• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bir elin nesi var iki elin sesi var ile ilgili kompozisyon Örneği

LeGoLaS

Onursal Üye
Üyelik Tarihi
1 Ağu 2008
Konular
4,885
Mesajlar
16,461
MFC Puanı
15,790
Bir Elin Nesi Var İki Elin Sesi Var İle İlgili Kompozisyon Örneği..

Tek başımıza yapmaya çalıştığımız işlerde çoğunlukla zorlandığımız ve fazlaca zaman harcadığımız olmuştur. Beraberce çalıştığımız görev paylaşımı yaptığımız işlerin ise daha çabuk neticelendiğini görmüşüzdür.

Köylerde geçmişten günümüze çok güzel bir gelenek vardır. “İmece” denilen bu gelenek köyde kimin bir işi varsa el birliğiyle o işi yapmak demektir. Bu sayede insanlar yardımlaşma ve dayanışmanın toplumsal faydalarını görürken aynı zamanda vakitten de tasarruf ederler. İşleri kısa sürede biter, çok fazla yorulmamış olurlar; birlikte iş yapma sayesinde ise dostluklar ve arkadaşlıklar daha kuvvetlenir ve sağlamlaşır. “bir elin nesi var iki elin sesi var” atasözü birlik beraberlik içerisinde hareket edildiği zaman işlerin daha çabuk neticelendirilebileceği anlamına gelir. Yalnız başına bir şeyler yapmaya çalışan insanlar kuvvet bakımından aşırı yıpranacağı gibi birlikte iş yapanların farklı tecrübeleriyle birbirlerine yol gösterebilme olanağından da yararlanamaz. Birlik içerisinde çalışan insanlar karşılaştıkları sorunlarda fikir alışverişi yapmaları sayesinde daha kolay çözüm üretebilirken yalnız başına çalışan insan bu imkandan yoksun kalır. Mutlaka bir yanı eksik kalmış olur. Çıkmaza düştüğünde farklı çözüm yolları üretebilme imkanı daha azdır. Çünkü ne kadar insan varsa o kadar bilgi birikimi ve tecrübe var demektir. Bu tecrübe ve birikim fazlalığı da daha hızlı çözüm ve daha fazla iş anlamına gelir.

“Birlikten kuvvet doğar” atasözünü hepimiz duymuşuzdur. Bir kişi tek başına yüz kiloluk ağırlığına altında ezilir ama birkaç kişi için yüz kiloluk ağırlık fazla sıkıntı oluşturmaz. Bu sebeple yaptığımız işlerde yardımlaşma ve dayanışmanın önemini kavrayarak hareket etmek yaşamımızı her açıdan kolaylaştıracaktır.
 
Üst