daha dinlendirin. Üzerine yumurtanın yarısını sürüp çörek otunu serpin. 200 derecedeki ısıtılmıi bir fırında pişirin.