• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Bir Kadına Nasıl Evet Dedirtirsiniz!

DeStina

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
9 Haz 2015
Konular
11,091
Mesajlar
13,910
MFC Puanı
27,850
Bir Kadına Nasıl Evet Dedirtirsiniz!



evetler.jpg




İşte hayatımızın en büyük sıkıntılarından biri? Kadınlar için ?hayır? demenin o kadar çok sebebi vardır ki?

Hazır değildir, hayır der.

Hazırlıklı değildir, hayır der.

Havasında değildir, hayır der.

Daha çok ısrar etmeni ister, hayır der.

Der de der.

Peki ne yapacağız? Sonuca giden yolda atılacak her adım mübah mıdır? Hayır diyeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Erkekler sonuç odaklıdır. O sonuca ulaşmadan mutlu olunur mu? Gerekirse yalvarabiliriz, ağlayabiliriz, yoluna güller serebiliriz?




Ama eğer biraz sabrınız varsa bugün size başka bir yoldan bahsedeceğim. Hem de deneyimle sabit.

Geçtiğimiz haftalarda kız arkadaşımı (2 hafta 3 görüşme) sonunda eve davet ettim. Ne alakası var demeyin lütfen, elbette sonucun nereye gidebileceğini biliyorsunuz. ?

Bu teklifin geri dönüşümünün olumlu olması pazarlamanın temel kriterlerinden biriyle deneyimlendi.

Şimdi bu olumlu cevaba ulaşmada izlediğimiz yolları gözden geçirmek üzere filmimizi biraz başa sarıyoruz.

Aşkın Aşamaları

İki tane çok yoğun çalışan insan ki tatil günleri bile birbiriyle uyuşmuyor. Her ikisinin de farklı sosyal çevreleri var ve ilişkiyi saklı tutmaya gayret ettikleri için görüşmeler arası süreçler uzun.

Ama bu arada da birbirlerinden hoşlanıyorlar ve bir birliktelik için adım atmaya çalışıyorlar.

Neyse ki ilk görüşmenin stresli süreci atlatıldıktan sonra birlikte geçen ikinci görüşme el ele yürüyüşle sonuçlanıyor. (Görüşmelerle ilgili detaylar az sonra)

Sonuçta üçüncü görüşme için esas oğlan güzel bir mekanda romantik bir yemek hazırlığına girişiyor. Böyle bir ortamla birlikte eve davet fırsatı kaçmaz tabii ki.

Romantik ortamın ve güzel çiçeğimizin de (lütfen abartmayın tek gül hala dünyanın en güzel çiçeği ve 10 TL?ye mucize yaratıyor) bu deneyimdeki paylarını atlamayalım.




GELELİM LOKANTAYA

Lokantaya giriyoruz, güzel bir ortam, hoş bir müzik ve lezzetli yemeklerin ardından hoş bir sohbet başlıyor. Burada elbette tertemiz, taranmış saçlı, güzel kokular sürünmüş olduğunuzu baştan varsayıyoruz.

Sohbetler tıkanmaya doğru giderken, ağzımızdaki baklayı çıkarmanın zamanı geliyor. ?Birlikte bir kahve daha içmek için bana gidelim mi??

Önce bir şok etkisi, ilk şokun atlatılması ve kem kümden başka bir şeyler söyleyebilmesi için 3-5 dakika tanımamız gerekiyor.

Zamanı geldiğinde ise hiç beklemediğimiz o cevap;

?? EVET ?? ( şaka yapıyorum, bütün bu 2 hafta o dudaklardan ?evet? in dökülmesi için kurgulanmıştı, başka bir şansı yoktu ki)

Peki bu ?evet?i nasıl aldım, acaba bu 2 hafta da neler oldu da bu sonuca ulaşabildik?

Biliyorum, biliyorum? Ben çok iyi, ilgili bir insanım, elimin yüzümün de düzgün olduğunu düşünürsek fazla bir şeye ihtiyaç duymuyoruz.

Ama yine de bu sebepler bir kadının kendisine sunulan bu teklife ??evet?? demesi için yeterli değil.

Aslında bundan sonrası sadece kadınlar için değil, ?? İnsanlar Neden Evet Der??? sorusuna odaklanan bir süreç.

Hiçbir zaman unutmayın;

??Küçük evetler büyüt evetlerin davetçisidir.??

Bir kadına evet dedirtebilmek

Eğer tanıştığımız ilk gün arkadaşıma bu teklifi yapsaydım başarı şansım ne olurdu sizce?

Muhtemelen ?hayır? ve hatta belki de güzel olma potansiyeli taşıyan bir ilişkiyi de baştan yok etmiş olurdum.

Oysa iki hafta içinde arkadaşıma ??evet ?? demesi için o kadar çok yol açmıştım ki, sonuçta bunlar birikerek bilinçaltında ??büyük evet?? e giden yolu açtı.

Ne de olsa çıkma teklifime, sinema teklifime, bira içme teklifime ve bunun gibi pek çok irili ufaklı soruma evet demişti. (Telefon konuşmalarımızda ?evet? le geçen irili ufaklı sorularla doluydu)

Dolayısıyla bu küçük evetler büyük evet için bir başlangıç oldu.

Planlanan iş, pazarlamada tamamıyla evet dedirtmeye yönelikti.

Ne yapıyor olursanız olun, temel çabanız, karşınızdakine mümkün olduğunca çok ?evet? dedirtmek olmalı. Son soruya ulaşmadan önce ne kadar çok ?evet? dedirtirseniz başarı şansınız o kadar artar.

Eğer müşterinizin/sevgilinizin izinli olarak kişisel telefonunu, mailini alabiliyorsanız bu onun size güvendiğinin göstergesidir ve bir ??evet?? demektir.

Benzer zevkleri ve değerleri paylaşıyorsanız hele ki ?Truman Show? u seyrettin mi, çok beğenirim sorusuna olumlu yanıt alıyorsanız, bu da bir başka ?evet? olarak cebe girer.

Sonuç olarak attığınız her adımda mümkün olduğunca formaliteleri kısaltın, her şeyi adım adım planlayın, geçilen her adımın bir ?evet? olduğunu unutmayın. Bu adımların mümkün olduğunca kolay ve zevkli olması da sonuca ulaşma ihtimalinizi arttırır ki bu sayede sizin de motivasyonunuz yükseleceğinden attığınız her adımdan daha çok keyif alacaksınız.

Sonuç olarak bir pazarlama teorisini daha hayatımıza yansıtarak hem tecrübe kazanıyor hem de teorileri deneyimlerle destekliyoruz.

Umarım hayatınıza farklı bir gözle bakar ve ?evet? lerinizi arttırabilirsiniz.
erkekmagazain
Serhat S​

 

Yusuf

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
3 Nis 2015
Konular
1,134
Mesajlar
5,405
MFC Puanı
7,440
Güzel anlamlı bir konu Emeğine sağlık teşekkürler..
 
Üst